Harm Taselaar: ‘Reorganisatie treft RTL Nieuws niet’

RTL Nieuws wordt niet getroffen door de onlangs aangekondigde reorganisatie bij RTL Nederland. Dat vertelt hoofdredacteur Harm Taselaar (foto) in De Telegraaf. Volgens Taselaar is de nieuwsrubriek erg duur voor het mediabedrijf. “Maar het is wel onderdeel van de maatschappelijke wortels van RTL Nederland“, vertelt hij. “Bert Habets, de baas van RTL Nederland, ziet het gelukkig ook zo. Wij worden dan ook niet getroffen door de onlangs aange- kondigde reorganisatie.

RTL Nieuws heeft de afgelopen jaren al veel ingeleverd. “We zijn al lean and mean. En het gaat goed, we dragen bij aan het bedrijfsresultaat, er moet geen geld bij. RTL Nieuws heeft al jaren een trouwe schare kijkers, Editie NL bereikt vooral jongere kijkers door het nieuws met een bepaalde twist te brengen en RTL Z weet dagelijks anderhalf miljoen mensen te boeien. Of neem de financiële crisis: we hebben de afgelopen maanden geïnvesteerd in onze economische redactie en dat werpt meteen zijn vruchten af. Geen saaie, droge informatie, maar berichten waar de mensen echt wat aan hebben.

Door RTL Nieuws komt er nu eindelijk openheid over de financiële huishouding van het Koninklijk Huis, nadat RTL duidelijkheid eiste rond de kosten van koninklijk jacht De Groene Draeck. “Dat is iets waar ik echt trots op ben. Wij zetten dingen op de agenda. Niet om te scoren, niet om het NOS Journaal af te troeven, maar om mensen op onze manier te informeren over wat er gebeurt in de wereld. Het is toch te bizar voor woorden dat niemand weet hoe het financiële plaatje van het koningshuis eruitziet? Het is zo ingewikkeld dat de Tweede Kamer het niet kan controleren. Dan klopt er toch iets niet? Gelukkig komt er nu een commissie onder leiding van Gerrit Zalm en dat lijkt me wel een integer politicus.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen