Albert Verlinde: ‘Kas van Iersel liet conflict hoog oplopen’

Geplaatst op Wed 29 Oct 2008 om 12:02

Albert Verlinde snapt dat de oude stem van RTL Boulevard Kas van Iersel is ontslagen, nadat Van Iersel op de eerste dag van het seizoen niet op kwam dagen bij de showrubriek wegens onvrede over zijn contract. “Het komt heel vaak voor dat je al begint te werken terwijl de laatste onderhandelingen nog lopen“, zei Albert Verlinde dinsdagavond in RTL Boulevard. Boulevardgezicht Winston Gerschtanowitz is het daar roerend mee eens: “Hij heeft zijn hand overspeeld. Dat is duidelijk.

Albert Verlinde benadrukt dat Kas van Iersel zeven jaar lang een fantastische stem was, maar dat Jeroen Kijk in de Vegte het nu ook goed doet. “Er zijn nu al nieuwe stemmen. Ik weet niet wat hij wil bereiken. Als je een conflict zo hoog op laat lopen, moet je ook niet raar kijken dat het zo hoog opgelopen is, dat het niet meer op te lossen is.”

Kas van Iersel: “Dit jaar heb ik gezegd: ‘Laten we het goed regelen, dat er een contract is. Dan ben ik er gewoon’. Daar heb ik vanaf april op gehamerd. Er was geen contract op 25 augustus, dus ik ben niet verschenen. Toen was er ineens wel een contract. De volgende dag heb ik me gemeld en wilde ik lekker aan de slag, en toen hoefde het ineens niet meer. Na zeven jaar Boulevard, was het na één dag niet verschijnen ‘de groeten’. (..) Ik zou zo weer aan de slag willen. Graag. Ik ben er!

Hij verdient 8680,55 euro per maand voor de klus. “Ik vind het heel knap dat ze het hebben achterhaald. Ik vind het heel vervelend dat het op straat ligt.

Programmadirecteur Erland Galjaard van RTL 4 vindt dat Kas van Iersel nooit niet had mogen opdagen bij RTL Boulevard. “Onvergeeflijk, vind ik dat. Dat klinkt streng, hè. Dat vind ik echt. Voor een live-uitzending. Je laat je kijkers en collega’s niet zitten.”
TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.