1,1 miljoen kijkers voor Miljoenenjacht: score valt tegen


De kijkcijfers van zondag 29 maart 2009 (SKO)

Foto: Linda de MolPostcode Loterij Miljoenenjacht (RTL4, 20:31) – De nieuwe serie van Postcode Loterij Miljoenenjacht is zondagavond teleurstellend van start gegaan. Er keken 1.132.000 kijkers (madl: 15.7%) naar de eerste uitzending. Dat is aanzienlijk minder dan vorig jaar. “Eind vorig jaar keken wekelijks 1,7 miljoen mensen naar Miljoenenjacht“, laat een zegsvrouw van RTL 4 weten. Miljoenenjacht bezette zondag toch een goede vijfde positie in de kijkcijferlijst. Nederland 1 was de winnaar op zondagavond.

Maar liefst vijfhonderd kandidaten dingen in Miljoenenjacht mee naar een finaleplaats in de spectaculaire Gouden Koffer Finale. De gelukkige die de finale haalt, kiest dan vervolgens één koffer, maar de vraag blijft welk bedrag erin zit. Dit kan variëren van één eurocent tot en met vijf miljoen euro. Tijdens de finale onderhandelt de finalist met de bank, die op basis van kansberekening biedt op de geldkoffer van de finalist.

Achmea Kennisquiz j/r (RTL4, 19:59) – Nicolette van Dam trok zondagavond niet veel kijkers met een nieuwe aflevering van de Achmea Kennisquiz J/M. Slechts 579.000 kijkers (madl: 9.2%) bekeken de seizoensopener van Achmea Kennisquiz. “Ik begon met een kinderprogramma op Jetix, ik heb Ik wed dat ik het kan gedaan, een programma voor MTV en nu weer de Achmea Kennisquiz. Aan ieder programma dat ik maak, werk ik met plezier, anders doe ik het niet“, vertelt Nicolette in Metro. RTL 4 was zondag het tweede tv-station van Nederland met een marktaandeel van 14,4 procent. Nederland 1 was overtuigend marktleider met 24,7 procent.

Wipeout (RTL5, 20:30) – Het programma Wipeout blijft een kijkcijfersucces. In het programma is te zien hoe presentatrice Wytske Kenemans de kandidaten op het parcours uitlacht, maar tegelijkertijd is ze ook lief voor de groepen. “Zodra de kandidaten zijn aankomen in Buenos Aires, heet ik ze welkom en begeleid ik ze een beetje“, vertelt Wytske in Televizier. “Het is een grote groep mensen die elkaar van tevoren niet kent. Met elke groep ga ik tenminste één keer ’s avonds borrelen. En het is ook wel eens voorgekomen dat ik tot diep in de nacht met ze in de disco stond. Voor en na de opnames maken ze gebruik van hun vrije tijd in Buenos Aires. Regelmatig hoor ik dat de kandidaten het één groot schoolkamp vinden.” Wipeout scoorde zondag 839.000 kijkers (madl: 11.6%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen