Paul de Leeuw: ‘Na Televizier-Gala weer snel naar Almere’

Paul de Leeuw hoopt dat zijn show Mooi Weer De Leeuw vanavond eindelijk de Gouden Televizier-Ring wint. Hij neemt het op tegen Op Zoek Naar Evita (AVRO) en Gooische Vrouwen (RTL). “Het wordt wel tijd. Maar dat gun ik ook Linda de Mol, zonder cynisme, van harte.” Mooi Weer De Leeuw is vanavond recht tegenover het gala te zien. “Ik moet het programma van vanavond nog gewoon opnemen. Dat staat gelijk tegenover de Ring. (..) Na de uitreiking moet ik snel weer terug naar Almere.

Paul de Leeuw denkt dat hij dit jaar met de Ring naar huis gaat. “Ik geloof dat ik wederom, voor het tweede jaar, de favoriet ben. Vorig jaar vond ik het echt heel spannend. Ik was meer bezig met het troosten van mijn redactie en productie, want zij waren echt teleurgesteld. Ik heb ze wel weer gezegd: ‘Vergis je niet, we kunnen wel winnen. Maar Gooische Vrouwen is ook goed, en daarbij Op Zoek Naar Evita heeft die hele propagandamachine achter zich“, vertelt Paul de Leeuw op Radio 538.

Gewoonlijk neemt Paul de Leeuw zijn succesprogramma Mooi Weer De Leeuw in één middag op, waarna het in tweeën wordt gehakt voor uitzending op vrijdagavond en zaterdagavond. Dat verloopt vandaag iets anders. De vrijdaguitzending wordt opgenomen vòòr het Televizier-Gala, en de zaterdaguitzending wordt ná het gala gemaakt. “Na de uitreiking moet ik meteen weer terug naar Almere, om het tweede deel op te nemen wat morgen wordt uitgezonden. Dan weten we ook de uitslag.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen