Omroep MAX wint hoger beroep tegen Pretium Telecom

Omroep MAX heeft het hoger beroep tegen Pretium Telecom dat woensdag diende in Amsterdam gewonnen. Dat laat de omroep vandaag weten. Op 17 april moest MAX in een kort geding voor de rechter verschijnen om zich te verweren tegen het Haarlemse telecombedrijf dat destijds rectificatie eiste, nadat in ‘MAX & Loretta’ aandacht werd besteedt aan een klacht over hun opdringerige manier van telefonische verkoop. “De rechter stelde omroep MAX in het gelijk“, aldus Max.

Pretium Telecom delfde op 17 april al het onderspit en tekende hoger beroep aan. Mr. D.M. Wille van advocatenkantoor Klos, Morel, Vos & Schaap pleitte namens MAX voor de vrijheid van meningsuiting en stelde dat MAX zich in het openbaar kritisch en waarschuwend moet kunnen uitlaten over misstanden die de samenleving raken.

De rechter was het hiermee eens en stelde MAX in het gelijk. “Het noemen van de naam Pretium Telecom in het voorbeeld van mevrouw Derix is functioneel“, aldus een woordvoerder. “Het Hof liet tevens weten dat ook al houdt Pretium zich aan de regels van telemarketing, het is toegestaan te debatteren over het onderwerp.”

Het recht op een weerwoord van het telecombedrijf werd door het Hof niet als algemeen gezien. “Anders dan Pretium kennelijk aanneemt, komt aan haar niet in zijn algemeenheid het recht toe in de uitzending een weerwoord te geven.

MAX wilde met de uitzending aan de kaak stellen en ervoor waarschuwen ‘dat mensen, met name senioren, door telemarketing worden overrompeld en dat ze voor ze het weten ergens aan vastzitten als ze niet assertief genoeg zijn. Het is duidelijk dat MAX met het oog op de belangen van haar doelgroep: ouderen – aan dat debat een bijdrage heeft willen leveren“, zo staat in de uitspraak te lezen.

TROS Radar heeft ook al enkele keren aandacht besteed aan Pretium Telecom. Ook tegen Radar spande Pretium een rechtszaak aan, die Pretium eveneens verloor.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen