RTL 7 brengt kickbocksen op televisie: ‘Vaste Frigt Night’

RTL 7 gaat vanaf eind oktober maandelijks een vechtfilm en daarna een kickboksgala uitzenden. Op dinsdag 28 oktober is de eerste zogenoemde ‘Fright Night’. “Kickboksen is populair in Nederland“, zegt programmadirecteur Boudewijn van Schaik van RTL 7. Hij gelooft in succes. “De gala’s trekken dui- zenden bezoekers en de Nederlandse vechters behoren tot de wereldtop. De volgende stap is een vaste, maande- lijkse Fight Night, en dat is precies wat wij nu gaan doen.

Er wordt op dinsdag 28 oktober afgetrapt met de topfilm ‘Ali’ en It’s Showtime, een gala met onder anderen Gago Drago en Sahin ‘Kaas’ Yakut. ‘Ali’ gaat over de meest legendarische bokser aller tijden, Muhammad Ali. In zijn hoogtijdagen nam hij het in de ring op tegen Joe Frazier en George Foreman en daarbuiten tegen discriminatie, de Amerikaanse regering en de oorlog in Vietnam. De film kreeg twee Oscar-nominaties, die voor beste acteur (Will Smith) en die voor beste mannelijke bijrol (Jon Voight).

Op het eerste It’s Showtime-gala (23.45 uur, RTL7) verschijnen grote namen in de ring: Gago Drago (Armenië) neemt het op tegen James Martinez (VS) en Warren Stevelmans (Zuid-Afrika) vecht tegen Shane ‘Shaolin’ Campbell (Canada). Marcel Maijer presenteert de uitzending samen met tweevoudig K1-wereldkampioen Remy Bonjasky. Op de Fight Nights hierna meer aandacht voor de ‘It’s Showtime’-gala’s, zoals die in Eindhoven, België, Italië en in de Amsterdam Arena.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen