894.000 kijkers voor finale Confederations Cup

Geplaatst op ma 29 jun 2009 om 8:12


De kijkcijfers van zondag 28 juni 2009 (SKO)

Finale Confederations Cup (NOS, Ned3, 20:19) – De finale van de Confederations Cup tussen Brazilië en de Verenigde Staten trok zondagavond 894.000 kijkers (madl: 17.8%). Daarmee was de wed- strijd op Nederland 3 het vijfde best bekeken programma van de avond. Het leek er lang op dat de Confederations Cup naar de Verenigde Staten zou gaan, maar uiteindelijk kwam Brazilië dankzij Lucio toch nog op een 3-2 voorsprong. Brazilië won de Confederations Cup vier jaar geleden ook al.

Bondscoach Bob Bradley is erg teleurgesteld over het verlies, meldt De Telegraaf. “Dit komt hard aan, een echte teleurstelling. Ik hoop in elk geval dat we de wereld hebben laten zien dat we een goede ploeg en goede voetballers hebben. Het was voor ons een bijzondere periode in Zuid-Afrika“, verklaarde de bondscoach. Brazilië kreeg voor de winst 2,7 miljoen euro. De Amerikanen kregen als verliezer 2,3 miljoen euro.

Praatjesmakers (NCRV, Ned1, 20:23) – Praatjesmakers is nog altijd een groot succes. Toch vreesde Jochem van Gelder vorig jaar nog even voor zijn baan. Gelukkig mocht hij in de zomer een nieuw contract tekenen. “Het kan altijd dat een omroep zegt: ‘we weten het niet, misschien zijn we er wel een beetje klaar mee’. Het is altijd maar weer de vraag of je nog bij een andere club aan de bak komt“, vertelde Van Gelder destijds in Weekend. “Ik zit wel boven de Balkenendenorm, maar niet schok- kend. Ach ja, na achttien jaar op televisie mag ik toch wel redelijk bij de top vijf horen, vind ik.” Praatjesmakers werd zondag door 1.005.000 kijkers (madl: 22.1%) bekeken.

Derek Ogilvie: Family Circle (RTL4, 22:19) – Derek Ogilvie is niet alleen blij met Nederland om de programma’s die hij hier mag maken, maar ook om de persoonlijke ontwikkeling die hij hier heeft doormaakt. Ogilvie riep ooit dat als hij iets aan zichzelf kon veranderen, hij heteroseksueel wilde zijn. Daar komt hij nu op terug. “Het klopt dat ik dat inderdaad lange tijd geleden ooit heb gezegd, maar nee, dat geloof ik dus niet meer. Tegenwoordig ben ik helemaal okay met mijn eigen homoseksualiteit, mijn verblijf in Nederland heeft hier zeker aan bijgedragen. Iedereen is hier zo open en ruimdenkend“, aldus Ogilvie op Ezzulia.nl. “Hier is het normaal om homo te zijn en zelfs kinderen te krijgen. Daar lag ook een deel van mijn ontevredenheid, ik wil graag kinderen en als homoseksuele man was dit altijd erg lastig. Tegenwoordig is dit allemaal anders en zou ik dus mijn seksualiteit dus niet meer willen veranderen.” Derek Ogilvie: Family Circle scoorde zondag 516.000 kijkers (madl: 10.8%).

De Top 15-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
32 Reacties op “894.000 kijkers voor finale Confederations Cup”


 1. nvhusnb

  zozo tweede dag sbs net boven rtl, maar op werkdagen ligt rtl weer veel verder boven sbs…
  rtl4 op 4e plaats, dat gebeurt niet vaak, meestal 2

 2. Maarten

  zozo die jochem van Gelder doet daar wel een uitspraak. Hij maakt maar één programma en zit boven de Balkenende norm, sorry hoor maar dat vind ik nou weer niet kunnen

 3. Jonal

  RTL zakt echt weg. Met vier zenders bungelen ze al weer helemaal onderaan.

 4. Paul

  Tja, na twee jaar snap ik nog steeds niet wat RTL met RTL8 probeert te bereiken. Wat voor meerwaarde heeft die zender nou? Er komen herhalingen en slechte series. RTL probeert er ook niks van te maken, neem Net5 als voorbeeld… Anders kan je m net zo goed opdoeken.

 5. Chiel

  Reactie op Paul: Ze hebben anders wel de laatste afleveringen van Living with Fran uitgezonden, en wat nieuwe dramaseries :lol: Maar je hebt gelijk, daar moeten ze met de programma’s die ze hebben toch een betere zender van kunnen maken…

 6. Anoniem

  Reactie op Paul:

  Snap de meerwaarde van Nederland 2 en Veronica ook niet echt maar goed…

 7. David (2)

  Reactie op Paul:

  Ze hadden ‘grootse’ plannen met RTL8, in elk geval meer dan ze nu doen volgens mij. Het is jammer dat het puur een herhaalkanaal is geworden. Enkele herhalingen door de week heen is prima, zo’n zender kun je ook niet miljoenen in pompen, maar ze zouden de zender iets meer smoel moeten geven. Ben alleen bang dat het nu te laat is, RTL8 is nu in de ogen van de mensen al het afvoerputje geworden.

  Maar ja, opdoeken is ook niet slim. Tis dan ‘maar’ een procent of 3 (in de doelgroep), maar ja; NU hebben ze die 3 procent, als ze de zender opdoeken zal die 3% over 9 zenders verdeeld worden, waaronder ook SBS en de PO.

 8. !#Michael#!

  Reactie op David (2):

  Grootse plannen? Ze wilde 3.5% halen in vrouwen 20-49 … het moest een kleine zender blijven! Dat is door het toenmalige managment extra benadrukt!
  Ze wilde geen herhaling van het Talpa debacel wanneer de zender in ogen van anderen onder de maat zou scoren! Met vernietigende berichten in de schrijvende pers…

 9. SBS less

  Ieder jaar is weer 1 keer een nieuwe kans voor een zender: de presentatie van de winterprogrammering. Ben benieuwd of RTL8 meer serieuze aandacht van RTL gaat krijgen. Dat er niet teveel geld in kan worden gestoken is logisch maar geef de zender in ieder geval meer herekenbaarheid: een duidelijk profiel in de programmering. Bijvoorbeeld:
  Vooravond: 18.00 Dr Phil, 19.00 Buitenlandse comedy (Nanny, Everybody love Raymond), 19.30 Nederlandse comedy (Kees en Co, Zonnetje, Sam sam, Vrienden voor het leven), 20.00 Reality (medisch, 112, etc)
  Primetime: voornamelijk films (dat loopt nu ook best goed) en series nieuw of op herhaling (maar dan eens niet van de avond ervoor van RTL4, maar eens van jaren terug: Westenwind, de Erfenis, Spijkerhoek, etc)
  Late avond: As the world turns en Ophrah.

  Nog steeds low budget, maar een stuk interessanter. Dit dient overigens wel goed gepromoot te worden via RTL4.

 10. !#Michael#!

  Reactie op SBS less:

  ik zie liever dit

  Vooravond:

  1700u De Leukste Thuis Video’s (talpa herhaling)
  1800u General Hospital (usa soap)
  1900u The Young and the Restless (#! usa soap, in cijfers)
  2000u De Bruiloft van (talpa herhaling, later nieuwe productie)

  Late Night:

  2230u As the world turns
  2320u Days of our Lives
  2350u De leukste thuis video’s (hh)

  Maandag:

  2030u Westenwind/De erfenis/Diamant/Vrouwen Vleugel etc
  2130u Rozen Geur en Wodca Lime/IC/ Koppels

  dinsdag:

  2030u Bijstand in de liefde/ Je leven in de stijgers (talpa herhaling)
  2200u Beroemde Ouders (talpa herhaling)

  woensdag:

  2030 Dallas
  2130 Dynasty

  donderdag:

  2030 Beverlyhills 90210
  2130 Melroce place/Dawsons Creek

  vrijdag:

  2030 concert registraties

  Zaterdag:

  1700u De Leukste thuis video’s
  1800u Dallas (hh)
  1900u Dynasty (hh)
  2000u Blockbuster met vrouwelijk randje
  2230u Speelfilm met vrouwelijk randje

  Zondag:

  1700u De leukste thuis video’s
  1800u Beverlyhills 90210 (hh)
  1900u Melrose Place/Dawsons Creek(hh)
  2000u Wacky Weddings
  2030u Blockbuster met vrouwelijk randje
  2230u speelfilm met vrouwelijk randje

  Duidelijk, vrouwelijk … niet duur, wel efficient denk ik! De vooravond goed promoten op 538, RTL5 en RTL4 …

  posters in bushokjes etc … reclames tijdens de soaps op RTL8 en RTL4 kunnen de soaps met promo’s elkaar versterken…

  Days en General Hospital trekken in de USA vooral een jonger publiek, dus hier wss ook! Dallas en Dynastie kunnen zeker een groot (demo) succes worden hier!

  Zo zou ik RTL8 indelen als ik Remco van Westerloo was …

 11. Ianto Jones

  My god, Michael heb je echt niks te doen? Ben je ontslagen en ga je tegenwoordig helemaal in de SOAP zitten.
  Get a life ….

 12. !#Michael#!

  Reactie op Ianto Jones:

  Nee negativo! Me contract is net vorige week verlengt met een jaar!

 13. mark

  Niet alleen in de Michael Jackson docu was zaterdag geknipt, volgens mij was de film RV (Runaway Vacation) ook ingekort (ander kon het nieuws niet voor twaalven beginnen). Kan iemand dat beamen? Want die film moet rond de 93 minuten duren en er zaten 4 reclameblokken van 7 minuten in, wat bij elkaar al 2 uur uur is. Maar op RTL 4 duurde ie maar 100 minuten.

 14. Fleur

  RTL8 heeft geen kansen meer. Velen hebben het niet eens meer op een tv staan..Er geld inpompen heeft geen zin meer! En het volproppen met series uit de jaren90? Nee, heeft absoluut geen zin, wie behalve mediacourant zit daar nog op te wachten?

 15. Maarten vh

  Reactie op Anonymous: Nederland 2 zend eigen programma’s uit voor een klein publiek, zoals NPS Podium, van Rossem in Amerika, NOVA, in Europa, netwerk, documentaires, etc. Dus die zender heeft wel een meerwaarde.

 16. Ianto Jones

  Reactie op !#Michael#!:
  Dat is mooi ( en dat meen ik echt) er wordt te veel bezuinigd door bedrijven en vaak mogen wij het klotjes volk de klappen opvangen.

  Maar back to the forum. RTL8 is echt een zender met totaal geen smoel.
  Je kan wel iets roepen het hoef maar zo veel % te halen in de doelgroep. Maar zit men ( het Nederlands volk) hier wel op te wachten.
  Leuk wat je allemaal opschrijft maar dit zou men ook heel goed op de dagprogrammering van RTL4 en RTL5 kunnen doen.
  Er zijn genoeg mensen en vooral in de wintermaanden die hier zeker na willen kijken. Ook al kijk er maar 100.000 mensen na.
  Zo kan je zeker een goede basis leggen voor de avond.

 17. Bart V.

  Iedere avond op RTL 8 rond 23.00 RTL boulevard (in de herhaling) zou meer kijkers trekken dan rond 00.00 of 00.20 op RTL 4

 18. Johan B.

  Het mooie weer zorgt wederom voor matige kijkcijfers. Slechts 16 programma’s behaalden vorige week 1 miljoen of meer kijkers. Het best bekeken was gisteravond het 8 uur journaal met 1,67 miljoen kijkers.
  Zal de komende week waarschijnlijk nog minder worden met zulke weersvooruitzichten. In ieder geval zal ik weinig kijken deze week.

 19. Mart

  Hebben ze zo´n goede airco ofzo bij rtl boulevard dat Humberto daar met een jasje aan zit. :D

 20. Mart

  Voor mij vanavond groeten van max.

  Of er moet iemand zijn die mij 1 van de volgende films aanraad.

  – Blonde ambition
  – All about the benjamins
  – my girl 2
  – meet the fockers

  Of zijn deze films niet de moeite waard?

 21. el-g

  zou Angela dan toch bij RTL aan de slag gaan? Ze doet in ieder geval mee met Ik kom bij je eten deze zomer; ze was in de promo te zien en ze ging eten bij Adje.

 22. el-g

  angela groothuizen dus ;)

 23. Anoniem

  Wat een armoe bij Shownieuws net.. ‘Verslaggever’ Koos stond in LA bij het huis van Michael Jackson zijn praatje te doen, maar wat een slechte beeldkwaliteit! Zelfs dat Skypen lijkt nog mooier! De crisis slaat ook bij SBS toe?

 24. Mart

  Reactie op el-g: Inderdaad, leuk zeg!

  Zowel Angele Groothuizen als Irene Moors waren toch een betere optie geweest voor het zesde zintuig vind ik. Maargoed misschien krijgt Angela wel een contract of opdrachten op projectbasis. Ik denk dat je met angela een ander soort programma kan maken dan wat er het afgelopen jaar is uitgezonden. Een emo programma zou kunnen of een talkshow. Als het maar een programma is waar ze een serieus gesprek kan voeren.

 25. el-g

  Reactie op Mart: ik denk meer op projectbasis a la Gordon zou ik zeggen… zodat ze ook nog gewoon kan blijven optreden als zangeres

 26. el-g

  maar dat ze haar nu inzetten bij Ik kom bij je eten zegt volgens mij toch ook al genoeg ;) zijn genoeg (jongere) koppies bij RTL4 die ze in kunnen zetten en nu zetten ze haar in… hopelijk hoopvol voor de toekomst ;)

 27. Mari

  Reactie op Mart: Totaal niet mee eens
  Angela moet in een jury gaan en blijven zitten
  De mensen coashen geen emo tv dat kan ze niet aan jankt net zo hard mee.
  En een talkshow heeft ze al gedaan bij talpa niet echt een succes.
  Maar ze beslist een topwijf

 28. Anoniem

  Ik vondt het nog leuk om te kijken toen Amerika met 2-0 voor stond, ik gunde het de Amerikanen, maar ja, altijd weer dat kut-Brazilie, altijd dat land weer, als de nationale ploeg verliest, breekt de pleuris uit in het land, duss moesten ze weer zonodig winnen. Ze zijn al 5 keer wereldkampioen geworden, is wel genoeg zo, en zo goed spelen vondt ik ze ook niet. Ik hoop volgend jaar dat er een nieuw land wereldkampioen wordt. Er hebben maar 7 landen een WK gewonnen, Italie, Frankrijk, Argentinie, Duitsland, Italie, Engeland en Brazilie. Ik hoop dat Italie, Frankrijk, Argentinie, Duitsland, Engeland, en Brazilie duss er gauw uitliggen volgend jaar, dan wordt het pas leuk om te kijken

 29. mark

  Reactie op Mart: Alle 4 aardige films, Blonde Ambition zelfs een tv premiere van net een jaar op dvd. Ik heb maar een beetje gezapt tussen alle 4. Meet The Fockers was vrijwel de leukste, maar die had ik ook al 4 x gezien. All About The Benjamins & My Girl II waren in 4:3 dus die vielen voor mij eigenlijk bij voorbaat al af.

 30. Th.

  de “loser van de ncrv” Joggum van Gelderen, de lieveling van kleuters en vrouwelijke bejaarden met permanentjes en kunstgebitjes, is echter ingedeeld in de laatste rij van de top 100 van medewerkers aan televisieprogramma’s met een inkomen van €.58.072,53 bruto per jaar.
  pas dus maar even op met die “top 5” pretentie’s meneer van G.

 31. x

  reactie

 32. Anonymus

  de inhoud van de reactie nr.30 was door de opsteller echt niet zo bedoeld.
  het bericht glipte er gewoon tussenuit toen per ongeluk op de verzendknop werd gedrukt, inplaats van ongedaan maken, nadat het stukje reactietekst over het verliezen van kijkers aan voetbal en het genoemde salaris van JvG, als een buitengewoon verkeerde uiting en als onnadenkend probeersel werd ingetypt. het beter beheersen van de internettechniek krijgt nu voorrang.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.