TROS: ‘Grootste omroep van Nederland’

Foto: Leendert JansenMet ruim 465.000 leden is de TROS nu de grootste van alle publieke omroepen. Dat laat de TROS vandaag weten in een persbericht. Het bericht volgt vlak na uitspraken van minister Plasterk, die de TROS uit het publieke bestel dreigt te zetten. “Dit is voor ons dubbel feest in het jaar dat de omroep 45 jaar bestaat. Het is vooral een keiharde bevestiging van ons bestaansrecht“, zegt directeur Peter Kuipers. “De TROS is een omroep die stevig en breed is geworteld in de Ne- derlandse samenleving.

Algemeen directeur Pieter Kuipers vervolgt in het persbericht: “Voor miljoenen kijkers en luisteraars voorziet de TROS in een duidelijke behoefte. Deze ledengroei en de nummer één-positie zijn een geweldige beloning en stimulans. Ik wil onze trouwe achterban dan ook ontzettend bedanken.

Vijf jaar geleden stond de TROS-ledenteller nog op 430.918. “Ondanks dat de TROS als een van de weinig omroepen geen kostbare ledenwerfcampagne heeft gedaan, wist zij als enige van de grote omroepen toch een forse ledenwinst te boeken“, laat een woordvoerster van de omroep weten.

Radar, Vermist, Opgelicht?!, TROS TV Show, Bananasplit, De Dik Voormekaar Show en de TROS Muziekfeesten voeren volgens de zegsvrouw ,,met grote regelmaat” de lijst aan van best bekeken programma’s. “De TROS is niet voor niets al enkele jaren de bestscorende omroepvereniging. Daarnaast krijgen veel programma’s een hoge waardering zoals de uitzendingen met André Rieu, actualiteitenrubriek EénVandaag en de dramaserie Flikken Maastricht. Ook de radioprogramma’s TROS Gouden Uren, TROS Nieuwsshow en TROS Kamerbreed staan maandelijks hoog in de overzichten van de luistercijfers.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen