Televizier vernieuwt: veel meer ruimte voor NET 5

Het programmablad Televizier heeft een kleine metamorfose ondergaan. Naast het toevoegen van digitale kanalen, zijn ook de posities van de tien grote kana- len veranderd. Dat blijkt uit de jongste uitgave van Televizier. RTL 5 moet de plek naast RTL 4 afstaan aan SBS 6 en mag voortaan slechts een halve kolom vullen. NET 5 krijgt juist een hele kolom en een prominente plek toegewezen. Televizier heeft met een gemiddeld bereik van 360.000 mensen veel invloed op het tv-kijkgedrag.

Volgens hoofdredacteur Peter Houben is de grootste verandering het toevoegen van digitale zenders. “Televizier heeft de verzoeken serieus genomen en brengt vanaf nu iedere week de programmagegevens van maar liefst 82 zenders“, vertelt hij. “Uiteraard zijn de programmagegevens van de vertrouwde zenders gebleven. Maar er zijn per dag twee pagina’s met programmagegevens toegevoegd.

De nieuwe opzet is overzichtelijker voor de lezer. “Nu staan alle wetenschaps- en dierenzenders overzichtelijk bij elkaar, net als de sportzenders, de filmzenders, de kinderzenders, de entertainmentzenders én de Nederlandse themakanalen. Boven- dien zijn, op veler verzoek, ook de regionale zenders in het overzicht opgenomen.

Opvallend is dat RTL 5 en NET 5 met elkaar van positie wisselen, waardoor NET 5 veel prominenter in het blad te vinden is. In Veronica Magazine, eigendom van SBS, is dat al langer het geval.

De vernieuwde Televizier is op dit moment te vinden in de winkels.

De oude (links) en nieuwe (rechts) indeling van Televizier

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen