Floortje Dessing: ‘Hopen dat poppenkast snel voorbij is’

Floortje Dessing hoopt dat de financiële problemen bij LLiNK snel opgelost zijn. Ze wordt vandaag ingelicht over de aard van de problemen. “Ik maak met een oprecht gevoel programma’s. Ik zit hier natuurlijk helemaal niet op te wachten op deze poppenkast. Ik hoop dat het gauw voorbij is“, vertelde Dessing vanochtend op Radio 3FM. “Ik kwam destijds bij RTL vandaan en ging toen heel blij naar de Publieke Omroep. Ik kon bij LLiNK aan de slag en wilde mooie tv-programma’s maken. En dan nu dit.

Floortje Dessing vindt het jammer dat sommige media sowieso al negatief over LLiNK zijn. “We hebben natuurlijk De Telegraaf sowieso tegen ons. Die haten ons en die haten mij. GeenStijl enzo is ook allemaal tegen ons, want we zijn allemaal te links volgens hen. Ik weet ook niet wat er allemaal gebeurt. Het is bizar dit.

Het gezicht van omroep LLiNK weet niet precies wat de aard van de financiële problemen is. “Waar rook is, is vuur. Ik maak het programma en produceer het ook. Wij hebben ons aan de begrotingen gehouden. Ik spreek veel met de mensen die bij LLiNK werken. Het zijn gewoon keihard werkende mensen die hun best doen, en er niets van snappen. Het gebeurt dus niet op de werkvloer. De begrotingen kloppen.”

Het zou aan de boekhouding kunnen liggen. “Ik heb begrepen dat daar veel gebeurd is. Maar de mensen kunnen nog steeds gewoon lid worden.

Zelf probeert Dessing zo goed mogelijk mee te werken. Haar salaris van 190.000 euro per jaar ging omlaag. “Bij LLiNK vroegen ze of ik salaris in wilde leveren. Ik vond dat gezeik met die Balkenende-norm ook al vervelend. Het salaris ging dus naar beneden. Voor mijn werk vind ik dat prima. Nou dit overheen, is gewoon kansloos.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen