Matthijs van Nieuwkerk haalt uit naar De Zomer Draait Door

Foto: Nick van OrmondtMatthijs van Nieuwkerk heeft ,,in grote verlegenheid” gekeken naar De Zomer Draait Door. Hij is niet erg blij met de zomervariant op zijn eigen talkshow De Wereld Draait Door. “Kijk, ik dacht naar een zomerse variant van onze talkshow DWDD te gaan kijken, met de nadruk op het woord variant. Het werd een exacte kopie, inclusief presentatietekstjes. Ja, daar zit je dan“, zo laat Van Nieuwkerk desgevraagd weten in VARA Gids. “Het troosteloze woord ‘zomer-uitverkoop’ drong zich bij mij op.

Van Nieuwkerk zegt de kritiek op De Zomer Draait Door te delen. “Ontzettend jammer. Gemiste kans. Zo kreeg het succesvolste DWDD-seizoen tot nu toe, vergeet niet: in de donkere maanden hadden we om half acht dagelijks minstens een miljoen kijkers, dat seizoen kreeg toch op z’n zachtst gezegd een merkwaardige finale.

Op de vraag of er dan helemaal niets positief is aan De Zomer Draait Door, antwoordt Van Nieuwkerk: “Natuurlijk wel. Je kan er ook veel vrolijker tegenaan kijken, er zijn tenslotte ergere dingen op de wereld. Je kon het programma ook zien als een bijzonder knappe verdwijntruc. Want dat was het. Je keek namelijk naar DWDD maar je zag het niet. Heel gek. Foetsie. Hoe je ook keek. Weg. En je bleef in de grootste verwondering achter. Het was eigenlijk een illusie waar Hans Klok zijn vingers bij zou aflikken.

Froukje Jansen, Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra presenteren De Zomer Draait Door. “Ach, laten we eerlijk zijn, wat kunnen zij er eigenlijk aan doen? Ze zijn uitgenodigd, zeiden ja en deden hun uiterste best neem ik aan.”

Over de commotie om zijn salaris, wil Van Nieuwkerk niets zeggen. “Ben je betoeterd.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen