197.000 kijkers voor compilatie Sterren op het Doek


De kijkcijfers van donderdag 28 mei 2009 (SKO)

Foto: Roy BeuskerSterren op het Doek (MAX, Ned2, 20:52) – De compilatieaflevering van Sterren op het Doek met presentatrice Hanneke Groenteman werd donderdagavond door 197.000 kijkers (madl: 3.8%) bekeken. Over drie weken, op donderdag 18 juni, start het derde seizoen van Sterren op het Doek. Groenteman kijkt ernaar uit: “Ik vind het echt fantastisch om te zien hoe die kunstenaars de bekende Nederlander op het doek vastleggen, je ziet dan elke keer weer een andere kant van zo’n persoon.

Op 18 juni start dan de nieuwe reeks van zes afleveringen. Gerard Joling, Neelie Kroes en Ron Brandsteder zijn slechts drie van de bekende Nederlanders die in deze derde serie te zien zullen zijn. In de eerste aflevering niemand minder dan Gerard Joling. “Genietend van de aandacht en de rust poseert Joling in het Event Centre in Aalsmeer, terwijl hij Hanneke Groenteman vertelt waarvoor hij zich schaamt, wat zijn uiterlijk voor hem betekent en hoe hij na zijn dood gezien wil worden“, vertelt een zegsvrouw van MAX.

Knevel & Van den Brink (EO, Ned1, 22:56) – Minister Ronald Plasterk (Cultuur) vindt dat een presentator bij de publieke omroep niet drie tot vier keer de Balkenendenorm van 176.000 euro mag verdienen. “Ik vind dat niet in proporties, zes ton“, zei hij donderdagavond in het televisieprogramma Knevel & Van den Brink, tekende het ANP op. De minister reageerde op een uitlating van bestuursvoorzitter Henk Hagoort van de Publieke Omroep die eerder deze week in hetzelfde programma zei dat Paul de Leeuw wel drie tot vier keer de Balkenendenorm mag verdienen. Er wordt in omroepland gespeeld met de gedachte om uitzonderingen mogelijk te maken voor bepaalde unieke gevallen, zei Plasterk. “Maar je moet niet èn een hogere grens èn weer een uitzondering maken.” Knevel & Van den Brink trok donderdag 955.000 kijkers (madl: 23.7%).

Team van Toen (RTL4, 23:35) – Het programma Team van Toen van Humberto Tan is gedegradeerd van de late avond naar de nog latere avond. Waar het programma over de oude teamgenoten van huidige topsporters vorige week donderdag vanaf 22.45 uur nog 295.000 kijkers wist te boeien, trok het programma gisteren vanaf 23.35 uur 149.000 kijkers (madl: 6.3%). Voorafgaand aan Team van Toen was Humberto nog bijzonder enthousiast over het format. “Het gaat niet alleen om de sportheld, maar juist ook om die teamgenoten. Waarom is het jou niet gelukt? Wat waren jouw ambities? Ik heb er erg veel zin in.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen