Albert Verlinde: ‘Kas van Iersel liet conflict hoog oplopen’

Geplaatst op wo 29 okt 2008 om 12:02

Albert Verlinde snapt dat de oude stem van RTL Boulevard Kas van Iersel is ontslagen, nadat Van Iersel op de eerste dag van het seizoen niet op kwam dagen bij de showrubriek wegens onvrede over zijn contract. “Het komt heel vaak voor dat je al begint te werken terwijl de laatste onderhandelingen nog lopen“, zei Albert Verlinde dinsdagavond in RTL Boulevard. Boulevardgezicht Winston Gerschtanowitz is het daar roerend mee eens: “Hij heeft zijn hand overspeeld. Dat is duidelijk.

Albert Verlinde benadrukt dat Kas van Iersel zeven jaar lang een fantastische stem was, maar dat Jeroen Kijk in de Vegte het nu ook goed doet. “Er zijn nu al nieuwe stemmen. Ik weet niet wat hij wil bereiken. Als je een conflict zo hoog op laat lopen, moet je ook niet raar kijken dat het zo hoog opgelopen is, dat het niet meer op te lossen is.”

Kas van Iersel: “Dit jaar heb ik gezegd: ‘Laten we het goed regelen, dat er een contract is. Dan ben ik er gewoon’. Daar heb ik vanaf april op gehamerd. Er was geen contract op 25 augustus, dus ik ben niet verschenen. Toen was er ineens wel een contract. De volgende dag heb ik me gemeld en wilde ik lekker aan de slag, en toen hoefde het ineens niet meer. Na zeven jaar Boulevard, was het na één dag niet verschijnen ‘de groeten’. (..) Ik zou zo weer aan de slag willen. Graag. Ik ben er!

Hij verdient 8680,55 euro per maand voor de klus. “Ik vind het heel knap dat ze het hebben achterhaald. Ik vind het heel vervelend dat het op straat ligt.

Programmadirecteur Erland Galjaard van RTL 4 vindt dat Kas van Iersel nooit niet had mogen opdagen bij RTL Boulevard. “Onvergeeflijk, vind ik dat. Dat klinkt streng, hè. Dat vind ik echt. Voor een live-uitzending. Je laat je kijkers en collega’s niet zitten.”
26 Reacties op “Albert Verlinde: ‘Kas van Iersel liet conflict hoog oplopen’”


 1. jos

  Albert is walgelijk. Totdat hij zijn salaris niet meer krijgt.
  Overigens kan ik Boulevard na afgelopen vrijdag niet meer serieus nemen. Eerst verongelijkt doen omdat Evita reclame heeft gemaakt voor de Ring, en vervolgens Linda de Mol uitgebreid laten vertellen waarom GV de ring zou moeten krijgen.

 2. Anoniem

  Ze lieten Mooi weer de Leeuw en Gooische Vrouwen aan het woord dus

 3. Anoniem

  Het zou mooi zijn als Erland niet meer kwam opdagen….

 4. Pietertje

  Onvergeeflijk is het dat er 1 man bij RTL is die een zender zo naar de knoppen heeft geholpen en nog steeds een baan heeft. Wat doet die man daar nog ? Hij heeft op elk vlak gefaalt. Als ik mijn werk zo zou verknallen had ik allang geen baan meer.

 5. Craig

  Wat zeuren jullie over Erland hij doet het een stuk beter dan die vorige!

 6. Anoniem

  Reactie op Craig:

  Vind je?

 7. AL

  Ik vond het nogal ‘onkies’ dat RTL Boulevard hier zelf zoveel aandacht aan besteedde. Waarschijnlijk om anderen (Shownieuws) voor te zijn, maar toch.. En ik ben met Kas van Iersel eens: Waarom denken bedrijven met contracten voor werknemers altijd zo makkelijk te kunnen zijn? Als de situatie omgekeerd is, krijg je van de exploitant ook geen beeldmateriaal oid voordat alles geregeld en dichtgetimmerd is hoor.

 8. sven

  geen contract; is logisch dat cas niet komt, maar na 7 jaar samenwerking kan dit anders opgelost worden lijkt me….

 9. Jordi

  Wat een onzin, de voorganger van Erland (Wim ter Laak, heeft het totaal niet verkloot. Hij wist waar hij mee bezig was en had tenminste liefde voor het vak. Daar kan Erland nog iets van leren.

  Er werd hem alleen van alles door zijn strot geduwd door Fons van W. zelf… bijvoorbeeld het domme Dancing on Ice. Hij was tegen, maar Fons wist zeker dat RTL zou gaan winnen!

 10. Blizzje

  Daar wordt je even na zeven jaar gedumpt doordat je één dag niet komt, maar wel het vorig seizoen vijf maanden te hebben gewerkt zonder salaris…… Bravo RTL.

 11. PO & RTL

  Misschien moet Van Galjaard iets meer aan zijn imago gaan werken. Frisse fantastische Fons kwam ook met zekere regelmaat in zijn eigen RTL programma’s voorbij maar was daarbij altijd overwegend positief. Erland geeft toch een iets minder positief gevoel met zijn commentaar.

 12. JaJa

  Het is gewoon niet duidelijk wie hier ‘gelijk’ heeft. Maar het is opvallend dat Erland steeds verklaart niet in de publiciteit te willen, maar zich wel leent voor een dergelijke reportage. Had ook door een woordvoerder afgehandeld kunnen worden. Dus nu ook niet meer klagen dat je naam in de bladen komt…

 13. hans

  Volgens mij weet Albert Verlinden helemaal niet hoe het zit. Iedereen van RTL is nu tegen hem.

 14. SBS less

  hoe is het toch mogelijk dat als programmadirecteur alleen maar negatief het nieuws weet te halen. En dan net als gisteren nog met een arrogantie die volledig nergens op is gebasseerd. Ik zeg het niet snel over mensen, maar dit is echt een zeer onsympathiek en arrogant persoon. Bah.
  RTL4 zou op zo’n positie toch met betere mensen voor de dag moeten kunnen komen. Niet alleen wat betreft PR en uitstraling is deze man zeer ongeschikt, ook zijn basiswerk, het indelen van de programma’s, doet hij slecht. Het is dat de vooravond, die door zijn voorganger is ingericht, het nog aardig doet, maar van de hand van Galjaard komt zelden of nooit iets succesvols en toch opvallend vaak een flop.
  Kortom: RTL4, geef deze man een andere baan, want ontslaan is voor een ieder zielig, en zet op zijn plek iemand met verstand van programmeren. Iemand van SBS misschien, want die scoren met duidelijk minder materiaal even goed als RTL4.

 15. Anoniem

  Van alleen een goede vooravond kan een volwaardige, volwassen en serieuze commerciele omroep niet leven. Dat Erland daar niet mee zit, zegt genoeg.

  Durven te stoppen met GTST? Stop toch met die zielloze programma’s als de Gemene Deler, Moment van de Waarheid (maar behoudt ten Brink!) en CSI’s. Hup naar RTL5!

 16. joey

  wat een zielig, ongefundeerd gezeur over erland. geen succes ? rtl4 scoort hoger dan de afgelopen jaren en aan nieuwe successen van zijn hand geen gebrek : uitstel van excecutie, derek O gilvy, de frogers, herrie aan de horizon, wie is de chef, ik hou van holland, help mijn man heeft een hobby, zesde zintuig cold case, moment van de waarheid, mijn tent is top.. gtst scoort weer, editie nl als nooit tevoren, boulevard scoort weer.. hahaha, nee hoor, kan er niks van. hahaha.

 17. ronaldo

  Albert o Albert neem eenstandpunt in
  je bent het met Kas eens of je bent het niet met Kas eens.
  Maar zo te zien heeft Erland je goed onder de duim

 18. Potje Pindakaas

  Reactie op hans:

  Nu pas??

  Ik geef Kas groot gelijk..Het is bij media vaak kl*te geregeld. Als je vaak komt opdagen zonder betaald te krijgen, mag je na 7 jaar best besluiten om te wachten op een goed contract…(Niet dat je daar veel aan hebt). SBS is ook waardeloos met contracten. Behalve als je bij de OR zit, dan kan het wel allemaal

 19. going down

  Galjaard: “Onvergeeflijk, vind ik dat”

  Inderdaad. Als een geweldige voice-over na 7 jaar trouwe dienst eruit wordt geflikkerd omdat hij zijn contract nu een keertje wel op tijd wil hebben. Als extra dank wordt z’n salaris gelekt. RTL = ziek, onmenselijk en ondankbaar.

  Kas heeft absoluut gelijk dat hij naar de rechter stapt. Heel veel succes Kas!

 20. Anoniem

  Reactie op joey:

  Dank je voor je bijdrage, Erland, en nu wegwezen!

 21. Sandra

  Eindelijk valt Kas van zijn voetstuk!!! Zijn ware aard komt naar buiten en zijn masker is gevallen. Je laat je collega’s niet vallen eikel! Je hebt anders wel 7 vette jaren gehad…met zo’n salaris en uiteindelijk heeft RTL je altijd betaald!

  En al dat beklag hierboven hoe zielig Kas is ??? PFFF! Dit salaris krijgt hij voor 1,5 uur per dag inneuzelen in een studio. Ik weet niet wat jullie verdienen maar ik verdien dat niet!

  Comes around goes around………

 22. Andy Firth

  He sandra, je weet niet waar je het over hebt. Het gaat er niet om hoe hoog iemand zijn salaris is en of hij dat voor 1,5 uur krijgt doet niet ter zake. hoe
  zou jij reageren als je 5 maanden op je geld moet wachten en dat ze uiteindelijk betalen, ja dat moest er nog bijkomen dat ze dat niet deden.hij laat ze’n collega’s niet vallen, dat heeft hij zeven jaar niet gedaan, dus niet zeiken ofover die ene dag. deze man komt gewoon op voor zijn rechten en niet om zijn collega’s te laten vallen. rtl moet gewoon met een contract komen op tijd. waarom zou iemand achter zijn geld moeten aanlopen?

 23. Sandra

  Reactie op Andy Firth: Duidelijk dat JIJ er niks van snapt! Want ik heb met deze meneer gewerkt en werk nog steeds bij RTL. Kennelijk werk jij niet dagelijks aan een live programma mee. En weet je ook niks van de feiten af. Je leest 3 regels in de pers maar er zijn nog wel wat meer regeltjes….Het gaat niet eens om het salaris er is veel meer aan de hand!

  Kas heeft zich gewoon schandalig gedragen op vele punten. En nu is het exit en terecht!

 24. going down

  Sandra, kan je snel ff terug achter je bureau gefrustreerd zitten wezen? Als RTL-ambtenaar ben je voor Luxemburg al een blok aan het been, dus laat mensen met talent met rust!

 25. Sandra

  Reactie op going down: Hahahaha…en wij ben jij dan wel !!! Ik ben juist opgelucht haha domoor!

 26. rob

  Reactie op Sandra:

  Ha ha Sandra, lazer op, uit je IP adres blijkt gewoon dat jij Erland Galjard bent, sukkel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.