RTV Oranje niet in omroepbestel: ‘Erg teleurstellend’

Foto: TV OranjeRTV Oranje maakt geen kans meer op toetreding tot het publieke omroepbestel. Voor 1 april zijn er 50.000 leden nodig, maar bij haar ledenwerfcampagne is de omroep voor Nederlandstalige muziek blijven steken op 36.500 leden. Dat heeft voorzitter Hans Versnel van TV Oranje bekendgemaakt. Hans Versnel vindt het jammer. “Natuurlijk is dat jammer. Maar als ooit duidelijk is geworden dat Neder- land behoefte heeft aan een omroepve- reniging voor het eigen muzikale product, dan is dat nu.

RTV-Oranje wil haar leden de komende jaren aan zich binden met acties in het land. Daarbij zal het accent komen te liggen op evenementen met Nederlandse muziek. “Over enkele jaren is er opnieuw een kans om tot het publieke bestel te worden toegelaten en dan zullen we het zeker gaan halen“, is de stellige overtuiging van Versnel. “Uiteraard zijn we teleurgesteld, maar we hebben wel degelijk iets losgemaakt. Dagelijks bereiken ons hartverwarmende reacties uit het hele land.”

Het idee om een plek in het publieke omroepbestel te bemachtigen ontstond eind vorig jaar, toen TV Oranje door de lezers van het programmablad TotaalTV werd uitgeroepen tot beste digitale zender van Nederland. Versnel denkt achteraf dat de tijd te kort is geweest om alle potentiële leden van RTV-Oranje te bereiken. “We zijn pas op 18 januari met onze ledenwerfactie begonnen in Speelstad Oranje.

“Daarna hebben met name activiteiten van artiesten ons verhoudingsgewijs veel leden opgeleverd. Maar juist die acties bleven in aantal beperkt omdat er voor de artiesten erg weinig tijd was om ze te organiseren. RTV-Oranje gaat echter gewoon door en onze leden zullen van ons blijven horen. Het enthousiasme is groot. Onze kans komt nog, dat staat voor mij vast.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen