Powned wil dagelijkse nieuwsshow op late avond

Foto: SBSDe nieuwe omroep Powned, een initiatief van de internetsite Geenstijl.nl, wil een dagelijkse late night-show gaan maken. Dat blijkt uit het beleidsplan van Powned. Het studioprogramma draagt de werktitel Het Laatste Nieuws en moet rechtstreeks worden uitgezonden. “In het programma wordt het nieuws van die dag besproken, uitgelachen en scherp veroordeeld“, aldus Powned. “De toon van dit programma is – in basis – luchtig, maar komt regelmatig onverwacht scherp uit de hoek.”

Powned wil hiermee veel commotie veroorzaken. “Met dit televisieprogramma willen we graag het gesprek van de volgende dag al op de avond ervoor bepalen.”

Iedere aflevering zit er ook een driekoppig en wisselend mediapanel aan tafel die de voorbije televisieavond bespreken. “Alle Nederlandse nieuws- en actualiteitenrubrieken worden door het mediapanel gefileerd. Twee camerateams staan stand-by om de fragmenten direct te bespreken met de betrokkenen. Denk aan Hugo Borst en Johan Derksen, die in DWDD karaktermoord pleegden op Ruud Gullit. Op zo’n moment staat onze verslaggever klaar om na de uitzending nog eens na te praten over dat fragment. Zowel Borst, Derksen als Van Nieuwkerk komen aan het woord in het item dat wordt ingestart later op de avond. Vervolgens is Ruud Gullit in de studio aanwezig of geeft een telefonische reactie. Samen met het panel en de hoofdgasten wordt hier over doorgesproken.”

Powned presenteert verschillende formats in haar beleidsplan. Zo komen onder meer de reportageserie ‘Kuifje in xxx-land’, het amusementsprogramma ‘Het voorgesprek’, de infotainmentserie ‘Groeten uit Holland’, het journalistieke programma ‘Vuist Diep In’ en het sportprogramma ‘Team Powned’ voorbij. Het hele beleidsplan is te lezen op de website van Powned.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen