RTL 5: ‘Topscore voor So You Think You Can Dance’

Geplaatst op vr 24 okt 2008 om 12:08

RTL 5 is zeer tevreden met het aantal kijkers voor de eerste liveshow van So You Think You Can Dance. Dat laat een zegsvrouw van RTL vandaag weten. De show behaalde in de doelgroep 20-34 jaar een zenderaandeel van 14,9 procent en was daarmee “de grote winnaar on- der jonge kijkers“. “Het totale zender- aandeel van RTL5 in 20-34 kwam uit op 14,4 procent“, aldus de zegsvrouw. “Dit is de hoogste score sinds 22 mei, toen de finale van ‘De Gouden Kooi’ werd uitgezonden.

In absolute aantallen keken er een half miljoen mensen naar So You Think You Can Dance. “De resultshow, waarin de jury de twee dansers Dapheny en Alessandro naar huis stuurde, haalde in 20-34 jaar zelfs een zenderaandeel van 25,7%. Naar dit programma keken 540.000 mensen.”

Niet alleen de dansshow was succesvol. “Ook ‘Echte Gooische Meisjes’ droeg gisteravond bij aan de behaalde score met een mooi zenderaandeel van 19,5% in 20-34 jaar.”
37 Reacties op “RTL 5: ‘Topscore voor So You Think You Can Dance’”


 1. Vinc

  Het zag er ook allemaal gelikt uit. Leuke show, mogen ze best trots op zijn.

 2. Anoniem

  Mensen keken gister massal omdat Albert Verlind te gast zou zijn

 3. Anoniem

  Mensen keken gister massal omdat Albert Verlind te gast zou zijn

 4. Anoniem²

  Reactie op Anoniem: Dat denk ik juist niet… Heb zelfs hierdoor nog aan de geloofwaardigheid van het programma getwijfeld. Achteraf bleek hij ook niet echt op zijn plaats te zitten daar.

 5. Anoniem

  Ik heb gisteren even naar So you Think you can Dance gekeken had het nog nooit gezien maar wat een leuk programma is dat. Daar kan SBS6 met zn Dancing Queen wel een puntje aan zuigen, zo goed opgezet en gericht op verschillende dansstijlen. Erg leuk!

 6. Anoniem

  Elize is op haar plek bij RTL5. Enne Dancing Queen rip-of zei men in het begin?
  Nou dat mocht SBS6 willen, wat een daverende show (om toch maar in SBS6 te blijven)

 7. !#Michael#!

  RTL5 heeft een ijzersterke avond (in de doelgroep) weten te positioneren … keurig … Hopenlijk groeien beide programma’s sterk … dan kan deze donderdag volgend najaar gecontinueerd worden …

  Naast de sterke maandagavond, dan eindelijk ook een sterke donderdagavond gevuld met NL product … Van alle niche zenders (zenders gericht op een speciefiekere doelgroep dan 6 plus of 20-49) is RTL5 toch wel het grootste succes!

 8. Anoniem

  Ik word zo moe van mensen die kijkcijfers “keurig” vinden

 9. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: HE, daar is michael weer met zijn ‘niche’

 10. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Problemen mee??? Is gewoon normaal Nederlands … ik weet dat dat moeilijk is …

 11. Tjeerd

  Reactie op Anoniem: Ja hij leert soms nog wel nieuwe woordjes hoor. Maar goed zijn bijdragen voegen meestal niets toe, dat is dan wel weer jammer. ;-)

 12. Mart

  Vond elize ook erg goed. fantastisch dat ze die hebben binnengehaald bij rtl5. Leuke uitstraling en komt goed over op de kijker en heeft ook nog kwaliteiten op het gebied van presenteren. Nikki plessen daarintegen bevalt wat minder goed, irriteer me aan haar bij cant buy me love. Benieuwd hoe ze miss en mrs perfect brengt.

 13. Anoniem

  Reactie op Tjeerd: Nee jouw bijdragen worden we wijzer van. Niet echt dus.

 14. Frank | ONM Tha Bomb

  Wat een ontzettend vette show zeg, echt leuk dat zo’n dure productie gewoon op RTL5 wordt uitgezonden. EliZe zag er echt flitsend uit en deed de presentatie ook stukken beter dan ik had verwacht, wat een talentje zeg.

  Om over de dansers en danseressen nog maar te zwijgen. Echt onwijs gaaf om naar te kijken, helemaal de gezamenlijke dans bij het begin van de result show.

  Hopelijk stijgen de kijkcijfers nog wanneer er geen voetbal tegenover staat, want dat verdient deze show echt!!

 15. Mart

  Reactie op Frank | ONM Tha Bomb: Vond ik ook opvallend dat het decor en alles zo groots was. Mooie belichting en ga zo maar door. Maargoed dat had nooit op rtl4 gekund wat daar is het te flitsend voor. Elize wordt een hele grote als ze besluit door te gaan met presenteren.

 16. Mart

  Mooiste vind ik nog dat er eindelijk eens op een doordeweekse dag groot amusement te zien is.

 17. Anoniem

  Daar is Michael weer onze Relnicht

 18. Anoniem

  Reactie op Mart:
  Idd, Nikki Plessen is een aanfluiting in vergelijking met Elize. En het decor was zekers megagroot, mooi hoor! En ook het staande publiek was even wat anders, leuk bedacht!

 19. Anoniem

  So you think was geweldig, goede show. Even was ik bang dat het een nog slechtere versie van Dancing Queen zou worden maar je ziet dat het best kan werken, mits t niet op (goedkope) zender SBS6 wordt geplaatst, want die hebben blijkbaar maar een decor in hun bezit en wordt bij elk programma weer uit de kelder gesleept, en Nance mag wel een keertje les van Elize nemen in hoe om te gaan met je kandidaten en vooral hoe je stralend overkomt op TV !

 20. Henk

  Wat ik wel raar vond was dat het programma ‘live’ was en dat het engelse jurycommentaar wel werd ondetiteld

 21. Mart

  Reactie op Henk: Je hebt altijd een vertraging van ongeveer een minuut. Dus in die tussentijd staat de ondertiteling er wel.

 22. Anoniem

  Reactie op Henk: Bovendien kwamen de ondertiteling af en toe ook later.

 23. Kitchenbreak

  So you think you can dance is trouwens overgekomen uit Amerika en totaal niet te vergelijken met Dancing Queen.

 24. Timo

  Reactie op Tjeerd: In ieder geval meer dan die van jou. Hij gaat tenminste echt in op de programma’s en kijkcijfers ipv elkaar alleen maar aan- of afvallen.

 25. Dancefan

  Hay weet iemand het nr waar julia op danste tijdens de dance for yourlife gedeelte was best coolmuziekje

 26. Michelle

  WAAAAAR IS ESZTECA NOYA

 27. Jay

  Ja,waar was Eszetca??????? Is hij er mee gestopt?
  Ik had hem gemist in de liveshow, hij bracht juist wat “hiphop” in de jury!!!

 28. Mark

  Leuk ook dat de tepel van een van de deelneemsters uit de jurk schoof toen ze ondersteboven werd gehouden. Zal ook wel voor een piek hebben gezorgd… :-P

 29. C&Y

  Ja, weet iemand waarom Eszteca niet meer in de jury zit. Als je op de website van RTL kijkt is hij gewoon van de jury foto geknipt?? Raar dat hierover niks is gezegd ook in de uitzending.
  Verder echt een leuke show en echt niet te vergelijken met Dancing Queen dat was eg een leipe show…

 30. Mike

  Waar is Eszteca??

 31. Der

  Ik zag Eszteca bij de 2e live shows in het publiek zitten, :S
  Dus nu snap ik er helemaal niks meer van..

 32. Annio

  tjek de forum op soyoucandance.nl waarom Eszteca er niet meer bij is.

 33. natalie

  Reactie op Jay:

  Check idd het forum of anders zet ik het wel hier neer. Er was altijd al sprake van dat ze het met zijn 3en zouden doen. En sinds beiden Dan en Eszteca hip hop doen. En Eszteca veel in de choreo mee zou werken (zo ook de 2e live show bij de groepsdans) zou hij meer achter de schermen gaan werken in de live shows. Er is absoluut geen ruzie gekomen of iets dergelijks.

  Ik vind het ook een goede show. Het valt helemaal niet te vergelijken met Dancing Queen (en idd sbs6 heeft wel talent voor goedkopere versies te pakken dan rtl 4 en 5). Dit is veel internationaler en veel groter wat ook daardoor aan het podium, de choreografen en ofcourse de jury te zien is. Ik bedoel Dan, Eszteca, Euvgenia en die fin weet zo zijn naam niet. En ook de dansers.

  Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten volg alle seizoenen van Amerika (4e seizoen was in augustus trouwens al afgelopen) en was bang dat het een goedkope versie zou worden. Maar nu blijkt dat het gewoon behoorlijk aan de Amerikaanse versie voldoet. Geweldig. Wel jammer vind ik dat sommige choreo hoe leuk ik ze ook vind (bv van Eline & Boris in liveshow 1) heel veel lijkt op een Amerikaans koppel. Maar ja niet iedereen heeft dat naturlijk gezien dus ook leuk omdat mee te krijgen. Dit is een dansprogramma zoals het bedoeld is. Nog 1 puntje wat ik heel erg chill in Amerika seizoen 1 vond en dat is dat daar de jury de laatste 3 koppels koos en dat het publiek daar de slechtste uit moest kiezen die weg moest.

  Het zijn allemaal goede dansers maar sommige blinken wat meer uit dan de ander dus bne nog heel benieuwd. En elke week wacht ik weer in spanning af op dit geweldig avondvullend programma die dansliefhebbend nederland voor de buis laat zitten en niet dansliefhebbers eindelijk respect en liefde/passie voor dansen mee krijgen zoals het bedoeld is om over te brengen. Applaus voor rtl5 het wordt steeds beter.

 34. natalie

  Reactie op Jay:

  Check idd het forum of anders zet ik het wel hier neer. Er was altijd al sprake van dat ze het met zijn 3en zouden doen. En sinds beiden Dan en Eszteca hip hop doen. En Eszteca veel in de choreo mee zou werken (zo ook de 2e live show bij de groepsdans) zou hij meer achter de schermen gaan werken in de live shows. Er is absoluut geen ruzie gekomen of iets dergelijks.

  Ik vind het ook een goede show. Het valt helemaal niet te vergelijken met Dancing Queen (en idd sbs6 heeft wel talent voor goedkopere versies te pakken dan rtl 4 en 5). Dit is veel internationaler en veel groter wat ook daardoor aan het podium, de choreografen en ofcourse de jury te zien is. Ik bedoel Dan, Eszteca, Euvgenia en die fin weet zo zijn naam niet. En ook de dansers.

  Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten volg alle seizoenen van Amerika (4e seizoen was in augustus trouwens al afgelopen) en was bang dat het een goedkope versie zou worden. Maar nu blijkt dat het gewoon behoorlijk aan de Amerikaanse versie voldoet. Geweldig. Wel jammer vind ik dat sommige choreo hoe leuk ik ze ook vind (bv van Eline & Boris in liveshow 1) heel veel lijkt op een Amerikaans koppel. Maar ja niet iedereen heeft dat naturlijk gezien dus ook leuk omdat mee te krijgen. Dit is een dansprogramma zoals het bedoeld is. Nog 1 puntje wat ik heel erg chill in Amerika seizoen 1 vond en dat is dat daar de jury de laatste 3 koppels koos en dat het publiek daar de slechtste uit moest kiezen die weg moest.

  Het zijn allemaal goede dansers maar sommige blinken wat meer uit dan de ander dus bne nog heel benieuwd. En elke week wacht ik weer in spanning af op dit geweldig avondvullend programma die dansliefhebbend nederland voor de buis laat zitten en niet dansliefhebbers eindelijk respect en liefde/passie voor dansen mee krijgen zoals het bedoeld is om over te brengen. Applaus voor rtl5 het wordt steeds beter.

 35. Anoniem

  Ik vind het een super leuk programma maar het zou stukken beter zijn als ze die achterlijke doos van een Elize eruit zouden halen. JEZUS wat is die slecht!!!
  laten ze er iemand neerzetten die wel geloofwaardig overkomt en weet waar ze mee bezig is!!!

 36. Remon

  Haha Mark ckrr wij zijn scherp de tepel kon je idd zien bij de 2e life show van Ivan en die Sig.. nog wat Bij 58:38 kan je het goed zien

  Dit progamma is gewoon fucking chill!

 37. Remon

  Haha Mark ckrr wij zijn scherp de tepel kon je idd zien bij de 2e life show van Ivan en die Sig.. nog wat Bij 58:38 kan je het goed zien

  Dit progamma is gewoon fucking chill!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.