Paul de Leeuw viert jubileum met zesdelige dvd-box

Paul de Leeuw viert zijn 25-jarig jubileum in november niet alleen met een speciale twaalf uur durende uitzending, maar ook met de release van een zesdelige dvd-box. Dat laat een woordvoerder van zijn mediabedrijf En Vele Anderen weten. De dvd-box ‘Een Kwart Eeuw Paul de Leeuw’ komt uit op 14 november. “De box biedt meer dan 25 uur roemruchte, hilarische maar ook liefdevolle en ontroerende hoogtepunten uit zijn theater- en televisieprogramma’s.

In november 1983 maakte Paul de Leeuw zijn debuut op het cabaretfestival Cameretten en ontving daarvoor de Persoonlijkheidsprijs. Nu, 25 jaar later, maakt hij wekelijks het Programma Mooi! Weer de Leeuw met gemiddeld 1,8 miljoen kijkers.

Het materiaal op de dvd-box omvat ook jeugdfilmpjes uit het familie-archief, unieke opnamen van Cameretten, niet eerder vertoonde beelden van achter de schermen en ruim 3 uur radiofragmenten. De box wordt op 13 november gepresenteerd in het tijdelijk tot Paul de Leeuw museum omgetoverde Studio Cé in Almere.

De dvd-release wordt opgevolgd met 12 uur durende live-televisie van 29 op 30 november bij de VARA op Nederland 1, waarbij Paul en een eindeloze stoet gasten van toen en nu de kijker een slapeloze nacht bezorgen. “De avond begint met een reguliere Mooi! Weer de Leeuw en wat deze marathon daarna brengt is een verrassing, deels ook voor Paul zelf…”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen