Claudia de Breij: ‘Nieuw tv-programma is op locatie’

Foto: Loe BeerensDe nieuwe tv-show ‘Claudia op Vrijdag’ van VARA-presentatrice Claudia de Breij zal op locatie worden opgenomen. Dat vertelt De Breij op Radio 1. De eerste uit- zending van het programma is op vrijdag 4 september tijdens de thema-week TV Lab op Nederland 3. “Alles wat ik eerder heb gedaan is het niet. Ik ben alleen maar op locatie. Ik ben bij de mensen thuis. Het komt erop neer dat ik vanuit mijn eigen huis de filmpjes aan elkaar praat. Dan vertel ik mijn visie over de waan van die week.

Eén onderdeel in het programma Claudia op Vrijdag is ‘De Wereld Staat Stil’. “Als er iemand een boek heeft geschreven, een cd of een film, dan zit hij of zij in een programma. Dan maken we onszelf wijs dat dat dan nu ook aan de hand is, terwijl er heel veel andere dingen aan de hand zijn waar we niet met z’n allen achteraan hollen. Ik ben klaar met de waan van de dag“, vertelt De Breij. “Maar voor De Wereld Staat Stil ben ik bij Maarten ’t Hart geweest, terwijl er niet net een boek uit is. Gewoon om te zien wat hij doet. Nou, lekker houthakken. Dan vind ik het leuk om mee te doen.

Claudia de Breij is op dit moment bezig met de opnames. “Ik praat met mensen over wat of wie zij bewonderen. Frank Evenblij is bijvoorbeeld een belachelijk groot Police-fan. Ik heb hem eigenlijk nog nooit enthousiast over hem gezien. Waar loopt hij warm voor? Dat vind ik leuk om te zien.”

Ook gaat De Breij weer iets muzikaals doen. “Er komt iedere week een actueel liedje. Dan roep ik vrijdagmiddag op de radio op waar het over moet gaan en dan ga ik gelijk schrijven, opnemen en ’s avonds op televisie.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen