Gerard Joling: ‘Niets gehoord over Toppers-soap’

Geplaatst op di 28 okt 2008 om 14:49

Gerard Joling (foto) is verbaasd over het bericht in De Telegraaf dat de TROS-soap De Toppers Op Weg Naar Moskou definitief van de baan is. Gerard heeft niets van zijn werkgever SBS 6 gehoord. “Ik heb het ook via de media vernomen“, vertelde Gerard vanochtend op Radio 538. “Ik heb niemand meer gesproken, dus ik weet voor de rest niets. Ik hoorde gisterenavond al laat dat op Telegraaf.nl stond dat de soap defini- tief van de baan is. Als dat zo is, dan is het hartstikke triest.”

Volgens Gerard Joling zou er maandag een beslissend gesprek plaatsvinden. “Ik vind het alleen heel gek, want ik weet zeker dat er gisteren een definitief plaats zou vinden. Dat is niet gebeurd. Degene die de Toppers doet was een paar dagen opgenomen in het ziekenhuis. Het was nogal ernstig. Er zou gisteren een gesprek plaatsvinden voor een definitief ja of nee. Ik vind het heel gek dat dat nu via De Telegraaf naar buiten is gekomen. Ik heb niemand er meer over gesproken.”

De Telegraaf bericht dat Gerard Joling zich kan vinden in de beslissing van SBS 6 om geen toestemming voor de TROS-soap te geven. “Dat is uit oud materiaal gehaald. Ik heb De Telegraaf niet gesproken, dus dat is een beetje vreemd.

Gerard weet niet of het bericht waar is. “Dan zouden wij dat dan toch zeker als eerste moeten weten. Ik weet er niets van. Het wordt een lange kwestie, maar het gaat natuurlijk wel om de betrokkenen. Die moet je gelijk informeren. Ik weet niet waar De Telegraaf zijn informatie vandaan gehaald heeft.

De TROS betaalt mee aan het Songfestival. Gerard weet niet of het hele avontuur nog wel doorgaat, als er geen soap komt bij de TROS. “De NOS staat natuurlijk los van de TROS. Het lijkt me heel gek als het Songfestival dan ook niet door zou gaan“, zegt hij. “Maar ik zou het niet weten.
39 Reacties op “Gerard Joling: ‘Niets gehoord over Toppers-soap’”


 1. Walter

  Verbaasd? Doe niet zo mal, Gerard. Iedereen weet toch dat wat je in de Telegraaf leest altijd met heel veel korreltje zout moet nemen?

 2. Tonus

  korreltje? een megaklont!

 3. Anoniem

  En dat terwijl SBS en Telegraaf bij elkaar horen

 4. Tim20

  volgens mij zijn ProSiebenSat (moederbedrijf SBS) en De Telegraaf met elkaar verbonden. Niet SBS en de Telegraaf direct.
  Als Gerard Joling het zélf zegt op de radio, geloof ik hem gewoon. Waarom zou hij hier over liegen? Er is dus nog niets besloten. Die hele soap komt er denk ik niet, maar er komt vast wel íets.

 5. Tjeerd

  Als een bedrijf aandelen heeft in een ander bedrijven wil dat niet zeggen dat ze bij elkaar horen. Men opereert onafhankelijk van elkaar.

 6. Anoniem

  Reactie op Tjeerd: naief. Als bedrijven financiele belangen in elkaar hebben zullen ze dit ook commercieel gebruiken.

 7. michel

  @ tjeerd zeg je toch nog iets zinnigs vandaag! Mensen Tjeerd heeft gelijk De Telegraaf heeft aandelen in Sbs maar, heeft verder niks te maken met de zender. Andersom de zender ook niet met de krant.

 8. Anoniem

  John de Mol heeft ook een aardig aandeel in De Telegraaf en volgens mij De Telegraaf in Sbs6…

 9. Tjeerd

  Reactie op Anoniem: Sorry dat ik je tegenspreek. Maar het is gewoon niet zo tenzij er sprake is van een jointventure, maar daarvoor hoeven bedrijven geen aandelen in elkaars bedrijf te hebben.

  Zeker mediabedrijven zullen onderling nooit toestaan dat de aandeelhouders zich met de inhoud bemoeien.

  @michel
  Doe is niet zo kinderachtig man. Je lijkt wel een baby.

 10. Anoniem

  Het is allemaal extra publiciteit voor sbs

 11. michel

  @tjeerd ik bedoelde het eigenlijk positief maar, ik lees het nu terug en zeg niet zo leuk. Ben er tegen dat mensen hier ruzie maken of op elkaar gaan zeiken dus bij deze sorry!

 12. Ramon

  Reactie op michel:
  Het spijt me komt ook terug zie ik.
  Nee zonder gekheid doe je goed michel

 13. Tjeerd

  Ik accepteer je excuses. Echt stoer, respect!

 14. Douwe

  Kortom, zoals gewoonlijk weer roddel en achterklap in de Telegraaf. Of was het nou Shownieuws of Shownieuws en de Telegraaf.
  Ach wat kan mij het ook eigenlijk schelen.

  Vanavond gewoon weer Eredivisie Live kijken, na de voetbaltraining!

 15. michel

  Ok cool!

 16. marco

  Hallo Geer ben je er nog , nee blijkbaar niet .
  Zeker te druk om circus leeuwen jouw naam op te stempelen.
  Laat mij en de rest van Nederland niet lachen joh.

 17. marciano

  Het werd gisteravond bij shownieuws bekend gemaakt en er was zelf nog zo’n mannetje die dan ging vertellen waarom enzo… raar..

 18. Peter

  Net in RTL Boulevard ook. Niemand weet ergens van, SBS meld dat dit nieuws al weken geleden naar buiten is gebracht. Verder is er met niemand gesproken, niet de manager, niet met Gordon, Froger en Joling. Onzin dus, er wordt ook nog steeds gesproken.

 19. Tim20

  zojuist in Shownieuws: Carlo Boszhard te gast. Hij had het over een docu soap samen met Gerard Joling op RTL4? Weet iemand daar iets meer van?

  Het was maar heel kort, ik snapte het eigenlijk niet…

  heeft iemand anders het ook gezien?

 20. Anoniem

  Reactie op Tim20:

  Euhh, het was een grap..

 21. Lisa

  Reactie op Tim20:

  dat je niet doorhad dat dat een grap was!

 22. Chiel

  :lol: Een goof op het Gerard (SBS) vs Tros gedoe.

 23. Charlotte

  SBS Shownieuws heeft dit hele gedoe in de wereld geholpen. Die hebben gisteren die persvoorlichter van SBS opgevoerd met een stokoud verhaal. Stageplekken zijn bij SBS kennelijk weer gevuld. Telegraaf tikt het braaf over en Nederland is weer een raadsel rijker. Ben geen fan, maar moet gezegd: Albert had het bij het rechte eind vanavond.

 24. Anoniem

  Raar dat hij niks weet ~! het was gister toch bij H V N.

 25. Flippo

  Jeetje, de vooravond van RTL blijft knallen! Editie en Boulevard over het miljoen en GTST wederom op ruim 1,3 miljoen.

 26. Appie

  Och, mediageile joling wakkert dit vuurtje nog wel even aan, te onnozel om een reaktie op te geven, laat me alweer verleiden….

 27. robster

  Wat ik wel vind is dat als SBS niet tot een oplossing kan komen omtrent dit probleem ze wel HEEL kleinzierig zijn. Natasja Froger kan wel in een reality soap op concurrent RTL4, maar Joling mag dan niet op de publieken. Wat helemaal vreemd is aangezien het songfestival (hate or love it) toch een soort van nationale gebeurtenis is, waar je in mijn ogen best een oogje voor kan dichtknijpen.

 28. Mart

  Reactie op Flippo: Inderdaad echt goed. Tijdens het zappen zag ik een aflevering van herrie in het hotel die ik nog nooit gezien heb. Begin er dus aan te twijfelen of het wel HH zijn, weet iemand hier meer over (want als dat waar is heb ik het vorige week ook gemist maar ging ervan uit dat het HH zouden zijn?????????)

 29. Timo

  Reactie op Mart:Check de episodes dan op RTLgemist.nl en dan weet je gelijk of je ze wel of niet gezien hebt. Wat herhalingen zijn voor anderen, kunnen voor jou nieuwe eps zijn omdat je ze eerder niet gezien hebt.

  Hey, is dat nou de reden van herhalingen??? JA, dat is nou de reden.

 30. Anoniem

  Reactie op Mart: Het zijn herhalingen. Ik had deze aflevering al eerder gezien.

 31. Mart

  ok, bedankt.

 32. Sebas

  Erg mooie scores de afgelopen wtee dagen voor de NET5 series Singles en De Co-Assistent… ben blij dat er zoveel mensen het weten te waarderen.

 33. michel

  @ Timo Ha ha!

  @ Mart Het zijn herhalingen

  @ Robster Daar gaat ie nog een keer: Gerard mag niet in een soap bij de Tros omdat hij een vast contract heeft bij Sbs. Hij heeft zich voor miljoenen een paar jaar exclusief aan de zender verbonden. Natasja Froger is nu ind zowel bij Sbs6 als bij Rtl4 te zien. Waarom mag dat dan wel zou je denken. Nou dat komt omdat zij niet net als Gerard exclusief onder contract staat bij Sbs6 maar net als Gordon van Rtl4 freelance is. Sbs6 doet dus helemaal niet vervelend maar, houd Geer gewoon aan zijn contract zoals iedere baas dat zou doen. Sbs6 knijpt al een oogje toe met de jaarlijkse Toppers concerten.

 34. SBS less

  Reactie op Sebas: denk je dat Net5 dit echt mooie scores vindt? Het zijn toch redelijk dure nederlandse producties en dan zonder noemenswaardige concurrentie deze week allebei ruim 600.000 kijkers lijkt mij persoonlijk niet zo heel veel. Wellicht dat het in de doelgroep wel goed scoort, dat inzicht heb ik niet, maar normaal gesproken wordt er bij nederlandse producties die minder dan 3/4 mln kijkers scoort niet gesproken van een succes.

 35. Sander

  Reactie op SBS less:

  Wat een dom gelul is dit. Je moet kijken naar de zender en dan is het zeker een succes te noemen. Ik denk zeker wel dat Net5 zeer te vreden is met de kijkcijfers, anders hadden niet nu al nog een seizoen besteld.

 36. Sebas

  Reactie op SBS less: Het scoort beter dan Julia’s Tango en dat wordt een succes genoemd. Maar dit scoort heel goed in Vrouwen 20-34 hoor! En het scoort ver boven het gemiddelde marktaandeel van NET5. Dus het is voor hen een succes.

 37. !#Michael#!

  Reactie op robster:

  Natasja Froger werkt freelance … Gerard Joling is Exclusief aan SBS6 gebonden voor z’n tv werk … Logisch dat SBS6 haar inverstering beschermt … Gerard Joling verdient immers miljoenen bij SBS6 … Miljoenen die SBS6 hem betaalt zodat hij z’n snuffert niet prominent bij andere omroepen zal laten zien …

  Te gast in een Talkshow, of klein onderdeel in een Item is een ding … een soap rondom de Toppers waar hij een prominent onderdeel in zal nemen, nota bene op de vrijdag avond tegen over zijn eigen amusements shows … dat is kanabalisme, en schaad de belangen van de Omroep … SBS6 heeft in deze zaak groot gelijk!

 38. SBS less

  Reactie op Sander: Reactie op Sebas: ik ontken het ook niet, aangezien ik de verwachting van Net5 over beide series niet ken en dus ook niet kan vergelijken. Maar het argument dat het op Net5 staat en dus met deze kijkers een succes is vind ik wel zeer zwak: met deze score op SBS6 was het wel “mislukt”? Ik denk dat de zender er niet toe doet voor de kijker. Ik betwijfel het puur op basis van de cast van beide series die toch zeker niet mis is. En hoewel ik Single erg matig vind is de Co assistent ook echt een goede serie. Maar succes, ik weet het niet.

 39. robster

  Reactie op michel:

  maar dan nog zou ik denk ik voor een nationaal evenement als het eurovisie een uitzondering maken, OF de serie op twee omroepen uitzenden. In 2 delen met een andere invalshoek, bij de TROS meer de weg er naartoe en bij SBS… tja, ik weet t ook niet. Ik zou het gewoon raar vinden als SBS in DIT specifieke geval haar poot stijf zou houden. Het is niet zo dat dit een langlopende samenwerking met de TROS zou betekenen en het is slechts een ding van beperkte duur…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.