RTL verwerft uitzendrechten alle Star Wars-films en serie

RTL Nederland heeft de uitzendrechten verworven van alle Star Wars-speelfilms en de gelijknamige serie ‘Star Wars: The Clone Wars’. RTL sloot een contract met George Lucas‘ Lucas Film. RTL-baas Bert Habets: “RTL en Lucas Film zijn buitengewoon verheugd dat nu, voor het eerst op Nederlandse tv, de Star Wars- reeks in de door George Lucas bedachte volgorde kan worden uitgezonden. We zijn ervan overtuigd de talloze Neder- landse Star Wars-fans hier een enorm plezier mee te doen.”

RTL was al in het bezit van alle rechten van de oorspronkelijke Star Wars-trilogie (‘A New Hope’, ‘The Empire Strikes Back’ en ‘Return Of The Jedi’) en heeft nu ook de uitzendrechten voor de meest recente Star Wars-films (‘The Phantom Menace’, ‘Attack Of The Clones’ en ‘Revenge Of The Sith’). ‘Star Wars: The Clone Wars’, het deel dat recent in de bioscoop werd uitgebracht en de verhaallijnen van ‘Attack Of The Clones’ en ‘Revenge Of The Sith’ met elkaar verbindt, is binnenkort bij RTL te zien.

‘Star Wars: The Clone Wars’ betekent een volledig nieuw hoofdstuk in het Star Wars-oeuvre en wordt voortgezet in de vorm van een televisieserie die vanaf zaterdag 14 februari bij RTL 5 is te zien.

De komende weken worden de Star Wars-films uitgezonden bij RTL 5 en RTL 7. Op vrijdag 23 januari zendt RTL 5 de première uit van ‘Star Wars: Episode III – Revenge Of The Sith’.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen