‘The Mentalist populairste Amerikaanse serie in Nederland’

The Mentalist is volgens SBS 6 de best scorende Amerikaanse serie in Neder- land. Daarom gaat de televisiezender na de ontknoping van het eerste seizoen, vanavond op tv, door met de serie. Dat heeft SBS 6 laten weten. Er keken vorige week 932.000 mensen naar de serie. “Met gemiddeld 1,1 miljoen kijkers en op het hoogtepunt zelfs ruim 1,4 miljoen is The Mentalist de best scorende Ameri- kaanse serie in Nederland. Na een zeer succesvol seizoen, gaat SBS 6 ook de tweede serie uitzenden.

De Nederlandse kijker heeft volgens SBS de afgelopen weken trouw meegeleefd met de gebeurtenissen in The Mentalist. “De misdaadserie brak ook in Amerika record na record en dus heeft de Amerikaanse zender CBS een tweede seizoen in bestelling“, vertelt een zegsvrouw van SBS 6.

De hoofdrol in The Mentalist wordt vervuld door Simon Baker, onder andere bekend van de advocatenserie The Guardian en de filmhit The Devil Wears Prada. Simon Baker speelt in The Mentalist Patrick Jane, die de gedachten van mensen kan lezen. Patrick begint zijn carrière als spiritueel televisiemedium, maar na een tijdje in de schijnwerpers te hebben gestaan wil hij iets anders. Hij besluit daarom zijn unieke talent te gebruiken om de agenten van CBI te helpen bij het oplossen van zaken.

De laatste aflevering van het eerste seizoen van The Mentalist, vanavond om 21.30 uur op SBS 6, draait om het onderzoek van het CBI-team naar de moord op een klein meisje en de ontvoering van haar tweelingzus. Het team maakt zich grote zorgen om Patrick Jane omdat zij denken dat hij door zijn grote vijand, de seriemoordenaar Red John, in de val wordt gelokt.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen