926.000 kijkers voor nieuwe aflevering Groeten van MAX

Geplaatst op di 30 jun 2009 om 8:03


De kijkcijfers van maandag 29 juni 2009 (SKO)

Foto: KippaGroeten van MAX (MAX, Ned1, 21:20) – Het tweede seizoen Groeten van MAX, de zomerhit van 2008, is maandagavond met 926.000 kijkers (madl: 19.5%) van start gegaan op Nederland 1. Daarmee bezet het consumentenprogramma van Sybrand Niessen de zesde positie in de kijkcijfer top-15 van maandag. Niessen is erg gelukkig met het succes. “Het succes was wel onverwacht, maar mijn comeback was het niet. Daarvoor had ik nog de TV Makelaar gedaan, wat het ook altijd heel goed deed.

Critici vinden dat Groeten van MAX wel heel erg lijkt op het televisieprogramma De Vakantieman, dat Frits Bom van 1991 tot 1997 presenteerde voor RTL 4. “Ken jij dat programma nog dan? Volgens mij niemand. Dat is dan weer kritiek vanuit de media. Journalisten die eens in een oud archief hadden zitten kijken. Ik heb er niemand op straat over gehoord“, aldus Niessen op Radio 538.

TROS TV Show (TROS, Ned1, 22:56) – Na Jeroen Pauw en Paul Witteman, zijn nu ook Andries Knevel en Tijs van den Brink met zomervakantie. Op maandag 17 augustus keert Knevel & Van den Brink weer voor drie weken terug op de late avond van Nederland 1, en tot die tijd zijn iedere avond om 23.00 uur andere programma’s te zien. Deze week brengt de TROS iedere avond een herhaling van de TROS TV Show op de buis. Maandag werd de aflevering van de TV Show waarin Ivo Niehe bij Rik Felderhof op bezoek gaat door 685.000 kijkers (madl: 18.1%) bekeken. Vanaf maandag 6 juli is Studio Sportzomer dagelijks om 23.00 uur te zien op Nederland 1.

Goede Tijden Slechte Tijden (RTL4, 20:00) – Actrice Charlotte Besijn speelt al tien jaar de rol van Barbara Fischer in Goede Tijden Slechte Tijden. Ze geniet nog altijd met volle teugen. “Ik heb het nog lang niet gezien bij GTST. Er valt altijd meer uit te halen. Het blijft een enorme uitdaging“, vertelt ze in Televizier. Ze spreekt haar collega’s ook buiten de set. “Ja, met sommige collega’s ben ik ook bevriend. Lieke van Lexmond is echt een vriendin van me, ook al speelt ze mijn dochter. En met Jette van der Meij, Caroline de Bruijn en Inge Schrama spreek ik ook buiten het werk af. Het is een innig contact.” Goede Tijden Slechte Tijden trok maandag 1.058.000 kijkers (madl: 25.4%).

De Top 15-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
42 Reacties op “926.000 kijkers voor nieuwe aflevering Groeten van MAX”


 1. HJ

  Zijn ze bij SKO in slaap gevallen?

 2. Laus

  Weer massale kijkcijfers bij “Groeten van Max”? :P

 3. Flippo

  RTL4 maakt de mindere cijfers van afgelopen weekend in één avond ff goed!

 4. el-g

  Knevel en van de Brink had toch makkelijk deze week doorkunnen gaan! Zaterdag begint pas Studio Sportzomer… en dan eind juli weer K&VB waarom pas 17 augustus?

 5. Anoniem

  Reactie op Flippo:
  Huh? Nederland 1 is toch echt met bijna 2% afstand marktleider hoor!!

 6. AJ

  Zoals altijd Journaal,Hart Van Nederland en GTST boven het miljoen.

 7. Anoniem

  gtst 25.4%!!

 8. nvhusnb

  rtl 4 alleen heeft bijna al hogere kijkcijfer percentage dan heel sbsgroup samen!!!!!!!!

 9. Ronald

  Opvallend dat de kijkcijfers van GTST niet lijken te lijden onder het mooie weer, terwijl het daarna volgende CSI wel 200.000 tot 300.000 minder kijkers heeft dan vorige week.

 10. SBS less

  Reactie op Ronald: het is de laatste week voor GTST dus veel verhaallijnen lopen naar een climax, wat de kijker nieuwsgierig maakt waardoor die duidelijk even een half uurtje uit de zon gaat om GTST te gaan kijken. Daarna gaan deze kijkers blijkbaar weer naar buiten.

 11. daan

  Boulevard hoog ondanks het mooie weer!

 12. FlipNo

  Reactie op nvhusnb:

  Lekker hè? Heb je de pagina al uigeprint, vergroot en boven je bed gehangen om er verlekkerd naar te kijken?

 13. hans

  Reactie op daan: ZAL BLVD ‘geluk’ hebben met het overlijden van Michael Jackson?

 14. Timon

  Ze kunnen idd beter doorgaan met Knevel & van den Brink en De Zomer Draait Door skippen!

 15. Tijn

  Verdiende cijfers voor Familieberichten. Mooi gemaakt, de NCRV mag hier blij mee zijn!

 16. David (2)

  Valt me ook op dat RTL4 door de week steeds dichter bij Ned 1 in de buurt komt. Natuurlijk doordat Ned 1 gister bijv. geen Radar heeft, maar het verschil van 1,7% over de hele avond is toch erg weinig, en dat verschil is regelmatig groter geweest. En zo is dat vaker voorgekomen de laatste weken.

  Bewijst toch dat RTL4 bést weer (vaker) marktleider zou kunnen worden (in 6-plus), als ze maar wat aan de crappy late-avond zouden doen. Jammer dat daar nu waarschijnlijk de centen niet voor zijn.

 17. Tina

  Reactie op David (2): De Slimste komt terug en wel bij RTL4 met Linda, dus wie weet….

 18. Anoniem

  Reactie op Tina:
  Weet niet hoe je er bij komt…
  Wat is je bron?

 19. Rik

  Mooi programma Familieberichten. Eindelijk weer eens iets leuks van Caroline.. ze doet het goed!

 20. el-g

  Reactie op David (2): misschien komt nu het een en ander vrij nu ze met RTL Vandaag (voorgoed?) zijn gestopt

 21. BRON RTL

  RTL Vandaag keert volgend seizoen niet terug op RTL4. Het programma heeft geen toegevoegde waarde in de programmering van RTL4 in de middag. Nagedacht word over een andere programma in de morgen van RTL.

 22. Tina

  Reactie op Anonymous: Eyeworks is op zoek naar mensen voor het team van een nieuwe serie de Slimste, vandaar!

 23. Frank

  Reactie op BRON RTL: Dan kan het toch alleen nog ’s ochtends uitgezonden worden? Met een aanééngesloten uitzending van een uur..

 24. ramon

  Reactie op Tina: Oh leuk, het was altijd ene leuke quiz geweest.

 25. BRON RTL

  Reactie op Frank: Daar word nu ook over nagedacht een soort kruising tussen Lijn 4 en RTL vandaag. Mogelijke titel: RTL in de morgen!

 26. Chiel

  Reactie op BRON RTL: En dan het docor van Tijd voor 10 uit de loods halen. Die tafel bij RTL Vandaag kon écht niet hoor :)

 27. Frank | ONM Tha Bomb

  Reactie op Tina: Kom nou eens met een bron… dus een website of een krantenbericht. Want vooralsnog kan ik er op internet niets over vinden.

  Zou het enorm leuk vinden als De Slimste terugkeert, dus geef alsjeblieft gewoon een (aanklikbare) bron.

 28. Carlo

  Reactie op FlipNo:
  waar slaat dat nou weer op?

  Mooie cijfers voor RTL, de misdaad-avond doet ’t ‘m weer!

 29. Anoniem

  eerste namen Ranking the Stars: Ellen ten Damme, Do, Ali B en Spike van Di-rect

 30. Mart

  Wat scoort de vooravond van rtl4 toch goed zeg. GTST wordt dan wel negatief op gereageerd als ze onder het miljoen zitten maar nu zitten ze zelfs boven het miljoen en halen ze gigantische marktaandelen. Volgens mij hoger dan ergens in januari toen ze opeens 1,4 a 1,5 miljoen hadden en de champagne flessen opengetrokken worden. 900.000 kijkers is gewoon hartstikke goed mensen en gister was gewoon ongekend goed.

 31. Pat

  Reactie op Tina: De slimste is toch met bridget op rtl5

 32. Timon

  Reactie op Pat:
  Nee, dat is een ander programma getiteld Lekker Slim!

  Misschien dat Tina daar mee in de war is?
  Tevens is De Slimste met bekende Nederlanders dus leuk dat je een gerucht probeert te verspreiden Tina maar het begint een beetje irritant te worden!

  Kom met echte bronnen adressen van internetsites!

  Je bent niet geloofwaardig genoeg je loopt dit nu al een half jaar te roepen…

 33. Sky

  Reactie op Tina:

  Eyeworks? De Slimste werd toch geproduceerd door de vlaamse producent ‘Woestijnvis’. Dus dat klopt niet helemaal.

 34. Timon

  Reactie op Sky:
  In Nederland werd het wel geproduceerd door Eyeworks volgens mij in België iniedergeval niet!

  Maar er zitten altijd bekende Nederlanders in en je kan je er dus niet voor opgeven.

  Tina geef maar die site waar je je kan opgeven ik zie ze niet?!

 35. Johan B.

  Toch nog 5 programma’s boven het miljoen. Het totale aantal kijkers zat op slechts ruim 4 miljoen kijkers. Ikzelf heb tot elven lekker buiten gezeten en hierna de 5e set van Murray op Wimbledon gezien via de BBC. Historische wedstrijd daar voor het eerst in de geschiedenis een wedstrijd tot ’s avonds laat gespeeld kon worden. Een gemiste kans voor Net 5?
  Vanavond wederom lekker (net als vele miljoenen anderen) buiten zitten en vanavond laat even kijken of er nog iets te zien is. Waarschijnlijk niet.

 36. Timor

  Wat heb je nou aan de slimste.

  Ik zie dat bericht vaker van dezelfde persoon, maar ik snap niet wat je nou reclame ervoor zit te maken. Linda gaat heus geen mislukte talpa/belgenquiz maken

 37. BRON RTL

  De Slimste keert niet terug op RTL! Er word op dit moment nog hard nagedacht over een ‘vast iets’ op de late avond (na 22:30). Het zou kunnen betekenen dat er een talkshow komt (?) en daarna meteen het late nieuws en het weer, dat je tot 12 uur een sterk blok hebt, en dan daarna meteen de herhaling van RTL Boulevard. Maar Erland Galjaard (leiding RTL) houd sterk vast aan het doorprogrammeren, op de dinsdag bijvoorbeeld met koken enz. enz. Het wil alleen met name op de donderdag nog niet echt lukken (denk aan Team van Toen). Ikzelf denk ook dat het aan de programma,s ligt wie je er plaatst. Zo heb je op woensdag bijv. Superdik – Superdun, ik denk niet dat dit soort programma,s de trend is die je wil hebben als zender. Mensen willen weten waar ze aan toe zijn als ze later op de avond nog de TV aanzetten, op NDL 1 met P&W, NDL 2 Nova, NLD 3 Sportjournaal, SBS 6 HvN alleen RTL loopt daar nog in achter.

 38. Roog

  Reactie op Timor:

  Uhm, het is naast een “mislukte Talpaquiz” ok de meest succesvolle Vlaamse quiz van de afgelopen 20 jaar. En zo mislukt was het ook weer niet op Talpa (en nee, ik was geen fan van de zender).

  “De slimste” scoorde (als mijn geheugen me niet in de steek laat) zo tussen de 300.000 en 400.000 kijkers op Talpa. En dat viel, gezien de dramatische cijfers die veel andere programma’s scoorden, heel erg mee.

  Bovendien is het format gewoon best leuk.

 39. !#Michael#!

  Reactie op Mart:

  GTST scoort dit hele seizoen al beter dan het vorige seizoen … in het najaar ’08 scoorde de soap gemmideld 1.2mln kijkers … Najaar ’07 was dat nog gemmideld 1mln kijkers …

  winter ’09 scoorde GTST gemmideld 1.3/1.4mln kijkers, winter ’08 was dit 1.1/1.2mln kijkers (met incidentele uitschieter)

  het voorjaar ’08 (mei/juni) was met gemmideld 1mln kijkers en 19% zeer mager met de huidige tendens van gemmideld 1.1mln kijkers, en 22/25% madl…

  Als deze marktaandelen najaar ’09 door zetten, dan zit GTST na de zomer op gemmideld 1.4mln kijkers… en 22/25% madl …

  Eindelijk is de bodem geraakt en veert de soap weer omhoog! Hoewel ik niet denk ooit nog 2mln kijkers voor GTST te zullen zien! Maar ze kunnen zeker tegen de 1.5mln kijkers grens aan gaan vrijen!

 40. BRON RTL

  Wat RTL wel heeft ‘toegegeven’ intern is dat ze te laat zijn gaan nadenken over een opvolger van Barend en van Dorp. Doen ze dat nu nog dan zie je toch het effect net zoals met 4 in het land, het is een soort 5de wiel aan de wagen, of de tweede keuze omdat er al zoiets bestaat (met HvN). Nu heb je op NLD 1 al Pauw en Witteman, en dan komt de talkshow op 4 toch op een soort van tweede plek. Bij RTL zien ze nu dus ook in dat ze daar veel eerder mee hadden moeten komen, nu moet je echt goed weten waar je aan begint. Het moet dus verschillen met P&W dus ander soort gasten, meer op de Barend en van Dorp toer gaan, en wat als voordeel kan wegen is om half 11 beginnen, trekt wellicht meer publiek vanwege gunstiger tijdstip!

 41. Tina

  @ all; jullie lezen niet goed wat ik schrijf: producent Eyeworks is nu een redactie/productieteam aan het samenstellen voor de slimste, die in september beginnen. Het programma is inderdaad nog niet aangekondigd. Net als Typisch RTL, over 20 jaar RTL4.

 42. Tina

  Reactie op Timor: Jij hebt echt geen idee he…?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.