Bekende Nederlandse liedjes in opvolger ’t Schaep

De goed bekeken remake van ’t Schaep Met De Vijf pooten heeft vanaf vrijdag 2 januari een opvolger: ’t Vrije Schaep. De nieuwe serie maakt een sprong in de tijd van de zestiger naar de zeventiger jaren. De vertrouwde personages keren terug, maar de arena verplaatst zich van het café in de Jordaan naar een Amster- damse vakantiekolonie op een camping. Voor ’t Vrije Schaep zijn nieuwe scena- rio´s geschreven en voor de liedjes is gebruik gemaakt van vele Nederlandse liedjes uit die tijd.

De KRO, IDTV Film en Kemna & Zonen besloten voor het vervolg ’t Vrije Schaep na het succes van de remake, die acht weken lang gemiddeld 1,4 miljoen kijkers trok. De vaste cast met onder meer Pierre Bokma, Carry Tefsen, Loes Luca, Marc-Marie Huijbregts en Georgina Verbaan is ongewijzigd en enkele gastrollen worden vertolkt door onder andere Cas Jansen, Annet Malherbe, Sylvia Hoeks en Frank Evenblij. In de laatste aflevering gaat zelfs Toppop icoon Penney de Jager weer even terug naar de jaren zeventig met een gastoptreden in ’t Vrije Schaep.

Het verhaal: Kootje de Beer heeft café ‘t Schaep met de 5 Pooten verkocht. De buurt was de buurt niet meer en hij was toe aan een frisse wind. Letterlijk de daad bij het woord gevoegd, begint hij een camping aan de Noordzee: Camping ‘t Vrije Schaep. Zijn trouwe maat Lukas verhuist met hem mee en ook de vaste clientèle komt mee.

Riek & Arie, maar ook Greet – inmiddels zwanger – met haar Huipie en Opoe Withof weten de weg naar de camping te vinden en zijn niet te beroerd de handjes uit de mouwen te steken. Maar waar is Door? Zonder haar is niets hetzelfde en zeker Kootje niet. Als Doortje is teruggekomen lijkt niets een vrolijke, aangename zomer in de weg te staan. Niets is minder waar.

Lena ontbreekt nog. Ze wordt achter de ramen op de wallen gesignaleerd door Arie. Het 25-jarig huwelijksfeest van Riek en Arie dreigt daarom niet door te gaan. En dan is daar de dochter van opoe Withof. Ze heeft een plek in een bejaardenhuis voor haar moeder weten te regelen.

De liedjes die voorbijkomen zijn onder meer ‘Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben’, ‘Telkens weer’, ‘Pastorale’, ‘Als de rook om je hoofd is verdwenen’, ‘Voor haar’, ‘Zing, vecht, huil bid, lach werk en bewonder’, ‘Jan Klaassen de trompetter’ en ‘’t Is weer voorbij die mooie zomer’.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen