‘John de Mol heeft een groot geloof in eigen kunnen’

Hoeveel geld John de Mol zal investeren in zijn maandag aangekondigde wereld- wijde expansie, is volgens een zegsman afhankelijk van de keuzen die gemaakt worden. “De Mol heeft ongetwijfeld een bedrag in zijn hoofd dat hij maximaal wil uitgeven, maar hoeveel dat is, is mij niet verteld. Omdat hij per land gaat bekijken wat hij gaat doen, is het ook nog te vroeg om te zeggen wat het in totaal gaat kosten.” Het is de vraag of de timing nu wel goed is. “John de Mol heeft een groot geloof in eigen kunnen.

In de loop van 2009 zal Talpa in de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijg vestigingen open. In een later stadium zijn China, India en Rusland aan de beurt. Een woordvoerder van het bedrijf laat in De Volkskrant weten dat nu per land bekeken wordt of er nieuwe bedrijven van de grond af worden opgebouwd (“daar zijn minder mensen voor nodig en dat is dus goedkoper“), of dat bedrijven worden opgekocht (“dat is duurder, maar je kunt sneller aan de slag“).

Talpa gaat internationaal met programma’s als Daten in het Donker (Dating in the Dark), Ik Hou van Holland (I Love my Country) en De Frogers: Effe Geen Cent Te Makken (Celebrities on Welfare).

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen