Henkjan Smits: ‘Rebecca is niet te dik voor Popstars’

De finalisten van Popstars zijn bekend. Uit de duizenden aanmeldingen zijn tien talenten overgebleven die gaan strijden om een plaats in de nieuwste popgroep van Nederland. Eén van de talenten die vanaf vanavond tegen elkaar strijden in de liveshows op SBS 6, is de zwaarlijvige Rebecca. Het is de vraag of zij wel in een nieuwe popgroep past. “Ja natuurlijk“, zegt jurylid Henkjan Smits resoluut. Hij voegt toe: “En Rebecca moet juist niet gaan afvallen. Haar figuur hoort gewoon bij haar.”

Nance en Gerard Joling presenteren vanaf deze vrijdagavond de liveshows, opnieuw bijgestaan door de strenge juryleden Henkjan Smits, Patricia Paay en Maurice Wijnen. Zes meiden en vier jongens hebben de finaleshows van Popstars bereikt. De jongste van hen is 17 en de oudste 33 jaar.

Rebecca is één van de finalisten. “Oké, ik heb wel eens iemand weggestuurd die ik te dik vond en die was dunner dan Rebecca. Maar schoonheid komt van binnen uit. Je bent alleen te dik als je je te dik vóelt“, zegt Henkjan Smits in De Telegraaf. “Het leeft. Op straat zeggen mensen ’Rebecca is een schatje’ of ’kan ze niet weg’. Ja, zij maakt iets los bij mensen. Ze past goed in een groep. Als het een dansgroep zou worden, is het een ander verhaal. Maar Rebecca kan waanzinnig zingen.

Rebecca zelf was eerst bang om mee te doen. “Ik was bang om bespot te worden om mijn uiterlijk. Maar mijn vriend Michael heeft me aangespoord. Mijn grote voorbeeld is Karin Bloemen. Zij is ook een forse vrouw, maar ze is zo mooi en ze kan zo goed zingen.

De drie finalisten die volgens de jury en het Nederlands publiek het minst hebben gepresenteerd in de  liveshows op vrijdag, moeten het vanaf 7 november op zaterdag opnieuw tegen elkaar opnemen in Popstars: De Uitslag. Het publiek bepaalt dan samen met de jury wie er mag blijven en wie er moet vertrekken.

Volgens SBS 6 is Popstars, vanavond om 20.30 uur te zien, een groot succes. “Meer dan 2 miljoen kijkers volgden de bekendmaking van de tien finalisten op 31 oktober.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen