Record voor radiovariant Goedemorgen Nederland

Foto: Nico KroonDe luistercijfers van KRO Goedemorgen Nederland Radio hebben het hoogste punt bereikt sinds de start van het programma in augustus 2008. Dat laat een zegsvrouw van de KRO vandaag weten. Gemiddeld luisterden 278.000 personen naar het Radio 1-programma van de KRO. Dat is twaalf procent meer dan de vorige meetperiode. “GMNL Radio behoort daarmee al na zes maanden tot de top-5 van best beluisterde Radio 1-programma’s“, vertelt de woordvoerster.

Met de nieuwe programmering die eind augustus op Radio 1 is doorgevoerd is de ochtend rigoureus veranderd. De ochtendeditie van het Radio 1 Journaal werd met een half uur verlengd en twee nieuwe programma’s GMNL Radio (KRO) en Dit is de Dag (EO) werden geïntroduceerd. “Die aanpak lijkt de luisteraar te waarderen. Alle drie programma’s scoren beter dan de ochtendprogrammering een jaar geleden.

GMNL Radio is de snelste groeier: sinds augustus groeide het aantal luisteraars van gemiddeld 217.000 (meetperiode september/oktober) tot 278.000 (januari/februari) nu. Vorig jaar rond deze tijd scoorde De Ochtenden nog gemiddeld 248.000 luisteraars tussen half tien en half elf.”

Radio 1 deed het als zender ook goed. De gemiddelde luistertijd per dag groeide tot 2 uur en 16 minuten en het marktaandeel op de totale radiomarkt steeg tot 7,1% (luisteraars van 10 jaar en ouder).

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen