Karlien de Ruijter nieuwe directeur LLiNK

Foto: Agnes WagenaarKarlien de Ruijter is per direct benoemd tot Algemeen Directeur van LLiNK. Zij neemt de leiding over van Tanja Lubbers . De Ruijter ziet het als haar belang- rijkste taak de financiële situatie van de omroep te verbeteren en de omroep te leiden naar een nieuwe uitzendlicentie. Sinds november is De Ruijter al werkzaam bij LLiNK als interim Zakelijk Leider.”Nu we de 150.000 leden behaald hebben en de financiering weer hervat is, kunnen we onze aandacht weer richten op de toekomst.

Samen met de directie en bewindvoerder stelde De Ruijter als Zakelijk Leider al een solide bezuinigingsplan op, waarna de Nederlandse Publieke Omroep besloot de programmafinanciering te hervatten. Karlien de Ruijter: “Ik zie het als mijn belangrijkste taak om ervoor te zorgen dat LLiNK weer financieel gezond wordt en we onze programma’s ook na 2010 kunnen blijven uitzenden.”

De Ruijter was hiervoor werkzaam bij Progress Software waar zij diverse financiële en operationele management functies bekleedde.

Lubbers is enthousiast over haar opvolger: “Karlien heeft de juiste capaciteiten om het bezuinigingsplan uit te voeren en LLiNK te leiden naar een nieuwe erkenning. Ik kan me dan ook volledig vinden in het besluit van de ledenraad.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen