Stage Entertainment ‘not amused’ met Jozef-site

Het Nederlandse Bijbelgenootschap vindt het jammer dat in de televisieshow Op Zoek Naar Joseph (AVRO) niet wordt verwezen naar het Bijbelverhaal. Daarom lanceerde het samen met de IKON wieisjozef.nl. “Met het programma heb ik geen moeite, maar wel met het feit dat het bijbelse verhaal wordt verzwegen“, zegt Rob Nijhoff van ChristenUnie, die de site toejuicht. Musicalproducent Stage Entertainment wil de musical niet met de bijbel linken “om geen mensen voor het hoofd te stoten“.

In Op zoek naar Joseph wordt gezocht naar een hoofdrolspeler van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, een musical van Joop van den Ende’s Stage Entertainment. “Aan de uitvoering is helemaal niet te zien dat het om een Bijbels verhaal gaat. Daarom willen we van een link naar de Bijbel vandaan blijven“, zegt een woordvoerder van Stage in het Nederlands Dagblad.

Mirjam Vermeij van het Bijbelgenootschap zegt in de Volkskrant dat de site een aanvulling is op het tv-programma. “Wij vinden het vreemd dat helemaal niet wordt verwezen naar de bijbel, terwijl dat op Engelstalige sites wel het geval is.” Volgens haar was Stage Entertainment ‘not amused’ toen de site over Jozef werd aangekondigd. “Die mevrouw vond dat wij probeerden te scoren ten koste van het tv-programma. Maar wij willen mensen de kans geven zich te verdiepen in de hoofdpersoon.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen