1,4 miljoen kijkers voor uitslag finale Holland’s Got Talent

Geplaatst op za 30 mei 2009 om 9:47


De kijkcijfers van vrijdag 29 mei 2009 (SKO)

Foto: Nick van OrmondtHolland’s Got Talent Uitslag (SBS6, 22:43) – Het 11-jarige zangeresje Tessa heeft vrijdagavond laat voor het oog van 1.421.000 kijkers (madl: 26.3%) de finale van het tweede seizoen Holland’s Got Talent gewonnen. Gitaarspeler Lars en dansgroep Groove Kings grepen net naast de overwinning. Vorig jaar keken er meer mensen naar de uitslag van de Holland’s Got Talent-finale op SBS 6. Toen zagen bijna 1,8 miljoen mensen acrobate Danielle Bubberman met de trofee naar huis gaan. 

Jurylid Henkjan Smits voorspelde al dat het publiek voor Tessa met haar gitaar zou kiezen, al zong ze de liedjes Sacrifice van Anouk en Sweet Child of Mine van Gun’s ’n Roses volgens de jury niet zuiver. Lars was de favoriet van de jury. De finaleuitzending van Holland’s Got Talent werd door 1.019.000 kijkers (madl: 20.0%) bekeken.

Sterretje Gezocht (BNN, Ned3, 20:27) – De nieuwe talentenjacht Sterretje Gezocht van BNN is vrijdagavond matig van start gegaan. Slechts 350.000 kijkers (madl: 7.8%) keken naar de show waarin wordt gezocht naar een nieuwe Katja Schuurman, Bridget Maasland en Yolanthe Cabau van Kasbergen in één. Volgens het presen- tatieduo Valerio Zeno en Dennis Storm wordt het programma ‘geen afzeikshow als Idols’. “Ze moet goed kunnen presenteren, acteren en zingen. Maar eigenlijk moet ze alles wat ze doet met flair doen“, legt Valerio uit. Of het sterretje daadwerkelijk rijk gaat worden bij BNN is nog maar de vraag. De heren grappen zelf dat ze boven de Balkenendenorm verdienen. Te hoog vinden ze hun salaris niet. “Ik vind het vooral treurig dat Balkenende zo weinig verdient“, grapt Dennis bij Novum Nieuws. Na afloop van Sterretje Gezocht werd de eerste aflevering van het nieuwe actualiteitenprogramma VOC door 386.000 kijkers (madl: 7.7%) bekeken.

Dancing with the Stars (RTL4, 20:32) – Sinds een paar weken is Beau van Erven Dorens te zien als presentator van Dancing with the Stars. “Ik was na twee zware seizoenen van Het Zesde Zintuig toe aan iets luchtigs“, vertelt Van Erven Dorens in Televizier. “Wanneer je twee dagen optrekt met nabestaanden van een misdrijf die nog met een enorme wrok en ongelooflijk veel pijn zitten, is dat zwaar. Ik kan dat niet goed van me afzetten. Daarom is het fijn om zoiets als dit te doen. Ook omdat het live is. En omdat het over dansen gaat. Ik ben dol op dansen. Al heb ik van stijldansen nooit een moer begrepen.Mari van de Ven verliet de show vrijdag. Dancing with the Stars werd door 703.000 kijkers (madl: 14.3%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
50 Reacties op “1,4 miljoen kijkers voor uitslag finale Holland’s Got Talent”


 1. marco

  HGT heeft enkel finale en uitslag kijkers.
  Zo van , eens kijken wie er in dat non programma heeft gewonnen.
  Volgende keer kunnen ze beter alleen de finale en de uitslag uitzenden

 2. Ronaldo

  Reactie op marco: Azijn zeikerd

 3. roooy

  voc trouewens heel leuk ;

  kinderen hebben talent konden ze het beter noemen en zag juh henk jans reactie na haar overwinning :P

 4. Een Kijker

  Is het programma van Peter vd Vorst een herhaling? Anders scoort het wel heel weinig…

 5. XNEWZ

  Pfff die winnares van HGT is toch wel heel erg slecht hoor! De jury was er ook duidelijk niet blij mee. Geen nieuw seizoen van HGT meer, SBS!!

  SBS, waarom nu al dat K2 zoekt K3 promoten? Die stomme balken in beeld tijdens de finale van HGT: ”De grootste TV-sensatie van dit najaar”.

  Moet dit serieus genomen worden???

 6. kees

  Je gunt het Hollands Got Talent wel, na zulke slechte kijkcijfers toch nog even redelijk wat voor een finale. Desondanks de tenenkrommende kandidaten, jury en presentatie. Dat pak van Gerard kon echt niet hoor…….

 7. Tim20: WBMJ

  Haha, ik vond dat pak écht Gerard. En ach.. hij kan niet geweldig presenteren en dat weet ie zelf ook wel, maar als SBS je steeds vraagt :P ..
  De kandidaten waren echt bagger. Ze moeten volgende keer (die komt er vást wel…) eerst audities laten doen. En dan kijken of er écht talent bij zit.. en als dat niet het geval is, geen programma maken! En de kwaliteit van de audities mogen echt beter. De liveshows zagen er wel top uit moet ik zeggen!
  en Dancing With The Stars krijgt een dik pak slaag van SBS eenmalig. Gelukkig voor hun dat SBS met De 25 komt aanstaande vrijdagavonden.. :(
  Anders was Dancing with the Stars net als HGT het schip in gegaan. het is blijkbaar niet zo`n goed programma. Als er maar iets concurrentie is (finale Got Talent) haken er ontzettend veel mensen af.. Het scoort dus waarschijnlijk gewoon goed omdat er geen sterke concurrentie is (was).

 8. Tim20: WBMJ

  De kandidaten waren echt bagger. Ze moeten volgende keer (die komt er vást wel…) eerst audities laten doen. En dan kijken of er écht talent bij zit.. en als dat niet het geval is, geen programma maken! En de kwaliteit van de audities mogen echt beter. De liveshows zagen er wel top uit moet ik zeggen!
  en Dancing With The Stars krijgt een dik pak slaag van SBS eenmalig. Gelukkig voor hun dat SBS met De 25 komt aanstaande vrijdagavonden..
  Anders was Dancing with the Stars net als HGT het schip in gegaan. het is blijkbaar niet zo`n goed programma. Als er maar iets concurrentie is (finale Got Talent) haken er ontzettend veel mensen af.. Het scoort dus waarschijnlijk gewoon goed omdat er geen sterke concurrentie is (was).

 9. Tim20: WBMJ

  Die promo op SBS: Dit najaar de grootste familieshows op SBS 6.
  Noemen ze 3 talentenjachten. Popstars, Het beste idee en K2 zoekt K3 :lol:
  Komt Wie Ben Ik dan niet terug? (Gerard zei dat er een 3e seizoen besteld was) En waar blijft Beat the Host dan?

 10. Anoniem

  Wat een rotzooi dat HGT net zoals Poepstars en al die andere castingmuk, en die Joling moeten ze nu ook echt afserveren!

 11. Anoniem

  DWTS gaat echt keihard onderuit.
  Ron Brandsteder lacht zich kapot. Dit is al de tweede flop die hij voorheen tot hit wist te maken.

 12. Dé GTST Awards!

  RTL hard onderuit! Nederland blijft gevoelig voor finales!

 13. iBenny

  De Bnn-avond op Nederland 3 vond ik erg leuk… ;) Sterretje gezoch, vond ik wel op een leuke manier gebracht, VOC vond ik wel lachen en Doe maar normaal was ook erg leuk om te kijken….
  Jammer dat het wat aan de lage kant scoort, want het zou zeker meer verdienen… ;)

 14. LD

  Ja zeg, waarom kon Ron niet gewoon DWTS blijven doen?

 15. Chris030

  RTL had Dancing with the stars en Laat ze maar lachen gewoon vanaf volgende week moeten laten starten, Xfactor had tot en met gister ‘uitgerekt’ kunnen worden; zekers qua kandidaten en op zaterdag hadden ze meerdere afleveringen van Ik hou van holland kunnen programmeren.

 16. FLIPPO

  Lieke van Lexmond ging ook lekker onderuit.
  ipv Helga van Leur zei ze Helga van de Leur correctie beau Helga van Leur
  Daarna ging ze weer de fout in Helga Leur
  Lieke blijf gewoon bij gtst daar ben je goed in.

 17. Mart

  Tijdens de reclame van DWTS ff gekeken naar HGT. Had er nog zowat niks van gezien en gelukkig maar. Wat een bedroevend niveau zeg!
  Dan wint ook nog eens dat meisje en moet ze nogmaals (vals) haar nummer ten gehoren brengen. Was eigenlijk gewoon te zielig voor woorden en toch is het gister goed bekeken.

 18. Erwin

  Het was te verwachten dat die finale van HGT beter zou scoren dan de reguliere afleveringen. In het vervolg alleen maar de finale uitzenden dan ;-).
  Jammer voor DWTS want het was weer een erg sterke show. Nicolette die uit haar jurk scheurde, Beau die weer hilarische presentaties had. Die begint er ook steeds meer in te groeien in die show.

 19. Chris030

  Vind Beau en Lieke een leuk team samen!

 20. Chiel

  Wat scoort RTL4 laag zeg! Naar de uitslag van DWTS kijken wel héél weinig mensen. Van der Vorst was gisteren ook niet heel boeiend, daar kan het ook aan liggen.

  Sterretje gezocht was wel grappig, leuk gebracht. Ze nemen het niet te serieus, daarom is het juist zo leuk.

  VOC was wel aardig, deed me denken aan het belgische Zonde van de zendtijd.

 21. Chiel

  Reactie op LD: Omdat Beau een vast contract heeft en goedkoper is?

 22. Anoniem

  Reactie op Chiel:
  Ik heb niet gekeken naar van der vorst, paul pots en peter van der hurk (ofzo)
  tja peter heeft een gave maar om hem nou een ster te noemen? nee

 23. Mart

  Reactie op Chiel: Komt ook door het schitterende weer. In deze maanden kan je haast geen miljoenenpubliek verwachten. Overigens is het licht bij DWTS aangepast wat een stuk aangenamer was dan die spotlights op de grond waardoor je als kijker toch wel pijn aan je ogen kreeg. Ook de special effects (volgens mij sterretjes) zijn achterwege gelaten.

 24. Anoniem

  Reactie op Mart: Hou op met dat weer! Kijk nou eens naar de marktaandelen. daar heeft het weer geen invloed op. Amateur!

 25. David

  1,4 miljoen kijkers… dat had ik niet verwacht.

 26. Chiel

  Reactie op Mart: Zo schitterend was het vast niet om kwart over 10 gisteravond.

 27. zapper

  Dancing With The Stars heeft duidelijk last van HGT

 28. Timor

  Ik denk dat DWTS nu eenmalig laag scoort vanwege die barslechte finale van HGT, waar trouwens een meisje van 12? jaar won.

  DWTS is naar mijn mening leuker als voorheen. Sterretje gezocht heeft jammer genoeg niet veel kijkers, maar misschien volgende week wel vanwege de hgt finale.

 29. Mart

  Reactie op Chiel: Kan je verzekeren dat er gister tot na middernacht nog erg druk was op de terrassen.

 30. axy

  Jammer dat Nederland zich laat leiden door een “ach, wat schattig!!!!!!’-gevoel en voor Tessa heeft gekozen. Lars heeft écht veel talent. De GrooveKings waren ook top.
  Sterretje gezocht vond ik wel érg armoedig. Suffe, ranzige vleeskeuring met een nietszeggende jury.
  DWtS; zeer matig marktaandeel net als de rest van 4.
  Word wel een beetje moe van de termen ‘hilarisch’ en ‘nu al de tv sensatie van het jaar’. Dat truukje (dat idd een tijdje gewerkt heeft) wekt nu louter ergernis op. Tijd voor de promo-afdeling van SBS om een iets nieuws te verzinnen.

 31. Maarten vh

  Tijdens de reclame zapte ik en kom ik langs sbs 6 zie ik boven in beeld staan: de tv sensatie van het jaar K2 zoekt K3 dit najaar op sbs 6. Gaan ze dat nog de hele zomer uitzenden?

 32. Kilian

  Weet iemand hoe ik de finale van Britain Got Talent live kan zien vanavond? Daar is de hele finale gewoon super vol met talent in tegenstelling tot HGT.

 33. Anoniem

  Reactie op Kilian: ff snel een schotel kopen, daar is het gratis op te zien :)

 34. Kilian

  Doe ik, gelijk vanmiddag nog ;) Whaha, nee dat gaat niet lukken. Ik dacht, misschien wordt het ergens op internet uitgezonden..

 35. Anoniem

  HILARISCH, om in de woorden van GJ te spreken. Nu DWTS gewoon slecht gescoord heeft, gaan alle RTL bois het maar snel hebben over de kwaliteit van SBS 6 én HGT.

  Jullie zijn zó zielig…

 36. Johan

  Hoe zit het nou met de rechten van de Uefa-cup, dat zou gisteren toch bekend worden

 37. Johan

  Reactie op Kilian:
  schotel aanschaffen, maar dat red je niet meer voor vanavond

 38. Ady

  @Johan
  RTL Nederland (waarschijnlijk RTL7) en betaalzender Eredvisie Live gaan de wedstrijden van de UEFA Europa League uitzenden. De Europa League is de opvolger van de UEFA Cup. Volgens Voetbal International heeft RTL de rechten voor drie jaar verworven, al wil RTL nog niets bevestigen. RTL heeft het voorkeursrecht voor de duels, terwijl Eredivisie Live dan andere wedstrijden mag uitzenden. De NOS verwierf eerder vrijdag de rechten van de Champions League. Eerst was men nog bang dat alles naar Eredivisie Live zou gaan, maar dat is niet het geval

 39. Yo

  De titel “Holland’s got Talent” is te kort. Het moet zijn:”Holland’s got Talent, but not in the television show Holand’s got Talent”.
  Er is talent genoeg in Holland. Kijk maar naar Lisa.

 40. Niels

  Reactie op Yo:

  die zeug van Xfactor?

 41. Johan

  Reactie op Ady:

  Thanks, gek dat ze nu niet met een persbericht komen

 42. axy

  Reactie op Niels:

  Ja, die kan geweldig zingen. Dat jij kennelijk alleen naar het uiterlijk van deze fantastische zangeres (het was een ZANG wedstrijd!) kijkt, zegt alles over jouw beperkte verstandelijke vermogens. Zak hooi!

 43. Timor

  Reactie op Yo: Of gewoon Holland has got no talent

 44. Yo

  Reactie op axy: Mee eens! Het is één van de beste zangeressen, die er in Nederland zijn. Haar uiterlijk is secondair, maar ik denk dat haar platenmaatschappij haar een aardig dieetprogramma hebben voogesteld.

 45. Jeff0

  Reactie op Yo:
  Denk het niet hoor, als lisa af gaat vallen is ze lisa niet meer!

 46. Anoniem

  Reactie op axy: Nog maar eens uitleggen: Xfactor was een wedstrijd waar men op zoek was naar de kandidaat met de grootste Xfactor. Het was niet direct een zangwedstrijd. Er had volgens het format ook iemand kunnen winnen die niet goed kon zingen maar toch de Xfactor had. Daarom stemt ook niet de jury maar de kijker: wie weet de grootste fanbase op te bouwen?

 47. Anoniem

  Reactie op Maarten vh: Zeg nou gewoon dat je HGT hebt gekeken. Nee hoor, hij heeft tijdens de reclame weer gezapt… zo doorzichtig (en zielig)

 48. Anoniem

  Verschrikkelijk dat HGT. Wat een non-talenten.
  Je kon ook duidelijk zien dat de jury niet blij was met de winnaar. Kanloos. Hopelijk zien we dit programma niet meer terug.

 49. mart

  Reactie op Anonymous: zo gek is dat niet. Ik heb DWTS gekeken en in de reclame af en toe gezapt naar HGT. Zo boeiend is het niet om de hele show te kijken van HGT.

 50. Jaja

  RTL terecht keihard onderuit met die jeukmeuk van ze.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.