Matthijs van Nieuwkerk haalt uit naar De Zomer Draait Door

Geplaatst op di 30 jun 2009 om 13:57

Foto: Nick van OrmondtMatthijs van Nieuwkerk heeft ,,in grote verlegenheid” gekeken naar De Zomer Draait Door. Hij is niet erg blij met de zomervariant op zijn eigen talkshow De Wereld Draait Door. “Kijk, ik dacht naar een zomerse variant van onze talkshow DWDD te gaan kijken, met de nadruk op het woord variant. Het werd een exacte kopie, inclusief presentatietekstjes. Ja, daar zit je dan“, zo laat Van Nieuwkerk desgevraagd weten in VARA Gids. “Het troosteloze woord ‘zomer-uitverkoop’ drong zich bij mij op.

Van Nieuwkerk zegt de kritiek op De Zomer Draait Door te delen. “Ontzettend jammer. Gemiste kans. Zo kreeg het succesvolste DWDD-seizoen tot nu toe, vergeet niet: in de donkere maanden hadden we om half acht dagelijks minstens een miljoen kijkers, dat seizoen kreeg toch op z’n zachtst gezegd een merkwaardige finale.

Op de vraag of er dan helemaal niets positief is aan De Zomer Draait Door, antwoordt Van Nieuwkerk: “Natuurlijk wel. Je kan er ook veel vrolijker tegenaan kijken, er zijn tenslotte ergere dingen op de wereld. Je kon het programma ook zien als een bijzonder knappe verdwijntruc. Want dat was het. Je keek namelijk naar DWDD maar je zag het niet. Heel gek. Foetsie. Hoe je ook keek. Weg. En je bleef in de grootste verwondering achter. Het was eigenlijk een illusie waar Hans Klok zijn vingers bij zou aflikken.

Froukje Jansen, Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra presenteren De Zomer Draait Door. “Ach, laten we eerlijk zijn, wat kunnen zij er eigenlijk aan doen? Ze zijn uitgenodigd, zeiden ja en deden hun uiterste best neem ik aan.”

Over de commotie om zijn salaris, wil Van Nieuwkerk niets zeggen. “Ben je betoeterd.
34 Reacties op “Matthijs van Nieuwkerk haalt uit naar De Zomer Draait Door”


 1. Roog

  Dus toch een reactie van Matthijs. En niet zo’ n leuke ook (voor de makers en presentatoren dan ;) ).

 2. Anoniem

  Niet sjiek.. niet sjiek..

 3. Johan

  Collegialiteoit kent geen tijd, hij zal wel balen dat ie, zoals blijkt, makkelijk te vervangen is

 4. Anoniem

  Mathhijss

 5. Marciano

  Had ik niet verwacht van hem, maar het is wel waar. Maar wel bitchy!

 6. tim

  Zeker niet sjiek om je collega’s zo te kakken te zetten, en trouwens ik word al helemaal ziek van die man ondertussen, die zelfverheerlijking bah.

 7. Sally

  “Over de commotie om zijn salaris, wil Van Nieuwkerk niets zeggen. “Ben je betoeterd.“

  Nee want dat is niet sjiek, je collega’s afzeiken mag wel zeker he?

 8. Helma

  Nare man, wel zijn collega’s vertrappen maar niet over hem (en zijn exorbitante salaris) praten

 9. Tjeerd

  Reactie op Sally: Nou ja ergens heeft gelijk als het om zijn salaris gaat, want daar gaat het interview niet over. Maar ik lees dus dat mensen niet geïnteresseerd zijn in de mening van van Nieuwkerk over de zomer draait door als het hem gevraagd word.

  Waarom geeft men dan hier wel ongevraagd een mening over alles? Beetje dubbel he?

 10. Joe Insider

  Wat een arrogantie…haha!!
  Wat een ego!!
  Hij kent het woord collega niet blijbaar!

  Hoe doet elke dag maar zijn trucje…!! Hij wil waarschijnlijk het liefst een roman schijrven, ergens in promoveren of populair politicus worden, maar het doet en durft het geen van allen.

 11. Daniel

  Wat een gebral zeg! Beetje makkelijk van mr autocue

 12. Hugo

  ”zo laat Van Nieuwkerk desgevraagd weten in VARA Gids”. Hij zou zich wel afgevraagd hebben: wanneer gaan ze de beste interviewer in Ned. om zijn belangrijke mening vragen..

 13. Johan

  DWDD is toch ook een ordinair shopping-programma, met uitsluitend vienden van van Nieuwkerk als nikszeggende side-kick.
  Zoals Rottenberg, die samen met Van Nieuwkerk weggestuurd werd bij NOVA na 3 weken

 14. Anoniem

  Die vent begint echt naast z’n schoenen te lopen… arrogant ventje.

 15. d'amsterdammertje

  Zo wordt de hele format blootgelegd en vakkundig om zeep geholpen. Ik ben benieuwd of de trukendoos van MvN nog zal werken in nieuwe seizoen van DWDD.

  hihihi

 16. Michiel

  heeft er iemand die nu zo stoer kritiek heeft op Mathijs überhaupt gekeken naar DZDD.
  Het is een beschamende vertoning waarin de drie die het presenteren de ene blunder na de ander maken.

 17. michel

  Reactie op Johan: Niet weggestuurd bij Nova maar, zelf opgestapt omdat ze de afspraken ie met Matthijs en Felix zijn gemaakt niet na kwamen!

 18. michel

  Reactie op Michiel: Jij kan het vast beter

 19. Johan

  Van Naaikerk

 20. Eddy K.

  Prima reactie van Matthijs. Zijn programma wordt inderdaad volledig gekopieerd en slecht ook nog eens. Kan me zijn ergernis goed voorstellen. Collega’s het hand boven hoofd houden is aardig maar in dit vak gaat dat ten koste van je eigen geloofwaardigheid. Makkelijke keuze. Er is al te veel schijnheiligheid in deze wereld. Zeg maar waar het op staat. Beter.

 21. Anoniem

  Reactie op Eddy K.:
  Zijn programma? Hij mag de autocue lezen ja, thats it

 22. Anoniem

  Bah, vies ventje, arrogante kwal…gaat niet echt lekker met zn reputatie vind ik

 23. Roog

  Reactie op Michiel:

  Hoewel het inderdaad misschien niet zo chique is (het programma wordt deels gemaakt door dezelfde mensen als DWDD), heeft Van Nieuwkerk natuurlijk wel gelijk. Het is gewoon een 100% copy, maar dan kwalitatief 200% minder goed dan het origineel.

  Bovendien valt hij de presentatoren nog niet ens zo hard af, hij geeft aan best te begrijpen dat ze “Ja” hebben gezegd. Hij had natuurlijk ook kunnen beginnen over het feit Froukje het gewoon niet kan, Waldemar het gewoon niet in één keer kan uitspreken en dus (zo is inmiddels wel gebleken) Art het programma het beste alléén had kunnen doen.

  N.B. Jan en Alleman wilden maar al te graag een reactie van Matthijs horen naar aanleidind van het zomergedrocht DZDD. En die heeft hij nu gegeven.

 24. collega

  Al de (inmiddels honderden) ex-collega’s van Van Nieuwkerk weten dat Matthijs;

  A: zijn eigen salaris het allerbelangrijkste vindt (ten koste van alles)
  B: journalistiek een lichtgewicht is
  C: verschrikkelijk lui is
  D: blond lekker vindt (vul zelf maar in)

 25. Niels

  lol Froukje even ‘topless’ in DZDD

 26. yossarian

  Het is misschien niet chic of sjiek, maar hij heeft wel gelijk. Helaas. De zomervariant is niet om aan te zien. Het zou zelfs de reguliere variant volgend seizoen kunnen schaden..

 27. D@@N

  Ik kan me ergens in Matthijs vinden. De autocue-maker (hoe noem je zo’n persoon eigenlijk?) schrijft teksten op de ‘matthijs-manier’. Terwijl die presentatoren totaal anders zijn. Zo lijkt het dus steeds of Waldemar, Art of Froukje de tekst van iemand anders (Matthijs) voorleest. Heel vervelend.

  Maar voor de rest vind ik het wel een leuk programma. Gewoon een beetje geklets op de avond. Het gaat uiteindelijk om de gasten/onderwerpen (die in DZDD ook eigenlijk nergens op sloegen…).

  Zo slecht vond ik DZDD nog geeneens.

 28. Jantine

  Ben het helemaal met Mathijs eens. Wat een slechte kopie is DZDD!

 29. David (2)

  Vind Matthijs soms ook irritant en autocue-oplezend bij DWDD, maar DZDD bewijst toch wel dat zelf dát blijkbaar een kunst is, autocue lezen. Het is een ongelofelijk slecht programma en het is op zich prima dat ze in de relatief onbelangrijke zomer nieuwe presentatoren deze klus geven, maar ze verneuken er wel een programma mee. Omdat vorige zomerprogramma’s (met andere titels) niet aansloegen, probeerde de VARA t op deze manier. Maar een goede titel is blijkbaar geen garantie voor succes, dat blijkt nu maar weer.

 30. GW

  Mag ik Matthijs van Nieuwkerk er even aan herinneren dat hij ook een zwarte bladzijde in zijn Het Grote Matthijs van Nieuwkerk Presentatie Boek heeft? *kuch* NOVA *kuch*. Rottenberg en van Nieuwkerk proberen het nu te spelen op een gebrek aan ambitie en visie ten tijde van de veranderingen bij NOVA maar de echte reden was dat de twee heren ZOGEN. Hak-op-de-tak-vragen, onsamenhangend geheel, niet luisteren naar gasten…klinkt dat bekend in de oren? Felix en Matthijs dachten er even een personalityshow van te maken i.p.v. een gewaardeerd actualiteitenprogramma.

  Voor iedere presentator is er een programma waar hij/zij in zijn/haar element is. Als de klik met het programma er niet is, wil het niet meteen zeggen dat iemand talentloos is. MvN is het beste voorbeeld. Ongeschikt voor NOVA, perfect voor DWDD.

  Ik denk dat Matthijs geïrriteerd is dat de redactie van DWDD denkt hem even zo te kunnen vervangen en dat hij zijn opvolgers als een belediging voor het programma, maar belangrijker, ook voor zichzelf ziet. Het feit dat ze denken een gelijkwaardig programma met een gelijk format te kunnen maken zonder Matthijs zal wel steken.

  Hoe dan ook, ongenoegen op de werkvloer, terecht of niet, spreek je niet publiekelijk uit. Wees een gentleman.

 31. anders

  helemaal gelijk matthijs, wat een afgang dat dzdd.

 32. Wouter

  Interesseerd mij echt geen zak wat iedereen verdiend. Het salaris is overeenkomstig de prestatie en ik vind deze in het gevalletje Matthijs terecht.

  Wast betreft DZDD…. zwaar klote. Zeker daar ik geen enkele aflevering van DWDD heb gemist en Froukje Jansen, Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra kunnen hier niet aan tippen.

  Ik heb geen zin om Paul de Leeuw te qouten, maar zou het bijna doen. Wat een drama is die Froukje zeg…. Matthijs = DWDD en andersom en terecht dat hij deze opmerking maakt.

  Kan niet wachten tot Matthijs weer terug is.

 33. Ton

  Matthijs van Nieuwkerk is een zakkenvuller. Hij krijgt 450.000 euro per jaar als presentator van een publieke omroep: SCHANDALIG ! Dat is ons belastingsgeld..

 34. Sebastiaan

  haha of ze het nou exact nadoen of niet, het blijft een zwak zogenaamd informerend programma. Persoonlijk vind ik Matthijs een slechte presentator omdat hij niemand laat uitpraten en enorm druk en aanwezig is. Ook lijkt het belangrijkste van het programma te zijn dat het makkelijk wegkijkt en zogenaamd ergens diep op in gaat.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.