Geert Wilders primetime op Amerikaanse televisie (video)

Geert Wilders, die op dit moment in de Verenigde Staten is om zijn film Fitna te promoten, was maandagavond te gast in de populaire nieuwsshow The O’Reilly Factor op televisiekanaal Fox News. Presentator Bill O’Reilly kon zich goed vinden in de opvattingen van Wilders, en vond het een zonde dat Groot-Brittannië hem de toegang weigerde. The O’Reilly Factor is het best bekeken nieuwsprogramma op de Amerikaanse kabel, en trekt bijvoorbeeld meer kijkers dan CNN’s Larry King

De PVV-leider is aanstaande donderdag te gast in de Amerikaanse Senaat om zijn omstreden film Fitna te vertonen, bericht De Telegraaf. Dit op uitnodiging van de invloedrijke Republikeinse senator Jon Kyl. De Amerikaanse senator heeft in een brief al zijn collega’s en het stafpersoneel uitgenodigd om Fitna te bekijken. De vertoning zal worden gevolgd door een informele discussie met Wilders over de vrijheid van meningsuiting in Europa. Voor Wilders is de Amerikaanse uitnodiging na het inreisverbod in Groot-Brittannië een enorme opsteker.

Senator Kyl verwijst in zijn uitnodiging aan de andere senatoren ook naar de ‘immense controversie’ die in Europa rond Fitna is ontstaan, en dan met name door Wilders’ verbanning uit Engeland. De PVV’er was daar vorige week op uitnodiging van een lid van het Britse Hogerhuis naartoe gevlogen, maar werd op het vliegveld opgepakt en teruggestuurd.

Naast het bezoek aan de Senaat in het regeringscentrum Washington zal Wilders tijdens zijn reis van een week ook New York en Boston bezoeken. Daar zal hij onder meer een aantal bijeenkomsten bijwonen, interviews geven aan de grote tv-zenders en fondsen werven voor zijn partij.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen