‘The Mentalist populairste Amerikaanse serie in Nederland’

Geplaatst op do 28 mei 2009 om 14:56

The Mentalist is volgens SBS 6 de best scorende Amerikaanse serie in Neder- land. Daarom gaat de televisiezender na de ontknoping van het eerste seizoen, vanavond op tv, door met de serie. Dat heeft SBS 6 laten weten. Er keken vorige week 932.000 mensen naar de serie. “Met gemiddeld 1,1 miljoen kijkers en op het hoogtepunt zelfs ruim 1,4 miljoen is The Mentalist de best scorende Ameri- kaanse serie in Nederland. Na een zeer succesvol seizoen, gaat SBS 6 ook de tweede serie uitzenden.

De Nederlandse kijker heeft volgens SBS de afgelopen weken trouw meegeleefd met de gebeurtenissen in The Mentalist. “De misdaadserie brak ook in Amerika record na record en dus heeft de Amerikaanse zender CBS een tweede seizoen in bestelling“, vertelt een zegsvrouw van SBS 6.

De hoofdrol in The Mentalist wordt vervuld door Simon Baker, onder andere bekend van de advocatenserie The Guardian en de filmhit The Devil Wears Prada. Simon Baker speelt in The Mentalist Patrick Jane, die de gedachten van mensen kan lezen. Patrick begint zijn carrière als spiritueel televisiemedium, maar na een tijdje in de schijnwerpers te hebben gestaan wil hij iets anders. Hij besluit daarom zijn unieke talent te gebruiken om de agenten van CBI te helpen bij het oplossen van zaken.

De laatste aflevering van het eerste seizoen van The Mentalist, vanavond om 21.30 uur op SBS 6, draait om het onderzoek van het CBI-team naar de moord op een klein meisje en de ontvoering van haar tweelingzus. Het team maakt zich grote zorgen om Patrick Jane omdat zij denken dat hij door zijn grote vijand, de seriemoordenaar Red John, in de val wordt gelokt.
37 Reacties op “‘The Mentalist populairste Amerikaanse serie in Nederland’”


 1. David (2)

  Nee, CSI scoort gelukkig niet ELKE week 1,2 miljoen ipv incidenteel (1e afl.) 1,4 miljoen…maar ja, SBS6 he…

 2. Yvonne

  Volgens SBS6 ja……..en die geloven we allemaal,overdrijven nooit

 3. Remko

  Wat is dit nou weer voor achterlijk persbericht, er wordt gewoon maar wat verzonnen, echt diep triest. Ik kan me herinneren dat ze hiervoor NCIS Navy (of hoe die verrekte serie ook heet) al eens eerder benoemden als de meest gewaardeerde serie op de nederlandse tv. Ik zoek t op en kom erop terug

 4. Tim

  En dan nog. Als zou dat zo zijn. Fíjn voor jullie, maar wat is daar nou zo goed aan? Heeft SBS nu een medaille ofzo? Of zijn ze nu beter dan NPO en RTL? Of zouden ze extra adverteerders hierdoor krijgen? Nee! Tuurlijk niet. Dit is zo’n berichtje om even te laten horen dat SBS ‘de goede weg op is’. Wat een ónzin allemaal.

 5. Remko met het bewijs

  http://www.mediacourant.nl/?p=5610

  LET OP DE LAATSTE ZIN IN HET BERICHT, echt onzin dus om nu weer The Mentalist zo te noemen

 6. Anoniem

  “NCIS is in de Verenigde Staten een van de best bekeken crimeseries op televisie en trekt ook in Nederland veel kijkers. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat NCIS én House de meest gewaardeerde series van Nederland zijn.”

  geschreven in een bericht van 11 juni 2008

 7. Anoniem

  Ja, eerder was NCIS en House dat al. Wat een toeval he SBS?
  Crime Scene Investigation is hierbij maar even achterwege gelaten door de SBSgroep

 8. Anoniem

  (Uch Uch) CSI ?…..Oh nee dat is RTL en dat kan niet he?

 9. Connie

  haha SBS…altijd leuk voor een goede grap, aldan niet verzonnen

 10. Elise Putter

  Dat hele SBS is toch een grote aanfluiting, wat een amateur zender is toch ook. Ik heb m eraf gegooid, wat een verademing was dat zeg!

 11. Anoniem

  voordat we SBS helemaal af gaan kraken, CSI is in Amerika al niet meer zo populair, NCIS en Mentalist zijn nu de best bekeken series daar.

  En voor we het vergeten, Mentalist is in NL in 20-49 (SBS doelgroep) de best bekeken serie van NL ;) Niet CSI.

 12. whuuuu

  Reactie op Elise Putter: hahahhaahahahahaha..Ach ja een vrouw he?

 13. whuuuu

  Reactie op whuuuu: Ach mens .Ga toch koken.

 14. whuuuu

  Reactie op Elise Putter: Ach mens .Ga toch koken.

 15. Jefff

  CSI loopt ook al 9 seizoenen, the mentalist net 1

 16. Timo

  Maar The Mentalist zal in de US bij CBS na CSI: worden uitgezonden op de donderdagavond vanaf eind september/begin oktober (the fall).

 17. Vincent

  Reactie op Anonymous: Dan moeten ze zeggen: The Mentalist poplairste serie in Amerika die in Nederland uitgezonden wordt, in plaats van dat The Mentalist hier de populairste serie afkomstig uit Amerika is…

 18. Anoniem

  Reactie op Anonymous:
  HALLO, ze hebben t over Nederland hoor, wat heeft de US er nu mee te maken?

 19. Anoniem

  Sbs is een nou eenmaal een zender die graag overdrijft. Ze proberen toch positief in het nieuws te komen, met zeer domme persberichten

 20. Owen

  Zowel CSI als Bones scoren in Nederland beter! Wat een onzin bericht dit!

 21. Anoniem

  Sorry hoor maar the mentalist trekt steeds minder kijkers. Wat een crap persbericht zeg

 22. mark

  Reactie op Anonymous: In de doelgroep wel: marktaandelen van 25 % of meer!

 23. zapper

  Reactie op Anonymous:

  CSI scoort nog beter dan NCIS hoor

 24. Hugo

  Op dit soort propoganda zou naziduitsland jaloers zijn geweest!!

 25. Frank | ONM Tha Bomb

  Ze zullen wel veel schoonmakers hebben rondlopen op dat kantoor daar, wat kwijlen die mensen op zichzelf zeg.

  Het is gewoon je kijker voor de gek houden door te zeggen dat The Mentalist de best scorende Amerikaanse serie is in Nederland, want dat is CSI (en Bones scoort gemiddeld ook beter dan The Mentalist). Als The Mentalist in 20-49 beter scoort dan geloof ik dat graag, maar dan moet ze dat er bij vermelden.

 26. Tim20: WBMJ

  “Sorry hoor maar the mentalist trekt steeds minder kijkers. Wat een crap persbericht zeg”
  het is heel constant. Steeds rond de 950.000. SBS maakt er 1.1mln van, maar dat is alleen op goede dagen. Maar… het is wel een topserie! Net als House. Dat vind ik nog sterker eigenlijk, zo`n super-goede serie. Mooi dat het nu 2x in de week is op RTL en SBS. En op 13TH Street ook nog eens een dubbele dinsdag :D
  Zijn het momenteel herhalingen van House op SBS of niet? Want nieuwe afleveringen scoren meestal ook zo`n 800-900dzn kijkers maar nu ligt het steeds rond 600dzn.

 27. halo

  RTL is zoó veel beter !!!

 28. Anoniem

  volgens mij scoort gemiddeld zelfs nieuwe afleveringen van CSI:NY beter dan The Mentalist.

  om over Bones en CSI maar niet te spreken, dat die beter bekeken worden lijkt me duidelijk. Wil SBS nu een medaille?

  In dat geval krijgen ze van mij namelijk de medaille voor domste persbericht van het jaar.

 29. Frank | ONM Tha Bomb

  Reactie op Anonymous: Die medaille hebben ze al verdiend door halverwege mei pas te komen met het jubelende persbericht dat SBS een uitstekende april-maand achter de rug heeft.

 30. Anoniem

  Reactie op Anonymous: “volgens mij scoort gemiddeld zelfs nieuwe afleveringen van CSI:NY beter dan The Mentalist.” Koop jij maar een bril.

  Reactie op Frank | ONM Tha Bomb: Ach jij bent inmiddels al gewoon een ‘SBS hater’ dat niets uit jouw mond over SBS ook maar serieus genomen moet worden. Geld ook voor al die Flippo gevallen en andere ‘fans-van-omroepen-die-andere-afkraken’

 31. !#Michael#!

  Reactie op David (2):

  De seizoens opening van dit voorjaar scoorde ook 1.4mln kijkers van CSI ;)

 32. !#Michael#!

  Reactie op Anonymous:

  Het orgineel van de CSI’s .. Crime Scene Investigation is de best bekekenen USA serie van Nederland!

  Met gemmideld 1.2mln kijkers, en pieken over de 1.4mln kijkers laat deze serie na tich seizoenen ook de Mentalist ver achter zich!

 33. SBS less

  Wat een paniekvoetbal is het toch de laatste tijd bij SBS6. Onzinpersberichten volgen elkaar in hoog tempo op. Eerder van de week al het “groots” aangekondigde pinksterfamilieweekend (welke een weekendprogrammering als elk vorige weekend is) en nu weer een serie (slechts aangekocht door SBS6) de hemel in prijzen om de herhalingen van de komende weken goed te praten. Daarbij is deze serie niet de best scorende buitenlandse serie in Nederland. Afgezien van veel nieuwsgierigen bij de eerste aflevering(en) scoort het gemiddeld ongeveer 1 miljoen. Zowel CSI als Bones scoren beter.
  Maar afgezien dat SBS6 “gewoon” liegt (zegt veel over de zender) is het toch sneu om constant dit soort berichtjes de ether in te gooien. Het is helaas daar steeds meer niveau nihil.

 34. robster

  Goh, hoe completely out of character van SBS om met zulke taal te smijten. Had ik nou noooooit van ze verwacht.

  NEXT!!!

 35. Jaja

  CSI en Bones scoren ook regelmatig onde de maat.

  Trouwens het wordt tijd dat CSI keer stopt. Het werd al minder maar met Fishburne is het helemaal droevenis geworden. 10 seizoenen is wel mooi

 36. MediaGuy

  Jullie zitten blijkbaar niet in het vak, en hebben blijkbaar niet de goede cijfers. Want dan zou je weten dat The Mentalist #1 is in de doelgroep 20-49, en in die doelgroep kopen de adverteerders in. Grappig dat iedereen hier door de mand valt!

 37. dinesh

  hallo mensen deze serie is flop en waardeloos stom rakker serie en flop en toe was alle serie van tijd toen zoals macgyver en x files is beste maar deze nu niks aan flop

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.