NOS Journaal dit jaar opnieuw met zomercolumns

Foto: Leendert JansenVoor het derde jaar op rij komt het NOS Journaal met zomercolumns. Dit jaar zijn de dagelijkse columns niet alleen in de ochtendjournaals te zien, maar ook in het NOS Journaal van 18.00 uur. “In een dagelijkse bijdrage van circa een minuut belicht steeds een andere correspondent een gebeurtenis, opmerkelijk fenomeen of bepaalde trend uit zijn of haar land.” Vandaag is de eerste column te zien. “Er komen onderwerpen aan de orde die normaliter het NOS Journaal niet zo snel zullen halen“, aldus NOS.

Bij de keuze van de columns hebben de ruim 30 correspondenten van de NOS de mogelijkheid om een opmerkelijk inkijkje te geven in het land waar ze werken. “Kenmerkend voor de aanpak is de persoonlijke wijze waarop de correspondenten het zelf gekozen onderwerp van beeld en tekst voorzien.”

De in totaal 45 zomer-correspondentencolumns zijn vanaf vandaag tot en met vrijdag 28 augustus op werkdagen te zien in de ochtendbulletins van het NOS Journaal op Nederland 1 en 2. Bovendien sluit de column op dezelfde dag het NOS Journaal van 18.00 uur af.

De NOS startte in 2007 met de zomercolumns als onderdeel van de langere zomerochtend-journaals. In 2008 werden de columns ,,vanwege de vele positieve reacties” voor het eerst geprolongeerd.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen