Mooi Weer De Leeuw wint Gouden Televizier-Ring

Het tv-programma  Mooi weer de Leeuw van de VARA heeft vrijdagavond de Gouden Televizier Ring 2008 gewonnen. Op Zoek Naar Ecita (AVRO) en Gooische Vrouwen (RTL) waren de andere genomineerden. Tijdens het gala, dat live werd uitgezonden op Nederland 1, werden ook de twee Zilveren Televizier-Sterren voor beste presentatoren uitgereikt. Yvon Jaspers werd gekozen tot beste televisievrouw van 2008. Paul de Leeuw won de Zilveren Televizier-Ster bij de mannen.

De Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma ging dit keer naar SpangaS van de  NCRV. Nieuw dit jaar is de Televizier Talent Award die is gewonnen door Yolanthe Cabau van Kasbergen.

Voor de Zilveren Televizier-Ster voor de tv-vrouw van het jaar waren genomineerd: Linda de Mol (RTL), Sophie Hilbrand (BNN) en Yvon Jaspers (KRO). Bij de tv-mannen waren dat Paul de Leeuw (VARA), Ruben Nicolai (BNN) en Matthijs van Nieuwkerk (VARA, VPRO, NPS).

Bij de jeugdprogramma’s ging de competitie tussen Het Klokhuis (NPS), Jeugdjournaal (NOS) en SpangaS (NCRV). Voor de Televizier Talent Award waren genomineerd: Yolanthe Cabau van Kasbergen (Tros), Nicolette van Dam (RTL) en Nicolette Kluijver (BNN).

De prijs werd vrijdag voor de 43ste keer uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2008, dat rechtstreeks door de AVRO vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam werd uitgezonden. Het gala werd gepresenteerd door Chantal Janzen.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen