RTL en SBS halen commercial Film1 van de buis

Geplaatst op vr 31 okt 2008 om 11:13

RTL en SBS hebben de nieuwe commercial van filmzender Film1 van de buis gehaald. De sport was voor het laatst te zien in het weekeinde. Dat meldt vakblad Adformatie. De commercial toont filmfragmenten, waarna een voice-over zegt: ‘Deze films ziet u misschien volgend jaar op 4, of over tien jaar op 5 en waarschijnlijk nooit op 6. Nu al te zien op Film1’. “De commercial zette zich zo duidelijk af tegen de zender waarop hij werd uitgezonden, dat vonden we geen goed idee“, aldus SBS.

De commercial was toch een tijdje te zien bij SBS. “Meestal zien we een spot wel van tevoren, maar deze was er even doorheen geglipt.

Marketingmanager Hein Barnhoorn van Film1 zegt te overwegen om de spot nu bij de Ster uit te zenden, “alhoewel dat minder bereik heeft onder filmliefhebbers dan RTL en SBS“.
32 Reacties op “RTL en SBS halen commercial Film1 van de buis”


 1. Craig

  Inderdaad filmliefhebbers hebben niks te zoeken bij de PO.

 2. Anoniem

  viel me vorige week ook al op toen ik hem zag. Raar dat zoiets er wel ‘door’ komt !!!

 3. naf op

  Inderdaad, de PO zou wel wat meer mogen doen aan goede films. Dat stelt inderdaad helemaal niets voor.

 4. SBS less

  De PO heeft in hun sterke programmaring amper ruimte voor films. Neehoor, laat dat nu maar lekker bij de commercielen.

 5. Mark

  Reactie op naf op:

  Waarom? De PO scoort goed, films voegen aan hun programmering niets toe. Laat films maar over aan commerciële partijen. Beter steekt de PO geld in goed Nederlands product (series, docu’s, human interest en light entertainment).

 6. Mark

  In aanvulling on topic: logisch dat RTL en SBS de Film1 commercial niet meer uitzenden. Een geintje is leuk, maar meehelpen om jezelf belachelijk te maken is natuurlijk waanzin.

  Ik dacht dat alle commercials altijd gecheckt werden van te voren? Waarschijnlijk hebben er lieden liggen slapen onder werktijd, want dit mag natuurlijk niet gebeuren.

 7. Johan

  het is toch gewoon waar wat ze zeggen.

  Vooral de reactie van RTL is vreemd, half crimineel NL heeft op die zender geadverteerd of adverteerd er nog steeds.

  Wij thuis noemen het overzichts-shot bij Harry Mens tegenwoordig de Penose-cam

 8. Jesseke

  Geen goed idee om de spot bij de PO uit te zenden. Past totaal niet. PO mag zo nu en dan best eens een film uitzenden, maar dan wel een mooie/goede/filmhuisfilm. Laat de simpele hollywoodfilm maar voor de commerciëlen.

 9. Craig

  Ja al die saaie filmhuis films passen goed bij de PO kijken toch alleen maar oudjes naar.

 10. Daniel

  Wat ik raar vond aan de spot was ‘… en waarschijnlijk nooit op 6’. Volgens mij zend SBS6 toch meer films uit (en betere) dan RTL4.

 11. tjeerd/tjedde

  Reactie op Craig: Tuurlijk hoor, jongen rustig maar. Je vergeet alleen even dat de kwalitatieve hoogstaande films van Telefilm een typisch PO produkt is dat je nergens anders ziet. Het is geen filmhuis film maar gewoon erg goed.

  O en dan vergeten we natuurlijk voor het gemak maar even dat veel Nederlandse kaskrakers niet zonder de steun van de PO kunnen worden gemaakt.

  Blijf jij maar lekker verder dromen op je wolk, gaan grote mensen weer even serieus verder

 12. Craig

  Nederlandse films… :lol:

  Als er iets bagger is dan zijn het wel Nederlandse films…

  Ga jij maar weer naar die gare flms kijken dan geniet ik van alle goede Hollywood films op RTL, SBS en Film1.

 13. Johan

  iemand die reklame voor die 50 TT pagina gezien op RTL?

 14. Johan

  50 plus

 15. Tommy

  Ik zag laatst een sexfilm op Ned2 hoogstaande kwaliteid! :)

 16. Laura

  Reactie op Craig: Nederlandse films zijn lang niet altijd bagger. Flauw vooroordeel. Ik noem bijvoorbeeld Zwartboek en de Tweeling. Nederland wordt steeds beter in het produceren van goede films! Geef het de tijd.

  Hollywoodfilms zijn láng niet allemaal goed. Maar ze zijn wel makkelijker om naar te kijken omdat veel hetzelfde scenario hebben. Hollywood heeft ook mooie, zelfs prachtige films! Maar om te zeggen dat álle NL’se films prut zijn en álle Hollywoodfilms goed is wel erg kortzichtig.

  We kunnen het ook gooien op het feit dat smaken verschillen.. ;)

 17. Anoniem

  Nederland maakt gewoon goede films het is een vooroordeel en mensen hebben geen prettig gevoel als er Nederlands gesproken word?! Waarom?!

  Hoogwaardig kwaliteid bij de PO late avond op Nederland2 hoop sexfilms ja…

  Nederlanders moeten zelf inzien en dat gebeurd per jaar meer dat Nederland goede films maakt goede dramaserie’s en comedy.

 18. Pietertje

  Reactie op tjeerd/tjedde: Zonder de ‘steun’ van de PO ? Je bedoelt zonder de steun van de belastingbetaler ? Films in Nederland worden namelijk voor het grootste gedeelte (soms tot wel 75%) gesubsidieerd. Deels door Overheidsfondsen zoals PO en het filmfonds en deels door particulieren en/of bedrijfsfondsen (zoals bijvoorbeeld de Rabobank). En waarom moeten deze films zo zwaar gesponserd worden ? Precies, niemand kijkt ernaar en met een reden.

  Toch zijn er gelukkig ook ‘eerlijke’ films, die slechts voor een klein deel (bijvoorbeeld door omroep participatie) of soms zelfs helemaal geen subsidie ontvangen. Producties van NL Film zijn daar een goed voorbeeld van.

  Overigens zijn de subsidies van omroepen heel erg slecht voor de industrie. Zoals hier al aangegeven gaan de Publieke slecht met hun filmrechten om. Fantastische producties als Van God Los worden ergens in de nacht weggedumpt. Doodzonde van het product, het werk en vooral ook het geld.

 19. Frank

  Een film met wat meer diepgang is voor veel mensen al snel te moeilijk. En zo worden we met z’n allen lekker simpel. Dankzij de commercielen! Gelukkig is de PO er nog. Mijn God wat een armoede zou het zijn met alleen commercielen

 20. Puk

  Vanavond dus een documentaire over plas- en poepsex, aanrandingsex, wurgsex kortom alles wat een zieke geest moet doen om nog klaar te komen. Dat zijn meestal mensen die lijden aan een enorme geestelijke armoede want het heeft natuurlijk niets meer met sex te maken. Wordt ook speciaal uitgezonden voor mensen met geestelijke armoede want een normaal denkend mens zou er misselijk van worden. Maar voor de stumperts onder de kijkers maakt RTL graag ruimte. Het kan de mannetjes van de CO ook nooit platvloers genoeg zijn lijkt het.

 21. Anoniem

  Reactie op Frank:
  Over simpel gesproken. Deze redenering is wel een heel erg simpele gedachte. Hoe kortzichtig kan een mens zijn?

 22. Anoniem

  vanavond op Nederland 2 (PO): de film ‘Interview’, de amerikaanse remake van de film van Theo van Gogh!

 23. Sabine

  Ik begrijp niet dat je als filmliefhebber films sowieso wilt zien die zoveel onderbroken worden door reclame. Maar ok ? Eindelijk wordt nu met een spot eens gezegd dat het (zoms echt) oude films zijn, gaan rtl en sbs dat feit weigeren… Stel je voor dat dat echt bekend wordt aan de kijkers vd commercielen

 24. Chiel

  Reactie op Sabine: Daar is de videorecorder, de DVD recorder en nu een Harddisc recorder voor uitgezonden. Nóóit reclame en simi live het programma kijken (als je wil).

 25. mark

  Sommige films komen eerder op SBS 6 dan op Film1!

 26. mark

  Reactie op Anoniem: Vanavond eerst de NL Interview, morgen pas de remake op ned 2.

 27. Anoniem

  Waarom betalen voor speelfilms als ze gratis te zien zijn bij RTL en SBS????
  Film1 is stervende. De commercials zijn hu laatste stuiptrekkingen.

 28. Craig

  Film1 is helemaal niet stervende dankzij digitale TV hebben meer mensen nu Film1 voor een tientje extra per maand 4 film kanalen erbij.

  Reactie op mark:

  Zoals welke?

 29. jannes

  film1 heeft vlgs pb op hun site per 1 feb 2008 330.000 abonnees.dit zijn er toch niet weinig. Wat een b.s. Om te zeggen dat het stervende is. Ga jij maar lekker die oude films kijken hoor en val niet in slaap bij de vele reclame blokken! Ik geniet van film1. Dat zouden meer mensen moeten doen!

 30. LY

  het is hier geen cup-a-soup!

 31. Goochem

  Reactie op Craig:
  Het zijn er inmiddels 5 geworden (Film1 action is een nieuw kanaal), plus – maar ik dacht nog niet overal – Film1 on demand, waarmee je zelf op elk gewenst moment een film uit het Film1 aanbod kan starten.

 32. Anoniem

  De rechten van de films die werden vertoond komen ook niet bij Sbs6,de rechten liggen bij Rtl 5.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.