1,4 miljoen kijkers voor uitslag finale Holland’s Got Talent


De kijkcijfers van vrijdag 29 mei 2009 (SKO)

Foto: Nick van OrmondtHolland’s Got Talent Uitslag (SBS6, 22:43) – Het 11-jarige zangeresje Tessa heeft vrijdagavond laat voor het oog van 1.421.000 kijkers (madl: 26.3%) de finale van het tweede seizoen Holland’s Got Talent gewonnen. Gitaarspeler Lars en dansgroep Groove Kings grepen net naast de overwinning. Vorig jaar keken er meer mensen naar de uitslag van de Holland’s Got Talent-finale op SBS 6. Toen zagen bijna 1,8 miljoen mensen acrobate Danielle Bubberman met de trofee naar huis gaan. 

Jurylid Henkjan Smits voorspelde al dat het publiek voor Tessa met haar gitaar zou kiezen, al zong ze de liedjes Sacrifice van Anouk en Sweet Child of Mine van Gun’s ’n Roses volgens de jury niet zuiver. Lars was de favoriet van de jury. De finaleuitzending van Holland’s Got Talent werd door 1.019.000 kijkers (madl: 20.0%) bekeken.

Sterretje Gezocht (BNN, Ned3, 20:27) – De nieuwe talentenjacht Sterretje Gezocht van BNN is vrijdagavond matig van start gegaan. Slechts 350.000 kijkers (madl: 7.8%) keken naar de show waarin wordt gezocht naar een nieuwe Katja Schuurman, Bridget Maasland en Yolanthe Cabau van Kasbergen in één. Volgens het presen- tatieduo Valerio Zeno en Dennis Storm wordt het programma ‘geen afzeikshow als Idols’. “Ze moet goed kunnen presenteren, acteren en zingen. Maar eigenlijk moet ze alles wat ze doet met flair doen“, legt Valerio uit. Of het sterretje daadwerkelijk rijk gaat worden bij BNN is nog maar de vraag. De heren grappen zelf dat ze boven de Balkenendenorm verdienen. Te hoog vinden ze hun salaris niet. “Ik vind het vooral treurig dat Balkenende zo weinig verdient“, grapt Dennis bij Novum Nieuws. Na afloop van Sterretje Gezocht werd de eerste aflevering van het nieuwe actualiteitenprogramma VOC door 386.000 kijkers (madl: 7.7%) bekeken.

Dancing with the Stars (RTL4, 20:32) – Sinds een paar weken is Beau van Erven Dorens te zien als presentator van Dancing with the Stars. “Ik was na twee zware seizoenen van Het Zesde Zintuig toe aan iets luchtigs“, vertelt Van Erven Dorens in Televizier. “Wanneer je twee dagen optrekt met nabestaanden van een misdrijf die nog met een enorme wrok en ongelooflijk veel pijn zitten, is dat zwaar. Ik kan dat niet goed van me afzetten. Daarom is het fijn om zoiets als dit te doen. Ook omdat het live is. En omdat het over dansen gaat. Ik ben dol op dansen. Al heb ik van stijldansen nooit een moer begrepen.Mari van de Ven verliet de show vrijdag. Dancing with the Stars werd door 703.000 kijkers (madl: 14.3%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen