2,5 miljoen kijkers voor finale Champions League


De kijkcijfers van woensdag 27 mei 2009 (SKO)

Champions League Finale (NOS, Ned3, 20:38) – De finale van de Champions League tussen de topclubs Manchester United en FC Barcelona werd woensdag door 2.541.000 kijkers (madl: 38.1%) bekeken op Nederland 3. Daarmee staat de voetbalwedstrijd op de eerste positie in de kijkcijfer top-25 van woensdagavond. FC Barcelona won met 2-0 van de Britse voetbalclub. De Britse trainer Alex Ferguson legt zich erbij neer. “We zijn verslagen door een team dat beter was dan ons team.

De Nederlandse topkeeper Edwin van der Sar was de doelman voor Manchester United. Van der Sar is teleurgesteld over het verlies. “Behoudens de eerste tien minuten hebben we niet gevoetbald. We kwamen niet in ons spel“, zegt hij in De Telegraaf. Trainer Ferguson sluit zich daarbij aan: “De 1-0 was dodelijk voor ons. We begonnen dapper, maar werden na de achterstand nerveus.

Red Mijn Verbouwing! (SBS6, 21:29) – Het nieuwe Britse programma Red Mijn Verbouwing! is woensdagavond met 454.000 kijkers (madl: 6.7%) van start gegaan op SBS 6. De boze huiseigenaren in Red Mijn Verbouwing! zijn ten einde raad. Dakkapellen die op instorten staan, lekkende badkamers en scheve keukens zijn slechts enkele voorbeelden van de mislukte verbouwingen. De consumenten in het programma hebben te maken met aannemers die zich niet aan de regels houden en niet meer omkijken naar de ravage die ze achterlaten. Melinda Messenger en Dominic Littlewood schieten in iedere aflevering één gedupeerd huishouden te hulp.

Ik Begin Voor Mezelf (RTL4, 22:31) – Bij RTL 4 is sinds woensdagavond het gesponsorde programma Ik Begin Voor Mezelf te zien. Hierin worden mensen gevolgd die voor zichzelf zijn begonnen. Marjo Prigge (40) is één van de tien startende ondernemers die door de camera worden gevolgd. Zij vertelt aan het FD: “De serie is gemaakt door productiemaatschappij LVB Networks. Van mijn accountant hoorde ik dat ze mensen zochten. Ze waren op zoek naar een jong gezin — mét kind — dat een eigen bedrijf wilde starten. Het mocht niet meteen een successtory zijn. Het leek me mooie publiciteit voor het hotel. Ze zijn in maart begonnen met filmen en blijven dat wekelijks doen tot na de opening van het hotel. Dat hopen we op 1 juni te openen. Het is nu rennen en vliegen.” Ik Begin Voor Mezelf ging woensdag van start met 380.000 kijkers (madl: 6.5%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen