Henkjan Smits: ‘Rebecca is niet te dik voor Popstars’

Geplaatst op vr 31 okt 2008 om 12:02

De finalisten van Popstars zijn bekend. Uit de duizenden aanmeldingen zijn tien talenten overgebleven die gaan strijden om een plaats in de nieuwste popgroep van Nederland. Eén van de talenten die vanaf vanavond tegen elkaar strijden in de liveshows op SBS 6, is de zwaarlijvige Rebecca. Het is de vraag of zij wel in een nieuwe popgroep past. “Ja natuurlijk“, zegt jurylid Henkjan Smits resoluut. Hij voegt toe: “En Rebecca moet juist niet gaan afvallen. Haar figuur hoort gewoon bij haar.”

Nance en Gerard Joling presenteren vanaf deze vrijdagavond de liveshows, opnieuw bijgestaan door de strenge juryleden Henkjan Smits, Patricia Paay en Maurice Wijnen. Zes meiden en vier jongens hebben de finaleshows van Popstars bereikt. De jongste van hen is 17 en de oudste 33 jaar.

Rebecca is één van de finalisten. “Oké, ik heb wel eens iemand weggestuurd die ik te dik vond en die was dunner dan Rebecca. Maar schoonheid komt van binnen uit. Je bent alleen te dik als je je te dik vóelt“, zegt Henkjan Smits in De Telegraaf. “Het leeft. Op straat zeggen mensen ’Rebecca is een schatje’ of ’kan ze niet weg’. Ja, zij maakt iets los bij mensen. Ze past goed in een groep. Als het een dansgroep zou worden, is het een ander verhaal. Maar Rebecca kan waanzinnig zingen.

Rebecca zelf was eerst bang om mee te doen. “Ik was bang om bespot te worden om mijn uiterlijk. Maar mijn vriend Michael heeft me aangespoord. Mijn grote voorbeeld is Karin Bloemen. Zij is ook een forse vrouw, maar ze is zo mooi en ze kan zo goed zingen.

De drie finalisten die volgens de jury en het Nederlands publiek het minst hebben gepresenteerd in de  liveshows op vrijdag, moeten het vanaf 7 november op zaterdag opnieuw tegen elkaar opnemen in Popstars: De Uitslag. Het publiek bepaalt dan samen met de jury wie er mag blijven en wie er moet vertrekken.

Volgens SBS 6 is Popstars, vanavond om 20.30 uur te zien, een groot succes. “Meer dan 2 miljoen kijkers volgden de bekendmaking van de tien finalisten op 31 oktober.”
62 Reacties op “Henkjan Smits: ‘Rebecca is niet te dik voor Popstars’”


 1. Tjeerd

  Ach ik snap het al, Henk Jan ziet een nieuwe “Mamma’s en Pappa’s” in het kader van de retro graag winnen.
  Gelijk heeft hij, jammer dat niemand de kwaliteiten van Mama Cas Elliot heeft

 2. Daniel

  Jocelyn Brown, Meat Loaf, Weather Girls, Pavarotti. Om maar even wat namen te noemen van geweldige strotten met een maatje meer.

 3. yossarian

  “Meer dan 2 miljoen kijkers volgden de bekendmaking van de tien finalisten op 31 oktober.”

  Dat is dus vandaag. Kan SBS in de toekomst kijken of zo?

 4. JB

  Waarschijnlijk :P

 5. Just Me

  Nee tuurlijk niet, maar ze groep zal ze weer net niet halen….. En waarom mag ze van hem niet afvallen? zoals ze nu is wordt is niet gezond hoor…. verder nix mis met zware mensen het is alleen ongezond….

 6. maik

  ach ja alles voor de kijkcijfers. Rebecca valt op door haar gewicht, ze staat dus veel in belangstelling. Maar ze haalt het toch niet. En uiteindelijk zal ze vast wel een nutteloos rubriekje in shownieuws krijgen zoals al die andere sbs ”sterren” die meedoen aan Sterren dansen op het ijs, So you wannabe a Popstar, Holland’s got talent of Popstars

 7. !#Michael#!

  Zij kan juist het succes van die groep bepalen … verder zou ze als solist ook best carriere kunnen maken … in deze fast food junk maatschappij spreekt zij natuurlijk tot de verbeelding van veel obesitas tienermeisjes … die in haar zullen zien, dat je ook met een maatje meer succes kan hebben!

 8. //DESH\\

  De eerste keer dat ik haar zag op tv vroeg ik me echt even af dat dat nou weer was, maar zij kan zingen als de beste! Ik weet niet of dat wel echt zou staan in een popgroep, maar goed.

 9. Bas

  Nee hoor, perfect figuur.

 10. Vince

  Heb respect voor haar. Laat zich niets van de wijs brengen al weet zij dat vooroordelen al snel gemaakt zijn. Als ‘contrast’ in een band zou ze het best goed doen. En een goede stem heeft zij al. Hoop dat ze de 1e ronde door komt vanavond.

 11. Anoniem

  Eigenlijk een rare discussie. Wat nou als het over een buitenlander of neger ging, dan is het in eens discriminatie volgens mij

 12. Anoniem

  Opsluiten

 13. Anoniem

  HJ dekt zich in! let maar op!!

 14. Anoniem

  2 MILJOEN VANAVOND DENK IK!!!!!!

 15. Anoniem

  Wat een vreselijk decor en licht, mijn hemel lijkt wel een hoerenhut!

 16. Anoniem

  wat een vreselijke show echt een afschuwelijk decor/publiek dikke nance! en na het num mmer naar jury en dan naar gererad en dfan weer naar jury met nance echt een Kelote show!

 17. kraan

  eind jaren zestig had je “the mammas and the pappas”, daarin zong Cass Elliot. Een geweldige stem en veel talent, en die was behoorlijk dik. Dinand van Kane bijvoorbeeld ziet er gelikt uit, maar kan er geen hout van. Liever dik en een dijk van een stem, dan er goed uit zien en er niks van kunnen.

 18. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  Ik vind het decor ook niet zo mooi, maar ach: dat is niet het sterkste punt van SBS6. En Nance dik? Ja ze is zwanger! Trouwens, wat een overdreven begin; ze deden wel erg overdreven over talentenjacht nr. 179.

 19. Sjon

  Wat een bagger, het lijkt wel een Texaco bezinestation dat decor, vreselijk licht, alles aan en gaan met die banaan. dat scorebord bij de jury, hoe verzin je het er steken allemaal plukken haar boven die cijfers uit en bij het eindcijfer zie je allemaal halve koppen, allemaal camera’s kranen enz in beeld. Gerard die niet verder komt dan hoe vond je het juryoordeel en nu gauw naar Nance. Wat een creatieve narigheid, maar ja half Nederland kijkt weer naar deze rotzooi!

 20. Vincent

  Reactie op Anoniem:

  Ik zou wat doen aan je spelling jochie.

  Ik vind het decor van X Factor lelijker :)

 21. Anoniem

  Het licht,decor,kleding,regie,presentatie etc.het lijkt wel een oostblokshow, hoe kan het zijn dat hier zoveel mensen naar kijken…..Die dikke mevrouw had gelukkig een lekker stem.

 22. Anoniem

  39 minuten te lang! Lang is niet erg maar dit is echt TE lang. Die uitslag duurde en duurde maar. Al die tussenstappen ‘blijf nog even staan’. Veel te trage show. Kwaliteit van kandidaten bedroevend. De vergeljking met texaco station hierboven is wel een hele treffende!

 23. Anoniem

  Wat zongen sommige kandidaten slecht zeg… niet normaal! Dat dát de liveshow heeft gehaald!

 24. Mart

  Heb popstar gekeken en kom tot de volgende conclusie

  pluspunten:
  Decor. hele verbetering t.o.v. so you wanna be a popstar. Weet niet wat iedereen tegen het decor heeft maar vind het eindelijk eens een waardig decor, stijgende lijn is al ingezet sinds hollands got talent. grootste publiek tot nu toe bij een sbs show.
  -Goede jury

  minpunt:
  – Tjonge jonge wat een dramatische kandidaten. Zit echt geen 1 topper tussen en meer dan de helft zingt ook nog eens vals, Nathalie als dieptepunt van de avond. En dan zie je maar weer dat de kijker medelijden heeft en ze erin blijft. Wordt weer lachen volgende week met Nathalie (zou ze nog harder op d’r bek kunnen gaan :D )

  Als je dit dan hoort kun je echt wel zeggen dat de laatste reeks idols echt top was.

 25. GH

  Reactie op Mart:

  Nathalie zong tijdens de audities de sterren van de hemel. Die kan zoveel beter.

  Wat een anti-stemming hier weer. Opvallend dat alle sbs shows (vooral deze) hier massaal afgekraakt worden terwijl ze scoren als een tierelier in het land.

  Deze site is qua bezoekers gewoon een slap aftreksel van rtl.nl

 26. Mart

  Zou me ook niks verbazen als er weer 1,5 miljoen of meer gekeken hebben. als dat volgende week weer gebeurt verklaar ik de kijker voor gek, naar zulk non talent kijken is natuurlijk te gek voor woorden. Idols maar een miljoen terwijl de kandidaten top waren.

 27. Richard

  @ Mart , alles wat je zegt 100% mee eens. super decor maar de kandidaten zijn egt bar en boos. neem dan de xfactor kandidaten van nu bij x factor engeland of de kandidaten van popstars in duitsland, die zijn goed. Nathalie gaat ut niet redden. Ze viel al niet op tijdens alle voorrondes en na vanavond, wat een drama!

 28. mart

  @GH dus als ze in het land scoren is het automatisch goed……..?
  Je kan toch echt niet zeggen dat de uitzending van vanavond hoogstaand was?

 29. GH

  Reactie op mart:

  Mijn reactie was vooral gericht op jouw hoop dat Nathalie doior de mand valt. Ik vind dat kinderachtig, ze kan veel beter. Waarom zou ik er lol aan beleven als iemand afgaat voor een miljoenenpubliek?

  De rest van mijn reactie was gericht op de algehele sfeer hier. sbs shows afkraken is de mode hier, terwijl ze prima bekeken worden. Dat moet komen omdat het gros hier rtl fan is, lijkt me. 1 1=2.

  En ja, ik vond de show qua decor en qua zang (2 kandidaten uitgezonderd) prima.

 30. Anoniem

  die Rebecca kreeg de hoogste cijfers van de jury: een 9!. Zo goed vond ik haar niet! Volgens mij willen ze haar er gewoon in houden voor de kijkcijfers! ik vond Norman en Steffie in ieder geval een stuk beter dan Rebecca!

 31. Richard

  @ Mart, ben het helemaal 100% met je eens. Het decor is egt top maar de kwaliteit van de kandidaten is echt bar en boos. Idd helft vals en je weet eigenlijk nu al beetje wie er bij de laatste 5 zit. Nathalie moet er egt uit maar ja….voor dat huilen zijn de nederlanders gevoelig eey;) Nathalie viel al niet op bij de voorronders en snap niet dat ze er nu nog bij zit.

 32. Big Mama

  Als ik het goed begrepen heb, kregen de kandidaten een weeklang de tijd om een aan hen opgegeven song in te studeren. Dat is ècht niet lang! Het gaat niet alleen om het leren van de tekst maar ook om de inleving, timing e.d.
  Het verwondert mij dus niet dat ze presteerden zoals ze gedaan hebben.

  Wat ik èrg jammer vind is de stemming door het Nederlandse publiek. Wat is het criterium eigenlijk van het publiek? Wat een onzekere factor! Natalie had er op grond van haar prestaties gewoon uit gemoeten, klaar. Nu is die oudere jongen van 33 het slachtoffer geworden van een paar welgemikte traantjes.

 33. Mart

  Reactie 23.33 is overigens nietvan mij, iemand plaats weer onder mijn naam.

 34. Mart

  Reactie op GH: Kraak het ook niet alleen af, als je kijkt naar het decor zijn ze er in de loop der jaren erg op vooruit gegaan, verder wil ik nog toevoegen dat ik het leuk vind dat ze nu eens hits van deze tijd moeten zingen en niet weer eindeloos elton john enz.

 35. GH

  Reactie op Mart: Jij bent inderdaad een van de weinige die de show (imo terecht) niet afkraakt.

 36. Dymphy

  Floortje die Madonna deed vond ik fantastisch. Madonna zou het absoluut niet beter doen, ster nog: die mocht willen dat ze het zo goed kon als Floortje.
  Want als Madonna in haar show toevallig eens perfect zingt dan is het voor 100% play back. Met dat overdreven gehos en gespring en dat gegeil met die boys. Misschien nog pittig als je 25 bent maar op je 50 ste?

 37. Vinc

  Met gierende banden weggezapt!!!

 38. Petra

  Reactie op Mart:

  ben het totaal met je eens Mart.

  Het decor past precies bij wat de zender met dit programma wil (zie ook de sponsor van die Wii game die steeds in beeld komt). De doelgroep is gewoon het gezin, vooral met wat jongere kinderen. Gezellig met zijn allen op de bank. Die kinderen vinden zo´n lichtshow alleen maar fantastisch in de studio. Ik vond het in elk geval er stukken beter uitzien dan andere shows die ik van SBS de afgelopen tijd heb gezien.

  Het niveau van de kandidaten was inderdaad bedroevend.. Ik vroeg me af en toe af of ik nou wel naar een talentenjachtenshow keek, want er werd me af en toe vals gezongen… AU!

 39. Anoniem

  Reactie op Petra:

  Alles beter dan dat walgelijke decor van Wat Schat Je?, geleend uit een of ander oostblokland.

 40. Daniel

  Ik snap niet dat Ruben eruit gestemd is…zal wel weer met z’n verleden te maken te hebben…voor de gene die het niet weten, Ruben heeft bij de Sunclub gezeten, en hij is degene geweest die de zang deed op het nr Summerjam 2003.

  Jammer mensen, dat jullie Ruben eruit hebben gestemd

 41. Anoniem

  lkijkonderzoek heeft weer het programma in twee gedeeld: popstar en de uitslag. Het was gewoon 1 programma! Dit is een truuk om de cijfers op te krikken. Ivm hart van nl scoren de laatste 10 min altijd het hoogst en die tellen nu los.

 42. Flakin

  Wat een Super avond voor SBS6! (18,2) Natuurlijk scoorde Popstars weer geweldig, maar ik weet of het jullie opgevallen maar Shownieuws had gisteren maarliefst 696.000 kijkers, dit komt bijna nooit voor dus petje af.
  Samenvatting Popstars
  Ten eerste snap ik niet echt waarom jullie weer zoo negatief doen over Popstars. Als je kijkt naar het decor van SYWAP vind ik ook een grote verbetering, wat was de studio ook groot! Normaal zijn die programma’s van SBS altijd in zo’n klein zaaltje… Er zaten wel in het programma een paar foutje, zoals computer storingen, maar dat komt wel bij ieder programma voor. De kandidaten vind ook eerlijk gezegd best slecht, de beste vind ik (steffie en Norman) De laatste kandidaat, genaamd Nathalie moest als laatste optreden, ze was echt bar-slecht en dat liet Henk-Jan duidelijk merken. Het was ook erg zielig (in de voorrondes was velen malen beter) Gelukkig heeft het Nederlands publiek haar erin gehouden.
  Terechte cijfers voor Popstars!

 43. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

 44. Vincent

  Reactie op Anoniem:

  Dat is met Jozef en Evita toch ook zo? Waarom zeik je er dan niet over?

  Dom joch

 45. Johan

  als ik dat publiek zie moet ik altijd denken aan de beelden toen die leider van N Korea doodging, ook vcan die in scene gezette massahistery

 46. wouter

  ach sbs toch gisteren heel even gekeken al die hoogspraak van hee; nederland is er klaar voor,
  Rebbecca is inderdaad te dilk voor popstars het oog wilt ook wat toch

 47. Anoniem

  Reactie op Anoniem: dan weet jij dus hoe zo’n ‘hoerenhut’ er van binnen uitziet ;)

 48. Anoniem

  Ach ja, en RTL die vorig seizoen aankondigde met Idols een seizoen over te slaan, komen ze met de X Factor wat gewoon hetzelfde is, WEER tig auditierondes, liveshows en al die shit GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAP, Beste RTL als de kijkcijfertjes weer tegen gaan vallen (en dat gaat gebeuren) niet weer net als vorig jaar lopen roepen ‘wacht maar tot de live shows gaan beginnen’ en ‘wacht maar tot de finalisten bekend zijn’. Je gaat nu gewoon weer krijgen net als toen met het ijsdansen dat er teveel van dit genre in 1 seizoen valt… mensen hebben nu Popstars gevolgd al die weken, dan is het maar de vraag of ze er klaar voor zijn NOG eens vier maanden zo’n talentenjacht zonder talent te gaan volgen en van de kijkcijfers van Idols vorig jaar (die ondanks dat ze redelijk waren toch echt een miljoen onder de in de media geroepen verwachtingen lag) hebben we ook al niks geleerd en gaan vrolijk weer 4 maanden dit gejoel en gekrijs op de buis brengen wetend dat het kijkcijfer opnieuw op grote afstand van bijv. Ned.1 zal blijven op dat tijdstip… het commercieel denken bij RTL is een beetje verleden tijd blijkbaar

 49. Mart

  ok 1,5 miljoen voor popstarshow, heel benieuwd of het volgende week gaat inzakken nu iedereen gezien heeft dat er geen talent aanwezig is. Kan er niet bij dat er tussen de 10 finalisten nog valszingende personen zitten. Heeft de jury een fout gemaakt of is het talent nu echt op. (we zullen het zien als X factor begint)

 50. .rtl

  Wat vreselijk slecht popstars. Vooral die kandidaten. Oorverdovend zo slecht.

 51. Mart

  Als ik in de jury had gezeten had ik nooit zulke hoge cijfers gegeven. een 9 zelfs, zo goed was dat nou ook weer niet.

  Brandi: 6
  Sidney: 4
  Floor: 5
  Ruben: 7
  Rebecca: 7
  Nathalie: 3
  steffie: 7
  Norman: 6
  Naomi: 6
  Deon: 5

 52. Anoniem

  nu zeggen ze wel in het begin: 2,1 milj. nederlandes zijn in de ban van popstars….vorige week was het nog; heel NL zit er weer klaar voor haha

 53. Anoniem

  Wouter is homo

 54. Flakin

  Reactie op Mart:
  Absoluut niet met je eens, kom op zeg Norman en Steffie waren echte uitschieters en terechte punten (Rebecca was onverdiend de beste)

 55. Anoniem

  Voor 4:3 uitzending is Rebecca te dik. Voor 16:19 uitzending past ze precies in het beeld. Daar heeft Henk-Jan die zelf ook lichterlijk tonnetje rond is gelijk in

 56. Anoniem

  16:9 dus

 57. JB

  Ik vind de opmerking van Anoniem een beetje stuitend…

 58. Anoniem

  Als je dat al stuitend vind..

 59. jopie

  Nou dan zal JB wel geen programma’s van Gordon kijken denk ik

 60. wouter

  ach gelukking kun je weg zappen en deze tv vervuiling komt er bij mij niet op.

 61. kim

  Receca moe winee en nathalie er uit en floor ook soon trut

 62. anoniem

  Dus wel te dik

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.