SBS 6 staat open voor nieuwe 5 Uur Show

SBS 6 staat open voor een nieuwe versie van De 5 Uur Show. Dat zegt program- madirecteur Tina Nijkamp in BNN Today. Nijkamp begon haar loopbaan ooit als redacteur van de dagelijkse RTL 4-show. “Ik hou me vooral bezig met de avond- programmering, maar natuurlijk, ja. Het zou heel erg leuk zijn. Het is nu nog niet in de maak, maar als er een producent komt met een fantastisch 5 Uur Show- achtig format en er zijn ook nog mensen die daar in willen participeren, dan sta ik daar zeker open voor.

Programmadirecteur Tina Nijkamp van SBS 6 weet nog goed hoe ze haar carrière ooit begon bij De 5 Uur Show. “Viola Holt deed het op maandag, woensdag en vrijdag en Catherine Keyl op dinsdag en donderdag. Dat was de vaste verdeling. Ik heb wel heel hard gewerkt. Vooral als Catherine de uitzending deed. Die moest echt alles weten. Dan zat ik met vlekken in mijn nek, want ik was daar best wel een beetje bang voor natuurlijk. Zij was een heel grote presentatrice en ik was 22 en blij dat ik eindelijk bij de tv was. Ik heb daarna nooit meer zoveel uren in de week gemaakt als toen.

Nijkamp hoopt op verandering in de dagprogrammering van SBS 6. “Ik zou het wel leuk vinden dat we daar nog wat meer in zouden doen. Tot nu toe is het er nog niet heel erg van gekomen. Maar voor de toekomst sluit ik het zeker niet uit. We zenden nu heel veel series uit overdag. Dat gaat hartstikke goed. Series als The Little House On The Prairie blijven altijd leuk. Maar ik zou het ook wel leuk vinden om inderdaad wat meer Nederlandse programma’s uit te zenden. De tijd gaat het leren.”

Het is niet ondenkbaar dat allerlei producenten nu bij Nijkamp aankloppen met een 5 Uur Show-achtig programma. “Ja, nou, graag!

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen