894.000 kijkers voor finale Confederations Cup


De kijkcijfers van zondag 28 juni 2009 (SKO)

Finale Confederations Cup (NOS, Ned3, 20:19) – De finale van de Confederations Cup tussen Brazilië en de Verenigde Staten trok zondagavond 894.000 kijkers (madl: 17.8%). Daarmee was de wed- strijd op Nederland 3 het vijfde best bekeken programma van de avond. Het leek er lang op dat de Confederations Cup naar de Verenigde Staten zou gaan, maar uiteindelijk kwam Brazilië dankzij Lucio toch nog op een 3-2 voorsprong. Brazilië won de Confederations Cup vier jaar geleden ook al.

Bondscoach Bob Bradley is erg teleurgesteld over het verlies, meldt De Telegraaf. “Dit komt hard aan, een echte teleurstelling. Ik hoop in elk geval dat we de wereld hebben laten zien dat we een goede ploeg en goede voetballers hebben. Het was voor ons een bijzondere periode in Zuid-Afrika“, verklaarde de bondscoach. Brazilië kreeg voor de winst 2,7 miljoen euro. De Amerikanen kregen als verliezer 2,3 miljoen euro.

Praatjesmakers (NCRV, Ned1, 20:23) – Praatjesmakers is nog altijd een groot succes. Toch vreesde Jochem van Gelder vorig jaar nog even voor zijn baan. Gelukkig mocht hij in de zomer een nieuw contract tekenen. “Het kan altijd dat een omroep zegt: ‘we weten het niet, misschien zijn we er wel een beetje klaar mee’. Het is altijd maar weer de vraag of je nog bij een andere club aan de bak komt“, vertelde Van Gelder destijds in Weekend. “Ik zit wel boven de Balkenendenorm, maar niet schok- kend. Ach ja, na achttien jaar op televisie mag ik toch wel redelijk bij de top vijf horen, vind ik.” Praatjesmakers werd zondag door 1.005.000 kijkers (madl: 22.1%) bekeken.

Derek Ogilvie: Family Circle (RTL4, 22:19) – Derek Ogilvie is niet alleen blij met Nederland om de programma’s die hij hier mag maken, maar ook om de persoonlijke ontwikkeling die hij hier heeft doormaakt. Ogilvie riep ooit dat als hij iets aan zichzelf kon veranderen, hij heteroseksueel wilde zijn. Daar komt hij nu op terug. “Het klopt dat ik dat inderdaad lange tijd geleden ooit heb gezegd, maar nee, dat geloof ik dus niet meer. Tegenwoordig ben ik helemaal okay met mijn eigen homoseksualiteit, mijn verblijf in Nederland heeft hier zeker aan bijgedragen. Iedereen is hier zo open en ruimdenkend“, aldus Ogilvie op Ezzulia.nl. “Hier is het normaal om homo te zijn en zelfs kinderen te krijgen. Daar lag ook een deel van mijn ontevredenheid, ik wil graag kinderen en als homoseksuele man was dit altijd erg lastig. Tegenwoordig is dit allemaal anders en zou ik dus mijn seksualiteit dus niet meer willen veranderen.” Derek Ogilvie: Family Circle scoorde zondag 516.000 kijkers (madl: 10.8%).

De Top 15-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen