RTL 7 boekt record met TT Assen

Geplaatst op ma 29 jun 2009 om 11:31Foto: Munckhof.nlDe TT Assen trok het afgelopen week- einde een record aantal kijkers. Er keken zaterdag 427.000 mensen naar de live- registratie. Dat heeft RTL 7 vandaag laten weten. RTL 7 liet de race zien waarin de Italiaan Valentino Rossi zijn honderdste GP-zege boekte. “In 2007 en 2008 keken nog respectievelijk 318.000 en 375.000 mensen. De samenvattingen werden zaterdag door 114.000 en later op de avond nog door 65.000 mensen gevolgd terwijl deze gistermiddag nog eens 66.000 kijkers trok.

Het op mannen gerichte RTL 7 wist zaterdag dankzij het motorevenement in de doelgroep, mannen tussen de 20 en 49 jaar, op het hoogtepunt een zenderaandeel te bereiken van ruim 43 procent, aldus de woordvoerder.


4 Reacties op “RTL 7 boekt record met TT Assen”


 1. Johan

  was weer een schandalige vertoning, ik had het gemist maar ik heb nog wel het ‘interview’ met Rossie gezien op het eind, of ie maar ff wou vertellen dat de NL supporters de fijnste ter wereld zijn

 2. mark

  Ik heb alleen gedeeltes gezien op BNN bij Spuiten & Slikken. Waat een zuip zooi zeg! Allemaal lallende gozers die de hele dag (en nacht) zitten te zuipen. Dit is zeker iets typisch iets voor noordelijk Nederland (Groningen – Drenthe), want ik snap er niks van. Het gaat toch gewoon alleen maar om het zuipen.

 3. Douwe

  Reactie op Johan: He he daar heb je die negatieve jankerd ook weer.
  Meneer heeft, voor de verandering, weer eens negatief commentaar.
  En waarop……….natuurlijk op iets wat hij helemaal NIET gezien heeft, o ja op het eind het interview met Rossie, hahaha.
  Dodo, dat was niet op het eind en jou interpretatie over de vraagstelling klopt al helemaal niet.

  Het was een perfecte registratie van de 250 en MotoGP, alleen bij de 125 cc zagen we de finish niet van onze Nederlandse coureurs.
  Het werd wel verteld door de verslaggevers.
  Een beetje zoals bij de NOS in de Tour etappe, waar Nederlanders laat binnen komen.
  100.000 mensen langs het circuit en bijna 500.000 voor de TV, prima.

  Reactie op mark: Jij hebt dus helemaal niets van de TT van Assen gezien, maar van de nacht daarvoor. BNN en sport , hahaha
  Zie het als een soort carnaval van het Noorden of een soort Oranje camping bij het Nederlands elftal, of de eerste busstop in Spanje (Lloret da Mar), …..of vind je dat iets heeel anders?
  Kom kom een beetje ruimdenkender mag wel hoor.

 4. vale46

  Reactie op mark: Lutser, ten eerste is het Rossi en niet Rossie.

  En jij bent duidelijk nog nooit op de TT geweest, en nee ik kom niet uit het noorden. integendeel, wij rijden speciaal vanuit het zuiden (zuidelijker in Nederland kan niet) naar Assen toe om daar de verschillende races te bekijken.

  Natuurlijk zijn er ook genoeg locals die inderdaad een heel weekend lang zuipen en waarschijnlijk niks van de race zien.

  Maar in ieder geval geen 100.000 man:)

  Tip: ga ook eens volgend jaar ;)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.