Frénk van der Linden wil ouders na veertig jaar herenigen

Foto: NCRVJournalist Frénk van der Linden zal in de reportage ‘NCRV Dokument Verloren Band’ gevolgd worden tijdens zijn laatste poging om zijn ouders te verzoenen. Dat heeft de NCRV woensdag laten weten. “Wat doe je wanneer je vader en moeder veertig jaar lang geen woord met elkaar wisselen? Kun je als kind je gescheiden ouders weer on speaking terms krijgen? En hoe ver mogen je initiatieven gaan?” Op die vragen wil NCRV Dokument antwoord geven in de uitzending op maandag 16 november.

Journalist Frénk van der Linden groeide op als zoon van een vrachtwagenchauffeur in de Bollenstreek. Zijn ouders gingen begin jaren zeventig op bittere wijze uit elkaar. Met zijn zusje Désirée behoorde hij tot de eerste Nederlandse kinderen die door een rechter werden toegewezen aan hun vader.

Sinds de echtscheiding hebben vader Jan (81) en moeder Erica (74) elkaar niet meer gesproken. Hoe meer de tijd voortschrijdt, hoe groter de verwijdering lijkt – en hoe pijnlijker Frénk de situatie vindt. Als bij zijn moeder de ziekte van Alzheimer wordt geconstateerd, beseft Frénk dat het moment voor een laatste poging tot verzoening is aangebroken. Hij stelt zijn ouders voor om los van elkaar met hem te praten over hun liefde, in de hoop hen na veertig jaar alsnog nader tot elkaar te brengen.

Regisseur Gisèla Mallant volgt Frénk tijdens de pijnlijke, tedere en onthullende ontmoetingen met zijn ouders“, vertelt een zegsvrouw van de NCRV.

NCRV Dokument is op maandag 16 november om 22.50 uur te zien op Nederland 2.

6 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Anoniem
oktober 1, 2009 07:34

Is dit niet die man die zijn rekeningen in een Rotterdams restaurant niet bataald?

Gast
Ivo
september 30, 2009 22:23

Heftig. Ben wel benieuwd. Al vraag ik me wel af wat de camera toevoegt voor Frenk en voor die ouders. Ik had verwacht dat hij het ook wel zonder camera aan zou kunnen. Maar ja, het met elkaar goed maken (met of zonder camera) is natuurlijk prachtig. Hopen dat dat ook gebeurt.

Gast
Anoniem
september 30, 2009 18:48

Reactie op Anonymous: Heeft deze opmerking enige toepassing van het artikel? Nee, jij zal ook wel niet perfect zijn…

Gast
Anoniem
september 30, 2009 17:05

hahaha die neus

Gast
anti po sbs pro
september 30, 2009 15:18

emo televisie alweer. Kom eens met een nieuw concept

Gast
Franubis
september 30, 2009 15:17

Ik vind dit te ver gaan….

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen