Frénk van der Linden wil ouders na veertig jaar herenigen

Foto: NCRVJournalist Frénk van der Linden zal in de reportage ‘NCRV Dokument Verloren Band’ gevolgd worden tijdens zijn laatste poging om zijn ouders te verzoenen. Dat heeft de NCRV woensdag laten weten. “Wat doe je wanneer je vader en moeder veertig jaar lang geen woord met elkaar wisselen? Kun je als kind je gescheiden ouders weer on speaking terms krijgen? En hoe ver mogen je initiatieven gaan?” Op die vragen wil NCRV Dokument antwoord geven in de uitzending op maandag 16 november.

Journalist Frénk van der Linden groeide op als zoon van een vrachtwagenchauffeur in de Bollenstreek. Zijn ouders gingen begin jaren zeventig op bittere wijze uit elkaar. Met zijn zusje Désirée behoorde hij tot de eerste Nederlandse kinderen die door een rechter werden toegewezen aan hun vader.

Sinds de echtscheiding hebben vader Jan (81) en moeder Erica (74) elkaar niet meer gesproken. Hoe meer de tijd voortschrijdt, hoe groter de verwijdering lijkt – en hoe pijnlijker Frénk de situatie vindt. Als bij zijn moeder de ziekte van Alzheimer wordt geconstateerd, beseft Frénk dat het moment voor een laatste poging tot verzoening is aangebroken. Hij stelt zijn ouders voor om los van elkaar met hem te praten over hun liefde, in de hoop hen na veertig jaar alsnog nader tot elkaar te brengen.

Regisseur Gisèla Mallant volgt Frénk tijdens de pijnlijke, tedere en onthullende ontmoetingen met zijn ouders“, vertelt een zegsvrouw van de NCRV.

NCRV Dokument is op maandag 16 november om 22.50 uur te zien op Nederland 2.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen