BNN plaatst video met verraste Albert Verlinde online

BNN heeft een fragment uit het program- ma VOC op internet geplaatst waarop te zien is hoe Sophie Hilbrand toestem- ming vraagt aan Albert Verlinde om de heimelijk opgenomen geluidsopnamen uit te zenden. “Wat ben ik blij dat ik die op kantoor neergezet heb“, zegt Verlinde op de video. “Hier staat niks op wat niet mag, denk ik. Dit is niet de bedoeling, maar ik heb niks te verbergen. Ik snap waarom jullie het gedaan hebben, maar als je niets te verbergen hebt, maakt het ook niets uit ook.”

Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink gingen woensdag naar de studio van RTL Boulevard om Albert Verlinde te confronteren met de opnamen. Eerder vandaag liet Verlinde al weten waarom hij toen zo reageerde. “Eerst reageerde ik verbouwereerd. En omdat je in BNN zit en met een soort grapje zei ik: ‘Ik heb niks te verbergen’. Toen gingen we doorpraten en ineens dacht ik: dit kan natuurlijk helemaal niet. Ik zei dat ze het niet mochten uitzenden. ‘Dit is illigaal verkregen, dus je krijgt geen toestemming’, zei ik. Toen ze naar buiten liepen, dacht ik dat de kous af was. En ’s avonds hoor ik dat BNN gaat uitzenden“, aldus Verlinde op Radio 538.

De makers van VOC leggen op de website uit waarom zij deze video online hebben gezet: “Albert Verlinde zegt boos te zijn op BNN. Hij vertelde in allerlei radiopro- gramma’s het raar te vinden dat Sophie en Filemon geen contact met hem hebben opgenomen. Het tegendeel is waar. Dit fragment bewijst dat Sophie en Filemon de hele afluisteractie bij hem hebben opgebiecht. Bovendien hebben ze hem om toestemming gevraagd om het uit te zenden.In VOC is vanavond alles te zien.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen