197.000 kijkers voor compilatie Sterren op het Doek

Geplaatst op vr 29 mei 2009 om 8:12


De kijkcijfers van donderdag 28 mei 2009 (SKO)

Foto: Roy BeuskerSterren op het Doek (MAX, Ned2, 20:52) – De compilatieaflevering van Sterren op het Doek met presentatrice Hanneke Groenteman werd donderdagavond door 197.000 kijkers (madl: 3.8%) bekeken. Over drie weken, op donderdag 18 juni, start het derde seizoen van Sterren op het Doek. Groenteman kijkt ernaar uit: “Ik vind het echt fantastisch om te zien hoe die kunstenaars de bekende Nederlander op het doek vastleggen, je ziet dan elke keer weer een andere kant van zo’n persoon.

Op 18 juni start dan de nieuwe reeks van zes afleveringen. Gerard Joling, Neelie Kroes en Ron Brandsteder zijn slechts drie van de bekende Nederlanders die in deze derde serie te zien zullen zijn. In de eerste aflevering niemand minder dan Gerard Joling. “Genietend van de aandacht en de rust poseert Joling in het Event Centre in Aalsmeer, terwijl hij Hanneke Groenteman vertelt waarvoor hij zich schaamt, wat zijn uiterlijk voor hem betekent en hoe hij na zijn dood gezien wil worden“, vertelt een zegsvrouw van MAX.

Knevel & Van den Brink (EO, Ned1, 22:56) – Minister Ronald Plasterk (Cultuur) vindt dat een presentator bij de publieke omroep niet drie tot vier keer de Balkenendenorm van 176.000 euro mag verdienen. “Ik vind dat niet in proporties, zes ton“, zei hij donderdagavond in het televisieprogramma Knevel & Van den Brink, tekende het ANP op. De minister reageerde op een uitlating van bestuursvoorzitter Henk Hagoort van de Publieke Omroep die eerder deze week in hetzelfde programma zei dat Paul de Leeuw wel drie tot vier keer de Balkenendenorm mag verdienen. Er wordt in omroepland gespeeld met de gedachte om uitzonderingen mogelijk te maken voor bepaalde unieke gevallen, zei Plasterk. “Maar je moet niet èn een hogere grens èn weer een uitzondering maken.” Knevel & Van den Brink trok donderdag 955.000 kijkers (madl: 23.7%).

Team van Toen (RTL4, 23:35) – Het programma Team van Toen van Humberto Tan is gedegradeerd van de late avond naar de nog latere avond. Waar het programma over de oude teamgenoten van huidige topsporters vorige week donderdag vanaf 22.45 uur nog 295.000 kijkers wist te boeien, trok het programma gisteren vanaf 23.35 uur 149.000 kijkers (madl: 6.3%). Voorafgaand aan Team van Toen was Humberto nog bijzonder enthousiast over het format. “Het gaat niet alleen om de sportheld, maar juist ook om die teamgenoten. Waarom is het jou niet gelukt? Wat waren jouw ambities? Ik heb er erg veel zin in.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
33 Reacties op “197.000 kijkers voor compilatie Sterren op het Doek”


 1. !#Michael#!

  Zo lage score voor het NOS Journaal! en in verhouding een zeer goede score voor GTST!!!

 2. Anoniem

  Overall lage kijkcijfers.

 3. Flakin

  Volgensmij is dit de eerste keer in 2009 dat het amateurische HVN wint van het NOS journaal. Opvallend…

 4. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: Michael vergeet je niet te zeggen dat HVN ook ontzettend goed heeft gescoord nummer 1 zelfs. Kom negativiteits goroe wees eens beetje positieve

 5. patrick

  mooie scores voor alle zenders van rtl. Rtl 4 en 7 en 5.

 6. SBS less

  Sterke avond voor RTL4. De donderdag is duidelijk bijna iedere week voor RTL. Jammer alleen dat ze Team van Toen niet iets beter hebben gepromoot en nu zelfs hebben weggestopt op een laat uur. Had beter verdiend.

 7. Nick

  Reactie op SBS less: maar qua marktaandeel scoort het beter dan vorige week.

 8. Flippo

  De dik voormekaar show zakt ook steeds verder weg.
  De 1ste uitzending dik boven het miljoen slot 700.000
  Het was gisteren best grappig niet alles

 9. Anoniem

  Off topic: NOS behoudt de uitzendrechten voor de champions League.

 10. Evelien

  Post 8. 10 miljoen per jaar exclusief productiekosten. Opzich een koopje, maar als je bedenkt dat het om belastinggeld gaat is het wel heel veel geld. Volgens mij kan je die 30 miljoen beter besteden. Ik weet dat ik nu alle voetballiefhebbers over me heen krijg, maar het is mijn mening.

 11. Nick

  en de Uefa cup?

 12. Hugo

  Goede avond voor RTL, ook dankzij 7…

  Kijk nu al uit naar de kijkcijfers van morgen voor HGT, en het bijbehorende persbericht ” Ned in de ban van HGT, meer dan 1 miljoen kijkers waren aan de buis gekluisterd”.

 13. SBS less

  Reactie op Flippo: het was ook niet zo goed gepromoot dat het nu opeens op de donderdag is. Ik wist het helaas niet, want anders had ik zeker gekeken.

 14. Evelien

  Reactie op Flippo: Het was een compilatie uitzending.

 15. Anoniem

  Reactie op Nick: die niet.

 16. Flippo

  De zomer is nu inderdaad echt begonnen! Hart van Nederland bovenaan (maar 1,2 miljoen kijkers weliswaar, dat waren er drie zomers geleden 2,5 miljoen) en de rest zakt in. Wel hoge martkaandelen voor de vooravond van RTL4!

  Oh en eh… die opmerking over de Dik Voor mekaarshow was ik niet hoor… :lol:

 17. Freddie

  Vooral de Champions-League…kom op PO. Het is puur commercieel en het hoort gewoon op bijv RTL 7 thuis.
  10 miljoen per jaar mensen!!! Echt belachelijk gewoon.

 18. Joe Insider

  Compilatie: 8 schilderijtjes in een STILL en we zijn klaar. NEXT!

 19. Willem

  Hahahaha, wat een sukkels bij RTL !!! Die bezuinigen weer op de verkeerde zaken, kunnen ze eindelijk de CL voor een prikkie binnenhalen bieden ze weer te weinig. Ik lach me helemaal suf.

  Goed zo Habets, help RTL maar naar de kl#te ! Kun je over 3 maanden weer reorganiseren wegens tegenvallende kijkcijfers op dinsdag en woensdag-avond als je weer eens helemaal weggevaagd bent door de Publieke Omroep.

  Hahahahahahaha!!! Genieten dit !!!

 20. Douwe

  Reactie op Willem: Kindje doe niet zo zielig !!!

 21. Robin

  Dat HvNL zo hoog scoort, ook voor het eerst volgens mij haha.

  RTL, toppie :D

 22. XNEWZ

  GTST precies 1 miljoen kijkers! Goede score van HvNL, komt ook niet vaak voor dat ze het best-bekeken programma zijn..

 23. Anoniem

  Off topic : De contracten van Carlo en Irene zijn bij Rtl 4 verlengd.Ze gaan zoiezo samen verder maar of dit op de vrijdag avond zal zijn of de zondag middag blijft nog de grote vraag.Dit vertelde irene vanmorgen op Radio 538.Hier is het fragment nog terug te horen.

 24. !#Michael#!

  Reactie op Anonymous:

  HvN zat om half elf als iedereen weer binnen zit … NOS Journaal en GTST liggen nooit zo dicht bij elkaar! Dus opvallend dat GTST gewoon n miljoen kijkers had, en t NOS Journaal nog geen 2 ton meer, waar het verschil tussen GTST en t Jounraal normaal 4/5 ton is …

 25. Bernie

  Reactie op Anonymous:

  Dat is echt goed nieuws (en ik weet dat de meningen daar over verdeeld zullen zijn). Ik begon echt te twijfelen of hun contract wel verlengd zou worden, aangezien het zo onzeker werd over een eventueel Life and Cooking vervolg.

 26. zapper

  Mensen blijven duidelijk langer buiten als je kijkt naar de cijfers rond 20:00 en 22:30

 27. mark

  Op NET 5 tellen ze tijden een reclameblok in beeld af naar nul wanneer het programma weer verder gaat. Is iemand dat wel eens opgevallen? Wordt dat op SBS 6 ook gedaan (of gaan ze dat doen)?

 28. mark

  Reactie op Anonymous: Campina of AH wordt de nieuwe sponsor van Carlo & Irene. (bron: teletekst)

 29. mark

  Wie heeft er trouwens ook de DVD van De TV-Kantine? Must have! :lol:

 30. Anoniem

  RTL gaat nu saneren en SBS zegevieren

 31. Johan B.

  Magere kijkcijfers, dat belooft wat voor dit weekend. Zelf weet ik nu al dat ik vanwege “plezierige verplichtingen” misschien nog iets zal zien op 2e Pinksterdag, maar voor het overige is de tv op zwart!

 32. Shokata

  Reactie op Anonymous:

  Ook SBS moet de broekriem aanhalendonderdag 28 mei 2009, 12:38 | link
  Niet alleen RTL Nederland moet fors bezuinigen (zie eerder) ook SBS Nederland zou flink op de kosten moeten letten. Moederbedrijf ProSiebenSat1 is druk bezig met het vinden van kostenbesparingen omdat de eigenaren (private equity-maatschappijen Kohlberg Kravis Roberts en Permira) zware verliezen moeten incasseren.

  Het Financiele Dagblad meldt dat SBS flink moet bezuinigen. Dat zouden meerdere bronnen, zowel binnen en buiten het bedrijf hebben bevestigd. Contracten met producenten worden opnieuw onder de loep genomen. SBS zou dan ook al enige tijd bezig zijn de duimschroeven aan te draaien bij producenten, waaronder Endemol, schrijft de krant. Het is niet meer vanzelfsprekend dat een hitserie wordt doorbesteld, maar dat geldt diagonaal door de industrie, zegt een woordvoerder van Endemol over de situatie bij RTL en SBS.

 33. Jaja

  Reactie op Shokata:

  Een bericht wat wordt ontkend door Eric van Stade de algemeen directeur.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.