Tv-kijker zapt massaal weg zodra het over Europa gaat

Televisiekijkers haken massaal af zodra het over de Europese verkiezingen gaat. Dat werd vrijdagavond bekend gemaakt door kijkcijferexpert René van Dammen in Met het Oog op Morgen. In opdracht van dit NOS-radioprogramma maakte hij een analyse van het kijkgedrag bij be- richtgeving over de komende Europese verkiezingen. “Bij een gemiddeld item in het NOS Journaal over de Europese verkiezingen haken 200.000 en soms zelfs 300.000 mensen binnen een minuut af“, aldus de NOS.

Alleen het tonen van de Europese vlag is al goed voor een abrupte afname van het aantal kijkers. “Ook bij NOVA en andere rubrieken neemt de kijkdichtheid spectaculair af als het over Europese politiek gaat. Het commentaar van een Europarlementariër in een item van het consumentenprogramma Radar over kleurstoffen in snoepgoed veroorzaakte een onmiddellijke wegschakeling van maar liefst 150.000 kijkers. De waardering van Europese onderwerpen is ook laag. De uitzending van Pauw en Witteman waarin de Europese lijsttrekkers optraden was de slechtst gewaardeerde aflevering in drie seizoenen.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen