‘Ruime verbetering voor SBS 6 en record voor Veronica’

De drie zenders van de SBS kennen een uitstekende start van het nieuwe jaar. Dat laat een zegsman van de SBS Groep vandaag weten. NET 5, SBS 6 en Veronica behaalden een gezamenlijk marktaandeel van 26,3 procent waar in het record-jaar 2008 nog 24,4 procent werd behaald in de eerste maand van het jaar.”Waar SBS 6 in januari 2008 niet verder kwam dan een marktaandeel van 11,6%, wist de familiezender zich nu met maar liefst ruim 2 procentpunt te verbe- teren tot 13,8 procent.

SBS 6 blijft verder groeien en bereikte gemiddeld 13,8 procent van de kijkers in de doelgroep 20-49 jaar. “Zeer bijzonder is dat de zender op alle dagen van de week beter presteert dan vorig jaar januari. Ook in alle tijdvakken (vooravond, prime time en late night) trekt SBS 6 meer kijkers dan vorig jaar. Met name op de donderdag wordt veel winst geboekt met de zeer succesvolle introductie van The Mentalist dat afgelopen donderdag nog een marktaandeel van 24,1 procent behaalde.

“Ook De Nieuwe Uri Geller op vrijdagavond doet het uitstekend met 17 procent vrijdag jl. De nieuwe afleveringen van Wie Ben Ik? op zaterdag- en Das je Goed Recht op zondagavond presteren goed en ook Hart van Nederland en Shownieuws laten een duidelijke groei zien in de kijkcijfers.”

NET 5 en Veronica in januari 2009

NET 5 sloot de maand januari met een marktaandeel van 6,4 procent. “De bovennatuurlijke zondag trekt elke maand meer kijkers en laat een grote groei zien in vergelijking met januari vorig jaar. Ghost Whisperer, Supernatural en ook Moonlight kennen inmiddels een vaste schare fans. Ook voor de romantische comedy’s op donderdagavond blijven steeds meer mensen thuis blijkt uit de cijfers.

“In januari trokken de ‘romcoms’ Failure to Launch, Legally Blond en The Wedding Planner hoge marktaandelen in de doelgroep Vrouwen 20-34 jaar. Nieuwe afleveringen van Desperate Housewives en Ugly Betty doen het uitstekend op de dinsdagavond en ook de maandagavond met Private Practice en de nieuwe serie Eli Stone voldoen ruimschoots aan de verwachtigingen.”

Veronica deed het meer dan uitstekend en zorgde met 6,1 procent voor de beste januarimaand ooit. “De grootste winst werd geboekt met topfilms op de dinsdagavond. Ook de vooravond deed het over de hele week beter dan vorig jaar. De veelal horizontaal geprogrammeerde comedy’s behalen uitstekende marktaandelen. Vanzelfsprekend blijven de crimeseries, met name op de woensdagavond, een van de vaste waardes. Ook het nieuwe gezicht van Veronica Javier Guzman behaalde met zijn theatershow Delirium een bovengemiddeld marktaandeel.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen