690.000 kijkers voor wetenschapsshow Hoe? Zo!


De kijkcijfers van dinsdag 30 juni 2009 (SKO)

Hoe? Zo! (Teleac, Ned1, 20:33) – Het nieuwe seizoen van het wetenschaps- programma Hoe? Zo! is dinsdagavond met 690.000 kijkers (madl: 16.7%) van start gegaan na het Acht Uur Journaal op Nederland 1. Daarmee was Hoe? Zo! het tiende best bekeken programma van de avond. Presentator Bart Peeters is blij dat zijn show nog altijd te zien is. “We hebben altijd bekende gasten, de show lijkt een beetje op Wedden Dat? en tege- lijk is alles wat er gebeurt wetenschap- pelijk onderbouwd.

Volgens Bart Peeters is Hoe? Zo! dit seizoen spectaculairder dan ooit. “Ja, dit wordt de allerheftigste reeks tot nu toe. Wat ik wel heel geslaagd vind is dat het spektakel nu rechtstreeks is verbonden met de onderwerpen. Vroeger gebeurde het dat een man zichzelf elektrocuteerde en vlam vatte, en dat we dan zeiden: het onderwerp is vuur. Wat die man deed was een wereldact, maar meer bedoeld als bruggetje naar het volgende onderwerp. De halsbrekende toeren zitten nu letterlijk in de roos van het onderwerp“, vertelt Peeters deze week in Mikro Gids.

Goede Tijden Slechte Tijden (RTL4, 20:01) – Elizabeth Hubbard, Lucinda Walsh uit As The World Turns, speelt een gastrol in Goede Tijden Slechte Tijden. Hubbard speelt een seksuologe in de soapserie. Ook Hubbard moet zich nog voorbereiden op een rol. “Absoluut. Ik ben een huiswerkactrice“, vertelt ze in de Avrobode. “En ik ben al in de boeken gedoken. Ik heb een enorm intellectuele inslag en vind dat heerlijk. Ik heb gestudeerd aan het Radcliffe College en daar bestudeerde ik al het werk van psychologen als Jung en Wilhelm Reich. Die ben ik aan het herlezen, maar ik lees nu ook boeken als ‘de seksgeheimen van een Amerikaanse geisha’.” Goede Tijden Slechte Tijden werd dinsdag door 861.000 kijkers (madl: 21.8%) bekeken.

40 Dagen Zonder Seks (EO, Ned3, 20:29) – Het is de vraag of de kandidaten in het programma 40 Dagen Zonder Seks na afloop wel blij zijn dat zij op televisie proberen om veertig dagen geen seks te hebben. Een stewardess van een bekende luchtvaartmaatschappij riep laatst dat ze constant zin had in ‘goede porno’. “Bij haar hebben we extra benadrukt, dat we vooraf van haar werkgever wilde weten hoe zij daar over Elines deelname dachten. En haar werkgever gaf aan dat ze bekend waren met het programma en de gedachte erachter goed vonden“, vertelt presentator Arie Boomsma in het AVRO-blad. “En dat Eline een volwassen vrouw is, die zelf kan beslissen.” 40 Dagen Zonder Seks scoorde woensdag 196.000 kijkers (madl: 4.8%).

De Top 15-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen