Tv-kijker zapt massaal weg zodra het over Europa gaat

Geplaatst op za 30 mei 2009 om 10:07Televisiekijkers haken massaal af zodra het over de Europese verkiezingen gaat. Dat werd vrijdagavond bekend gemaakt door kijkcijferexpert René van Dammen in Met het Oog op Morgen. In opdracht van dit NOS-radioprogramma maakte hij een analyse van het kijkgedrag bij be- richtgeving over de komende Europese verkiezingen. “Bij een gemiddeld item in het NOS Journaal over de Europese verkiezingen haken 200.000 en soms zelfs 300.000 mensen binnen een minuut af“, aldus de NOS.

Alleen het tonen van de Europese vlag is al goed voor een abrupte afname van het aantal kijkers. “Ook bij NOVA en andere rubrieken neemt de kijkdichtheid spectaculair af als het over Europese politiek gaat. Het commentaar van een Europarlementariër in een item van het consumentenprogramma Radar over kleurstoffen in snoepgoed veroorzaakte een onmiddellijke wegschakeling van maar liefst 150.000 kijkers. De waardering van Europese onderwerpen is ook laag. De uitzending van Pauw en Witteman waarin de Europese lijsttrekkers optraden was de slechtst gewaardeerde aflevering in drie seizoenen.”


9 Reacties op “Tv-kijker zapt massaal weg zodra het over Europa gaat”


 1. Johan

  Als je wel kijkt erger je je alleen maar kapot, zoals gisteravond.
  Een NEE sten is geen stem, volgens Nelie Kroes

 2. Arie

  Het is dan ook niet erg interessant voor Nederland, er zijn 25 zetels voor Nederland van de 785 in totaal. Das zon 3%.
  De peilingen en resultaten kunnen echter wel een goede indicatie geven van hoe populair een partij is.. PVV staat er zeer goed voor.
  Vond Maarten van Rossum wel weer goed trouwens gisteren.

 3. Anoniem

  Tsja, logisch dat Neelie vindt dat een ‘NEE-stem’ geen stem is… Zij is immers VOOR Europa. Dan zou het toch gek zijn, als zij nu opeens gaat zeggen van: “IK heb er geen problemen mee als men NEE-stemt.
  Natuurlijk probeert ze zoveel mogelijk stemmers voor te laten stemmen.
  Maar ja, de meeste burgers snappen het niet zo hoe het allemaal moet. DAT heeft Maarten van Rossum goed duidelijk gemaakt!!!

 4. RonaldL

  3 reacties (nu dus 4). Hier zappen ze ook massaal door :)

 5. dp

  warom zal je je stem uitbrengen, als de regering het wil gebeurt het tog wel, of je nou ja of nee stemt, en dat breekt een x op totdat er grote problemen gaan komen ben ik bang voor, grtZz

 6. Benjamin

  STEM OP PVV!!!!

 7. LD

  Reactie op Benjamin: Het gaat hier over televisie slimmerd!!!

  On-topic: ligt het dan ook niet aan de programma-makers? Benaderen zij euro-zaken te droog?

 8. Jaja

  Reactie op Benjamin:

  PRECIES!!!!!!

  Stem nee tegen deze ondemocratische instelling die geld verspild van de belastingbetaler.

  We hebben deze onzin helemaal niet nodig. Onze overheid maakt er handig gebruik van door zich achter “Brussel” te verschuilen en verantwoordelijkheden hierop af te schuiven.
  Al dat slappe geouwehoer daar en debiele regelgeving die ze verzinnendie hardwerkende ondernemers uiteindelijk de kop kosten.

 9. Anoniem

  Reactie op Jaja:
  “debiele regelgeving die ze verzinnendie hardwerkende ondernemers uiteindelijk de kop kosten.”

  Geef eens een paar voorbeelden. Dat maakt het wat concreter i.p.v. alleen maar te roepen dat iets niet goed is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.