547.000 kijkers voor De Naakte Waarheid

Geplaatst op do 30 okt 2008 om 12:41


De kijkcijfers van woensdag 29 oktober 2008 (SKO)

De Naakte Waarheid (RTL4, 21:34) – Presentatrice Daphne Deckers is wekelijks te zien in De Naakte Waarheid, waarin het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van vrouwen centraal staat. Zelf is Daphne trots op haar uiterlijk. “Ik heb nog nooit gerookt en nog nooit een glas alcohol gedronken, en nu op mijn bijna veertigste, ga je dat zien“, vertelt ze in Privé. De Naakte Waarheid, dat deze donderdagavond herhaald wordt op RTL 8, werd woensdag door 547.000 kijkers (madl: 8.7%) bekeken.

Daphne Deckers is blij dat ze door haar deelname in de jury van Hollands Next Top Model ook weer kon laten zien dat ze nog steeds erg modieus is. “Opeens vonden mensen dat ik er jonger uitzag. Grappig hoe dat werkt.” Ze werkt nog altijd hard aan haar voorkomen. “Ik ben twee keer in de week met een personal trainer gaan werken, waardoor ik niet alleen fitter en strakker werd, maar ook meer energie kreeg.”

De Wereld Van K3 (TROS, Ned3, 08:11) – Afgelopen zondag stond de programmering van de TROS op Z@ppelin en Z@pp geheel in het teken van de tiende verjaardag van K3. En dat werd zeer gewaardeerd door de jeugdige kijkers, liet de TROS woensdagmiddag weten. “Op zondag 26 oktober werden met de verjaardag ’10 jaar K3’ zelfs de hoogste kijkcijfers ooit op een zondag gehaald in de leeftijdsgroep 3-12 jaar“, vertelde een zegsvrouw. “Met een marktaandeel van maar liefst 33,6% tussen 7.00 en 19.00 uur werd een record behaald.” Zondag 26 oktober vierden de meiden van K3, Karen, Kristel en Kathleen, hun tiende verjaardag. “Een absoluut hoogtepunt en de hele dag konden de jonge kijkers genieten van programma’s van het populaire trio. Onder andere de musical ‘De 3 biggetjes’, de speelfilm: ‘K3 en het ijsprinsesje’ en een registratie van ‘K3’s grote verjaardagsfeest’ waren te zien bij Z@pp en Z@ppelin.” De Wereld Van K3 scoorde woensdagochtend 64.000 kijkers (madl: 9.8%).

NOS Jeugdjournaal (NOS, Ned3, 18:45) – Het NOS Jeugdjournaal stuurt een Jeugdjournaalteam naar Washington, omdat zij kinderen alles over de Amerikaanse presidentsverkiezingen wil vertellen. Presentatrice Milouska Meulens kijkt samen met redacteur Joris Marseille en cameraman Hans Burgers van eind oktober tot en met 5 november rond in Washington. “Vanzelfsprekend staat de belevingswereld van kinderen centraal. Amerikaanse kinderen komen zo veel mogelijk aan het woord; wie zij het liefst als leider zien, wat gaat er goed in het land en wat niet, maar ook wat zij denken dat de nieuwe president daaraan kan veranderen.” Op vrijdag 31 oktober komt de eerste bijdrage uit de Verenigde Staten. Het NOS Jeugdjournaal werd woensdagavond door 445.000 kijkers (madl: 9.7%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
98 Reacties op “547.000 kijkers voor De Naakte Waarheid”


 1. Sky

  @ mediacourant

  Studio Sport Eredivisie werdt niet uitgezonden door RTL 4 maar door Ned 3.

 2. Feder

  En opnieuw dendert NLD 1 voort! SBS6 en RTL4 weten opnieuw niet echt te scoren. Zelfs NLD 3 gaat bijna over RTL4 heen. Niet zo vreemd, als RTL4 met programma’s na 20.30 uur slechts 733.000, 547.000 en 322.000 kijkertjes weet te boeien. SBS6 pakt dat beter aan. Toch is het qua kijkgedrag voor kneusjes aardig verdeeld. Hun vooravond is voor RTL4, en ‘prime time’ voor SBS6. O ja, RTL7 deed het gisteravond relatief gezien goed, dankzij een avondvullende film.

 3. Anoniem

  knap 2x ned 3

 4. Hans

  Ik kan niet anders concluderen dat RTL behalve Boulevard, het half acht nieuws en GTST geen dagelijks goedscorende programma’s heeft…kansloos nogmaals!
  Gelukkig hebben ze de Frogers nog….

 5. Just Me

  Reactie op Hans: Wat een onzin…. SBS heeft alleen HvN en Shownieuws…..

  Dagelijks scoren doet bijna geen enkel programma…. Trouwens Editie NL scoort ook goed….

 6. Anoniem

  Reactie op Just Me: Dagelijks scoren doet inderdaad bijna geen enkel programma. Maar je zal het met me eens moeten zijn dat RTL als zender het slecht doet. Geflopt gwoon zeg ik! Dat is mijn enige gerechtvaardige conclusie als ik naar de top 15 van gisteren kijk… Of kan jij me uitleggen waarom ik het anders moet zien?

 7. Hans

  Reactie op Anoniem: dat ben ik dus

 8. SBS less

  Wanneer beginnen die poetsdames? De naakte waarheid scoort toch niet echt lekker. Als je verder je avond opvult met buitenlands matig of slecht spul mag je niet klagen dat je nog tweede staat.
  Opvallend dat Hart in Aktie een stuk minder scoort dan vorig seizoen, toen werd de mln nog wel eens aangetikt.

 9. SBS less

  Reactie op Hans: jij pikt er 1 dag uit en bepaald op basis van slechts deze dag dat RTL4 als zender mislukt is? Laat me niet lachen jongen, ze staan nota bene “gewoon” tweede, dus dat houdt volgens jou in dat de rest, nr 3 en lager, helemaal mislukt is? Geen conclusies trekken op basis van 1 gegeven. PSV verloor van het weekend van Roda: PSV opdoeken volgens jou?

 10. tjeerd/tjedde

  Ah ja stuur nog een ploeg naar Amerika er lopen pas 5 Nederlandse televisieploegen rond. Wat een geldverspilling allemaal!

 11. !#Michael#!

  RTL4 toch groter dan SBS6 … 2e zender van Nederland … deze week dus weer gewoon 4 dagen groter dan haar commerciele tegen hanger …

 12. !#Michael#!

  Weet iemand in hoevere de Naakte Waarheid scoort in de doelgroep?? Dit lijkt me evenals HNTM een programma met een wat selectievere doelgroep, maar wat toch hoog scoort in de commerciele doelgroepen …

  Evenals bijvoorbeeld Project Catwalk (Wat met haar finale wel eens het best bekeken programma in 20-49 is geweest van die dag) en Gillend Naar Huis allemaal shows met 450/750 kijkers en een hoge score in 20-49 …

  Of flopt het in 20-49 ook???

 13. !#Michael#!

  Reactie op Feder:

  Ook met dank aan een uur durende studio sport: Eredivisie uitzending …

 14. Hans

  Reactie op SBS less: Nee, dat zeg ik niet. Wat ik probeer te zeggen is dat ik vind dat RTL ondermaats presteert. Waarom zet RTL geen écht goede programma’s tegenover de PO? Waarom niet kiezen voor een betere programmering? Daar zullen wellicht complexe redenen voor zijn, maar waarom geen goede latenightshow neerzetten tegenover P&W? Waarom niet dagelijks zorgen voor een goede programmering tusesn 20.30 en 22.30 ipv kansloze programma’s als de Naakte waarheid? Toen PSV zaterdag verloor werd de basisopstelling voor afgelopen disndag immers ook aangepast…

 15. !#Michael#!

  Reactie op Hans:

  Waarom een talkshow op 4 als er al 900/1200dznd mensen elke avond naar 1 zappen voor een talkshow … en ook nog eens 1.2mln naar HvN???

  RTL4 moet onderscheidend zijn op de late avond … ipv actualiteiten amusement??? De Slimste of een dagelijkse variant van De Gemene Deler lijken mij interesante keuzes voor de late night …

  Voor actualiteiten is geen ruimte meer op die tijdsloten … dat heeft RTL4 jaren geleden al vrij gegeven … Hun eigenschuld … maar nu kunnen ze onderscheidend zijn en iets nieuws aan bieden om half elf …

 16. tjeerd/tjedde

  Reactie op !#Michael#!: Wat maakt de doelgroep nou toch uit? Het gaat toch om het aantal kijkers en die doelgroepen zijn helemaal niet interessant. Verder vind ik het een erg onsmakelijk programma en kunnen die mensen beter een praatgroep oprichten dan die lijven op televisie ten toon te spreiden.

 17. Kindeke

  Hoelaat had Talpa de slimste staan?

 18. Hans

  Reactie op tjeerd/tjedde: Helemaal mee eens, smerig vind ik het!

 19. Hans

  Reactie op !#Michael#!: klopt dat Rtl onderscheidend moet zijn. Maar nu lijkt het ten koste te gaan van de kijkcijfers..Neem gisteren: vanaf de Naakte Waarheid is Rtl4 eigenlijk niet goed meer bekeken. Dat vind ik gewoon jammer. Niet alleen voor mij, maar voor heel televisiekijkend Nederland. De burger die een beetje goede televisie op de late avond wil heeft maar een keus en dat is…juist ja, nederland 1. Dat vind ik jammer en eerlijk gezegd ook een slechte zaak!

 20. !#Michael#!

  Reactie op tjeerd/tjedde:

  Voor jou zijn die cijfers mischien niet interesant … voor een commerciele zender als RTL4 is het het enigste dat telt ;)

 21. poppie

  Daphne Deckers nog nooit een glas alcohol gedronken??? En ze heeft toch een journalist met een champagne glas bewerkt. dat glas had ze zeker toevallig in d’r hand omdat het zo leuk staat, maar drinken ho maar….
  tsss. doe niet roomser dan de paus!

 22. !#Michael#!

  Reactie op Kindeke:

  1e seizoen:

  22.00u (500dznd kijkers)

  2e seizoen:

  22.30u (300dznd kijkers)

 23. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:

  Donder op met je doelgroep, dat is precies de reden waarom ik RTL4 heb afgeschreven.

 24. !#Michael#!

  06.45 RTL nieuws
  09.00 ATWT (h)
  10.00 Belspellen
  11.00 RTL Shop
  12.00 Leef je Leven
  12.30 Wat zie ik? (camera gericht op winkelende mensen e.d.)
  16.05 Vraag maar raak
  17.00 RTL Nieuws
  17.05 Hete kussen uit Salou (h)
  17.35 You’re live (met Nikki Plessen e.d.)
  18.00 RTL Nieuws
  18.05 Editie NL
  18.30 RTL B Exclusive (vernieuwd RTL boulevard)
  19.00 Rad van Fortuin (met presentatrice onder de 20 jaar)
  19.30 RTL Nieuws & weer
  20.00 GTST
  20.30 avondprogramma
  22.30 De Winkel van Sinkel
  23.30 RTL Nieuws
  23.45 Gouden Kooi 2
  0.40- 06.00 diverse programma’s, met Eddy Keur en 2Babes, Hete seks e.d.

 25. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:

  In Amerika zijn commerciele zenders van iedereen, jong en oud.

 26. !#Michael#!

  Post 12 en 24 ben ik niet

 27. Kindeke

  Hoe zie je het postnummer? O.O

 28. SBS less

  doelgroepverhaal is inderdaad in het leven geroepen om een tweede kans te hebben om iets toch nog een succes te noemen. Mislukt als geheel kan in een bepaalde doelgroep toch nog geslaagd zijn.
  Natuurlijk zijn er zenders die zich richten op een bepaalde doelgroep, maar dat zou niet voor RTL4 moeten gelden. Je zelf familiezender noemen moet niet slechts een kreet zijn. Dit dient ook iets in te houden en op een familezender vind je niet:
  – Gordon Ramsey
  – Secret Millionaire
  – Superdik Superdun
  – films op vrijdag (avond dat de kleintjes mogen opblijven)
  – herhalingen of buitenlandse docu’s na half elf
  – geen kinderprogramma’s overdag

  RTL4 zou eens een frisse nieuwe start moeten maken (hoewel ik me realiseer dat dat niet kan) met een vernieuwende maar toch vertrouwde programmaring op de plekken die nu RTL4 onwaardig zijn.

 29. Anoniem

  Reactie op SBS less:

  Helemaal mee eens!

  Of je bent een familiezender, of je richt je op 20-49 jaar. Beiden kan niet. Kiezen of delen!

 30. Hans

  Reactie op SBS less:

  doelgroepverhaal is inderdaad in het leven geroepen om een tweede kans te hebben om iets toch nog een succes te noemen.

  Goe gezegd. Toen RTL4 nog scoorde als een tierelier, hoorde je ze hier niet over.

  RTL4 een familiezender? Laat me niet lachen!!!!

 31. Anoniem

  Ma, di, wo, vr: geen familieprogramma’s

  Moment van de Waarheid (za) is ook niet echt een familieprogramma. Gillend naar huis, helemaal niet.

 32. Anoniem

  En nee, TV makelaar en Herman den Blijker kun je geen familieshows noemen.

 33. Kindeke

  Dat RTL4 nou een familiezender is kan het nogwel een doelgroep hebben, namelijk de mensen die 20-49 jaar, mensen die commerciel aantrekkelijk is. De meeste ouders zitten in die doelgroep, dus familiezender.

 34. Hans

  Reactie op Hans: dat ben ik niet…jammer dit

 35. Anoniem

  Reactie op Kindeke:

  Rare families zijn dat dan.

  Familie is voor mij breder, ook kinderen/ opa en oma evt.

 36. Hans

  Reactie op Hans:

  Er zijn nog meer mensen die Hans heten, egotripper.

 37. Henk

  Tips voor rtl;
  1.overdag en ’s nachts korte programma’s (5 a 10 minuten) programeren, aan elkaar gesproken door presentator/presentatrice die tevens elk half uur het nieuws bespreekt. dit is dus een soort radio alleen dan met programma’s. De programma’s laten maken door jonge talenten (kost weinig, leuke nieuwe formatjes worden ondekt, eventueel als het aanslaat kun je sommige programma’s laten doorstromen) hier kun je bijvoorbeeld een amerikaanse nieuws show live uitzenden ofzo
  2. ’s avonds
  18.00 tv-film-muziek vandaag ; bespreking van de nieuwste tv programma’s, muziek en films interactief mensen kunnen reageren via website
  18.30 nieuws
  19.00 Rtl boulevard of andere talkshow
  19.30 realty programma
  20.00 Gtst of een keer andere nieuwe soap
  20.30 Nederlandse serie per dag per thema.
  21.30 talkshow, op dit timeslot is nog geen talkshow ideeal om in te springen
  22.30 nieuws
  23.00 Buitenlandse serie per dag per thema
  24.00

 38. James

  De Ultieme Woondroom van SBS6 gister voor het eerst over 1 miljoen kijkers. Dit is voor de zender toch wel een soort sleeper-hit. Knap hoor!

 39. Anoniem

  De proef van Editie NL gister en eergister om meer kijkcijfers te krijgen is niet bepaald geslaagd; gister zelfs lagere kijkcijfers….haha

 40. Brian

  Lijkt me wel een goed idee wanneer de woensdagavond een lach-avond wordt, met Ushi, de TV-kantine van Carlo en Irene, Zeg es AAA.
  Denk dat die programma’s niet anders geplaatst meoten worden, de ma-di-do scoren al goed, vrijdag wordt t geen succes want dan komt NL1 met andre v duin en frans bauer.

 41. Kees

  Ik ben populair, ik scoor in mijn eigen doelgroep: mijn vriendin.

 42. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: ik wel niet katten, maar dit is echt een slechte programmering. Winkel van Sinkel? Rad van Fortuin?

 43. Anoniem

  Wat een eikeltje

 44. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  met eikeltje (post 42) doelde ik op !#Michael#!

 45. Anoniem

  Reactie op Henk: ook deze programmering is niet goed: vooravond is het enige dat staat als een huis en dat gooi je geheel door elkaar. Niet verstandig, tenzij je de concurrentie een warm hart toedraagt.

 46. Hans

  Reactie op Anoniem:

  Je mag Michael best stevig aanpakken hoor, softie.

 47. !#Michael#!

  Reactie op !#Michael#!:

  dat bericht is niet van mij :? En ik wil daar ook niet mee geaccocieerd worden :?

  Wat een ruk programmering :?

  En wanneer neemt MC eens maatregelen tegen dit soort grapjassen :? Het is iritant en zo’n beetje elke vaste bezoeker heeft er met enige regelmaat last van :?

 48. Anoniem

  Haaha…!#Michael#!……..ik vermaak mij kostelijk, hihihih.

 49. Hans

  Reactie op !#Michael#!:

  Nee hoor, ik niet. Zal wel aan jouw persoontje liggen.

 50. Hans

  Reactie op !#Michael#!: ja inderdaad! Heel irritant vind ik het. (Dit is de echte Hans trouwens). Laten die grapjassen maar ergens anders heen gaan…

 51. tjeerd/tjedde

  Als MC het ipadres meepubliceert on de reacties is het zo afgelopen. Het is een kleine moeite om dat te doen.

 52. ELG

  06.45 RTL ONTBIJTNIEUWS
  09.10 AS THE WORLD TURNS
  10.00 KOFFIETIJD|LIJN 4
  11.00 GOEDE TIJDEN SLECHTE TIJDEN
  11.30 ARE YOU BEING SERVED?
  12.00 EDITIE NL (h)
  12.30 WIE IS DE CHEF (h)
  13.00 RTL NIEUWS
  13.10 herhalingen van programma ´s tijdslot 20.30-22.30
  15.10 THE OPRAH WINFREY SHOW
  16.00 RTL NIEUWS
  16.10 NEDERLANDSE COMEDYSERIE (h)
  16.40 AS THE WORLD TURNS
  17.30 WIE IS DE CHEF
  18.00 RTL NIEUWS
  18.10 EDITIE NL
  18.40 RTL BOULEVARD
  19.30 RTL NIEUWS EN WEER
  20.00 GOEDE TIJDEN SLECHTE TIJDEN
  20.30
  22.30 LAAT OP DE AVOND (talkshow, wisselende RTL presentatoren)
  23.30 RTL NIEUWS
  23.50 RTL BOULEVARD (h)
  00.40 THE OPAH WINFREY SHOW (h)

 53. Anoniem

  Trouwens best een aardige foto van Daphne

 54. yossarian

  Knap!, RTL 4 eindelijk weer eens in de Top 3 :p

 55. Jeffrey

  Reactie op yossarian:
  Dat moet NEDERLAND 3 zijn

 56. Alex Donkers

  “Ik heb nog nooit gerookt en nog nooit een glas alcohol gedronken, en nu op mijn bijna veertigste, ga je dat zien“.

  Ja, dat laat zijn sporen na, hahaha.
  Wat een rare uitspraak.

 57. ELG

  rtl5

  06.00 TV 538
  13.00 funny files (h)
  13.30 deal or no deal (h)
  14.00 Days of our lives
  14.45 king of queens
  15.10 married with children
  15.40 the nanny
  16.10 heartbreak high
  17.00 dr. phil
  17.50 herhaling nederlandse serie (sam sam|samen|spijkerhoek)
  18.20 funny files (candid camera|i-net filmpjes)
  18.50 can´t buy me love | big brother
  19.25 deal or no deal
  20.00 Full house
  20.30

 58. Anoniem

  Reactie op ELG: En wat om 20.30? Lijkt me niet onbelangrijk. Het is zo een zinloze opsomming van k**-programma’s.

 59. ikkuh

  wat scoort dat net5 clubkids slecht zeg, zelfs astro tv scoort bijna nog beter…

 60. television boy

  Donderdag
  20.30 Zeg eens Aaa / TV Kantine / Wendy
  21.00 Laat ze maar Lachen /
  22.00 engelse sitcom
  22.30 De Slimste
  Vrijdag
  20.30 Film
  22.30 De Slimste
  Zaterdag
  20.00 Dancing with the Stars / Just the two of us / Holland
  21.30 RTL Boulevard weekend editie
  Zondag
  20.00 Achmea kennisquiz
  20.30 Gooische vrouwen / Voetbalvrouwen / ned. miss marple
  21.30 Lief en Leed
  Maandag
  20.30 CSI / Bones
  21.30 CSI New York / CSI Miami
  22.30 De Slimste
  Dinsdag
  20.30 TV Makelaar / Help mijn man is klusser
  21.30 Herrie in de keuken / Mijn tent is top
  22.30 De Slimste
  Woensdag
  20.30 All Saints (austr. ziekenhuisserie)
  21.30 Char het medium / Babyfluisteraar / 6de zintuig
  22.30 De Slimste

 61. !#Michael#!

  Reactie op ikkuh:

  Tijdstip, lead-in en zwaar gebrek aan pr spelen dat programma parten …

 62. Tim20

  waarom staat ned3 er 2keer in?

 63. mark

  Reactie op James: Was ook een goede aflevering van De Ultieme Woondroom; dat huis was echt rijp voor de sloop en nu is het voor zo’n 2 ton verbouwd, dat trekt wel kijkers…

 64. mark

  Reactie op ikkuh: Naar Kabouter Plop kijkt ook geen hond…

 65. Anoniem

  Reactie op Anoniem:Gillend naar huis echt wel hoor!

 66. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:
  “De Slimste of een dagelijkse variant van De Gemene Deler lijken mij interesante keuzes voor de late night …”

  En waarom zou een dagelijkse variant van De Gemene Deler wel goed scoren op RTL4?

  Daarnaast vind ik De Gemene Deler niet zo geschikt voor de late avond. Meer iets voor in de vooravond. Dat programma lijkt mij beter geschikt voor RTL5 om 8 uur. Gewoon dagelijks 500.000 kijkers. Dat is voor die zender prima maar voor RTL4 veel te weinig.

 67. Puk

  Reactie op Anoniem: Het is een 20/49 zender en die lui kijken minder tv, wel DVD’s en op hun PC dus over de hele linie is de CO kijkers kwijt. Wel dom dat ze niet allang een talkshow om 22.30 hebben want die lui van de vooravond zouden echt wel inschakelen om 22.30 om nog even wat te zien wat niet op DVD verschijnt. iets actueels wat speelt. Kijk naar B&v.D. Dat liep wel af maar als ze nu een nieuwe talkshow neerzetten met nieuwe mensen zou dat heus wel scoren. En met politici natuurlijk. Want daar wordt in klip en klare taal gezegt hoe de vork in de steel zit, wel zo handig. En waarom moet het onmiddelijk en wel NU scoren? Ook al zo nerveus.

 68. Mart

  Reactie op television boy: Wat een slechte programmering!
  Hoe kun je nou rtl boulevard op de zaterdagavond 21.30 zetten, dat is echt je eigen glazen ingooien. Staan best goede programma’s tussen maar de manier waarop jij het programmeerd is echt bagger. Ben al blij dat rtl weer terug is bij de thema avonden.

 69. yossarian

  @Jeffrey: het was een sarcastische opmerking ;-)

  @Alex: dat viel me ook op. Ik vind juist dat ze er oud uitziet voor haar leeftijd. Gewoon blijven roken en drinken dus!, dames.

 70. Mart

  Moet gewoon een talkshow komen van 22.30 tot 23.30
  ( mogelijkheden wat mij betreft:1) Rick nieman en marielle tweebeeke 2) jeroen Latijnhouwers en Daphne Bunskoek 3) wisselende presentatie rtl presentatoren)

  Verder de zaterdagavond aanvullen met een nieuwe reeks just the two of us.echt een top format en brengt veel gezelligheid kan ook mooi op de maandag overigens)
  Woensdag aanvullen met een reeks jouw vrouw mijn vrouw (reeks met BN ers lijkt me ook wel leuk)
  maandag compleet omgooien en de serieavond naar de vrijdag:

  Vrijdag: (serieavond)
  20.30 CSI /CSI new york / CSI miami
  21.30 Bones / opvolger Baantjer

  Maandag: (humor, comedy,satire oftewel de lach avond van rtl4)

  20.30-21.00 Zeg ns AAA / De Tv kantine / Ushi of ander typetje / nieuwe comedy Allah kees en co en het zonnetje in huis
  21.00-22.00 Nieuw satire programma Jack spijkerman /laat ze maar lachen
  22.00-22.30 De slimste (verkorte versie)

  (evt. just the two of us )

 71. Bernie

  Reactie op Mart:

  Just the two of us MOET echt terug komen, dat was echt een top programma.

 72. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: Wat een flut programmering. Een paar dingetjes. 1) Wat zie ik?, en jij denkt dat mensen daar naar kijken. 2) You’re live, een soort Reaction op RTL4 zonder muziekvideo’s zeker. Kansloos dus 3) Waarom aan het RTL Boulevard format sleutelen ls het scoort zoals het is 4) De gouden Kooi op RTL4. Dat gaat nooit geprogrammeerd worden op 4 en 2 in de late avond scoort dat al helemaal niet 5) Winkel van Sinkel om 22.30 uur. Really, de belspelletjes zijn nu uit de ochtend en middag verdwenen en nu heb jij het geweldige idee opgevat om ze maar als counterprogramming tegenover HvN en deels P&W te zetten. Echt een goeie move.

  Reactie op Anoniem: Dat heb je dus helemaal mis. ABC, FOX en NBC’s core demo is volwassen (adults) 18-49. CBS gaat ook voor adults 18-49 voor commercial verkoop, maar kijkt zelf vooral naar 25-54 en daarnaast de absolute 2 kijkers. En The CW kijkt naar adults 18-34 en dan vooral vrouwen 18-34. En ABC, CBS, FOX en NBC zijn dan de grote 4 networks en The CW en MyNetworkTV zijn de 2 kleine Engelstalige networks. Maar ook alle (premium) cable zenders als bijv. MTV, HBO, TLC, E!, Discovery Channel, Oxygen, Bravo, USA, TNT etc. kijken allemaal naar de demo cijfers. Veel absolute kijkers is leuk, maar scoort je niet de hoogste inkomsten. Een goed voorbeeld is dat CSI: op donderdag om 9/8c zo’n 4-5 miljoen meer absolute kijkers heeft dan Grey’s Anatomy op hetzelfde tijdstip, 9/8c, maar scoort zo’n 100.000 dollar per 30-sec commercial minder in inkomsten. Reden?, de demo adults 18-49. Grey is (was) daar superieur in. Dit seizoen draait CSI: beter qua absolute en demo kijkers, maar tijdens de upfronts zijn Grey’s ads voor meer geld over de toonbank gegaan. Dus nu zal ABC wel make-goods aan de adverteerders moeten aanbieden om de lagere score in de demo te compenseren, maar okkk.

 73. Timo

  Reactie op !#Michael#!: Wat een flut programmering. Een paar dingetjes. 1) Wat zie ik?, en jij denkt dat mensen daar naar kijken. 2) You’re live, een soort Reaction op RTL4 zonder muziekvideo’s zeker. Kansloos dus 3) Waarom aan het RTL Boulevard format sleutelen ls het scoort zoals het is 4) De gouden Kooi op RTL4. Dat gaat nooit geprogrammeerd worden op 4 en 2 in de late avond scoort dat al helemaal niet 5) Winkel van Sinkel om 22.30 uur. Really, de belspelletjes zijn nu uit de ochtend en middag verdwenen en nu heb jij het geweldige idee opgevat om ze maar als counterprogramming tegenover HvN en deels P&W te zetten. Echt een goeie move.

 74. Timo

  Reactie op Anoniem: Dat heb je dus helemaal mis. ABC, FOX en NBC’s core demo is volwassen (adults) 18-49. CBS gaat ook voor adults 18-49 voor commercial verkoop, maar kijkt zelf vooral naar 25-54 en daarnaast de absolute 2 kijkers. En The CW kijkt naar adults 18-34 en dan vooral vrouwen 18-34. En ABC, CBS, FOX en NBC zijn dan de grote 4 networks en The CW en MyNetworkTV zijn de 2 kleine Engelstalige networks. Maar ook alle (premium) cable zenders als bijv. MTV, HBO, TLC, E!, Discovery Channel, Oxygen, Bravo, USA, TNT etc. kijken allemaal naar de demo cijfers. Veel absolute kijkers is leuk, maar scoort je niet de hoogste inkomsten. Een goed voorbeeld is dat CSI: op donderdag om 9/8c zo’n 4-5 miljoen meer absolute kijkers heeft dan Grey’s Anatomy op hetzelfde tijdstip, 9/8c, maar scoort zo’n 100.000 dollar per 30-sec commercial minder in inkomsten. Reden?, de demo adults 18-49. Grey is (was) daar superieur in. Dit seizoen draait CSI: beter qua absolute en demo kijkers, maar tijdens de upfronts zijn Grey’s ads voor meer geld over de toonbank gegaan. Dus nu zal ABC wel make-goods aan de adverteerders moeten aanbieden om de lagere score in de demo te compenseren, maar okkk.

 75. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  De Gemene Deler lijkt mij prima als vervanger van Deal or No Deal dat programma hebben we nu ook wel gezien…

  De Slimste lijkt mij ook prima iniedergeval voor een tijdje op het late tijdstip erna mischien een oudbollige serie dagelijks in de herhaling mischien Cheers?!

  Reactie op Mart:
  Een talkshow kunnen ze mischien beter een tijdje proberen op Rtl7 en mischien in wekelijkse versie eerst.
  Daphne Bunskoek lijkt mij iniedergeval erg geschikt voor in een talkshow en die zou het opzich ook wel alleen af kunnen?!

  Allerlei thema avonden ben ik heel erg tegen dan bereik je niet een erg groot publiek en dan krijg je al snel genoeg na 1 comedy genoeg…
  Al het comedy moet gewoon verspreid worden over heel de week!

  Just the Two of Us was een klein succesje voor Talpa beter als alle andere programma’s van Rtl4 die mislukt zijn op de zaterdag: Million dollar Wedding, Het moment van de Waarheid, etc maar ik heb liever iets anders als Just the Two of Us.

  Jack Spijkerman kunnen we wel vergeten!

  Reactie op television boy:
  Een weekend editie van Rtl Boulevard midden op de zaterdagavond nou ik denk dat daar weinig mensen trek in hebben, ook niet echt een knaller voor je zaterdagavond en niemand zit er op te wachten!

  Reactie op ELG:
  Te veel herhalingen!

 76. Anoniem

  06.45 RTL Ontbijtnieuws (1)
  07.30 Kinderseries
  08.00 RTL Ontbijtnieuws (2)
  08.05 Kinderseries
  08.35 Wordt u al geholpen?
  09.00 RTL Nieuws
  09.05 As the world turns (h)
  10.00 Koffietijd!
  11.00 Oprah Winfrey Show
  12.00 RTL Nieuws
  12.10 Goede tijden, slechte tijden (h)
  12.40 Campinglife e.d. (h)
  13.10 RTL Boulevard (h)
  14.00 herhalingen
  16.00 RTL Nieuws
  16.10 ?
  17.00 RTL Magazine

  22.30 talkshow
  23.30 RTL Nieuws
  23.45 Editie NL (h)
  0.05-1.00 talkshow (h)

 77. Anoniem

  Ochtend:
  06.45 RTL ONTBIJTNIEUWS
  09.10 AS THE WORLD TURNS
  10.00 THE OPRAH WINFREY SHOW (Herhaling nieuwe afleveringen in de late night!).

  Geen herhalingen tussendoor dan maar al die belonzin!

  Middag:
  16.00 RTL NIEUWS
  16.10 AS THE WORLD TURNS.
  17.00 KOOKSHOW / APPERITIVO / 5 UURSHOW (wel een serieus programma dus presentratrice: Daphne Bunskoek).
  18.00 RTL NIEUWS.
  18.10 EDITIE NL.
  18.40 RTL BOULEVARD
  19.30 RTL NIEUWS EN WEER
  20.00 GOEDE TIJDEN SLECHTE TIJDEN

  Late Night:
  22.35 De Slimste (voor vast of iniedergeval een spelshow vast).
  23.00 RTL NIEUWS / NSE / Een Vandaag / Netwerk / Nova maar nu het er nog niet is THE OPAH WINFREY SHOW (nieuwe afleveringen).

  En Voetbalvrouwen / Gooische Vrouwen / mogen ze van mij net als zoals het in Amerika gewoonlijk is 26 aflevering meteen van bestellen het is altijd veelste kort op Televisie! Voetbal Vrouwen lekker doordeweeks doen!
  Rtl Travel gewoon heel jaar op TV in de zomer het herhalen…

  Een aantal nieuwe comedy’s mogen er van mij ook wel gemaakt worden herhalen hebben ze een hele zender voor die heet Rtl8 maakt daar maar een herhalingskanaal van en gooi er wat oude klasieke serie’s op: M.A.S.H, A-Team, Wings, Cheers, Kees & Co, Samsam, etc

 78. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  Goed idee ze moeten idd wat meer afleveringen van drama serie’s bestellen die succesvol zijn en Rtl Travel heb je idd wat meer zekerheid als dat gewoon heel het jaar vast te zien is.
  Programma’s als Kassa zijn ook heel het jaar te zien!

  Oprah Winfrey tijdelijk nu nieuwe afleveringen op de late avond lijkt mij ook prima.

  06.45 Rtl Ontbijtnieuws.
  09.10 As The World Turns (h).
  10.00 Good Morning America.
  11.00 Rtl Magezine (h).

  14.30 Samen.
  15.00 Oprah Winfrey (h).
  16.00 Rtl Nieuws.
  16.10 As The World Turns.
  17.00 Rtl Magezine.
  18.00 Rtl Nieuws.
  18.10 Editie NL.
  18.45 Rtl Boulevard.
  19.30 Rtl Nieuws & Weer.
  20.00 Goede Tijden Slechte Tijden.

  22.35 Dagelijks spelletje zoiets als De Slimste.
  23.00 NSE.
  23.30 Larry King Live / The David Letterman Show / The Daily Show / The Late Late Show.
  00.00 Oprah Winfrey.

  Na 1.00 Hh Boulevard, NSE.

  Rtl5:
  18.30 F.C De Kampioenen of in de vooravond van Rtl7?
  19.00 Ziekenhuis serie’s en andere reality zoals De Gouden Kooi 2. 400.000 kijkers
  19.30 Wie is de Chef. 550.000 kijkers
  20.00 Deal or No Deal / Nieuw Spel. 600.000 kijkers

  Rtl8: 100% herhalingszender.

 79. Anders

  Anders mailen jullie gewoon jullie ideeèn naar RTL en kijken of het ooit geaccepteerd wordt. Nooit dus.

 80. !#Michael#!

  Reactie op Timo:

  Blinde kip :P die is niet van mij ;) DGK op RTL4 :? dat is niet bepaald doelgroep programmeren he ;)

 81. Fleur

  Jaa, laten we nog maar Amerika op de NL’se tv brengen…David Letterman, Daily show, WAAROM?? De gemiddelde Nederlander heeft geen idee van wat er zich in Amerika afspeelt en zowel dan kan het hen minder schelen dan alles wat er in eigen land gebeurt..

 82. Anoniem

  Reactie op Sky:

  sorry Sky even mierenneuken:
  het is of werd niet uitgezonden of wordt niet uitgezonden
  werdt bestaat niet als werkwoord.

 83. Anoniem

  ERLAND WEG BIJ RTL

 84. Anoniem

  @ Fleur
  Het is niet echt duur en ik denk dat er best wat mensen gaan kijken als het op een redelijk tijdstip en zender zit…

 85. sjonge

  de NAAKTE WAARHEID

  KROMME TENEN TV

 86. Timo

  Reactie op Anoniem:Sorry maar weer ff een paardingetjes. NSE is EN blijft een flop. Gewoon een slechte formule en slechte manier om een spin aan het RTL Boulevard format te geven.
  Good Morning America duurt 3 uur, en niet maar 1 uur. En aangezien ze constant referen naar dingen die er komen in tijdens die 3 uur valt er ook niet goed in te knippen. En moet zoiets dan de volgende dag al op de buis. En ik denk niet dat RTL er het geld voor gaat uittrekken om zoiets in minder dan 1 dag te laten ondertitelen.
  The Oprah Winfrey Show heeft in het verleden wel is met speciale shows in primetime op RTL4 redelijk gode kijkers gescoord, maar ook Oprah kan niet gemiddeld minstens 700 tot 800 duizend kijkers scoren om de late-night scores op te krikken.
  Larry King Live is exclusief op CNN, en deze show wordt niet doorverkocht aan andere zenders.
  En The Late Show with David Letterman en The Late Alte show with Craig Ferguson zijn 1-uur shows en niet 30 min. Ook Late Night with Conan O’Brien, The Tonight Show with Jay Leno, Last Call with Carson Daly en Jimmy Kimmel live! zijn overigens 1-uur shows. En er komen ook een heleboel gasten in die de meeste Nederlandse tv-kijker of niet interessant vind of ook niet kent. Ik kijk heel veel US shows en lees veel US entertainment sites en ken vaak maar zo’n 75% van de gasten die in deze late-night shows komen. En ook deze shows zullen de late-night van RTL4 niet redden en daarnaast moet dit ook minstens de volgende dag of tenminste binnen 1 week op NLSe buis anders zijn grappen in de monoloog al te gedateerd. En dat kost geld die RTL hier niet aan gaat uitgeven.
  En waarom Editie NL uitbereiden tot 35 min. 1 Van de redenen dat het goed werkt is omdat je in 15 min leuk en informatief nieuws op een andere manier krijgt. Dat moeten ze niet gaan uitrekken. Het kijkt nu lekker weg binnen 15 min. Bij 35 min. wordt het langdradig.
  En wat heb je in gedachten voor RTL Magazine. Waarschijnlijk een 2008-versie van De 5 Uur Show. Ik denk niet dat de gemiddelde RTL4-kijker daar nog op zit te wachten. Om 5 uur komen de meeste mensen net thuis van hun werk of school, of zijn dan aan het eten. Daar wordt alleen de huisvrouw en de 50 -ers mee getrokken. En de 50 -er is niet waar RTL4 op zit te wachten.
  En je denkt toch niet echt dat RTL5 doelgroep op een Belgische serie als FC De Kampioenen zit te wachten.

 87. Timo

  Reactie op !#Michael#!: Well, excuse me! Kan ik het helpen dat je naam er boven stond. Relax man.

 88. michel

  Heel lang verhaal maar stond al tijdje in me computer! Ff aangepast. Het is wat veel van het goede maar deels kan Rtl het echt wel waarmaken als ze maar de juiste sponsors aantrekken om de programma te finacieren! Maakt mij niet uit als er reclame in beeld verschijnt ofzo. Als het maar weer een gezellige zender word. Bedoel niet dat ze dit allemaal moeten gaan uitzenden maar het is slechts een greep van wat er leuk zou zijn op de zender van de Family of stations.

  Rtl4
  6.45 Ontbijtnieuws
  9.10 As the world turns hh
  10.00 Koffietijd pres: Robert ten Brink en Ester Duller
  11.00 Goede tijden slecht tijden hh
  11.30 Camping life/ Besteming Nederland/ Housevision, Boading now, Nl vertrekt hh
  12.00 Rtl Travel hh
  13.00 De zwakste schakel/ Achmea kennis quize hh
  14.00 As the word turns
  15.00 Westenwind hh
  16.00 Nieuws
  16.05 Lotte
  16.30 Wie is de chef pres: Martijn Krabbe
  17.00 Nieuws
  17.05 Linda (nieuwe middag show ala Oprah en gebaseerd op blad Linda)
  18.00 Nieuws
  18.10 Editie nl
  18.35 Rtl Boulevard
  19.30 Nieuws
  20.00 Goede tijden slechte tijden

  Laat op de avond
  22.30 De slimste pres: Irene Moors (herhaling om 23.30 op RTl7)
  23.00 Nieuwe late nigth pres: Beau van erven dorens, Albert Verline, Daphne Bunskoek en Wilfred Gennee (In duo’s van 2)(herhaling om 24.00 op Rtl7)
  Met: gasten, optredens, reportages, intervieuws, discussie, humor en vaste rubrieken. over: nieuws, sport, politiek, vrije tijd, media, royalty, crime en meer)
  naast de gasten ook vaste tafel gasten: Peter van der Vorst, Johan Derksen, Willem van Hanegem, Frits Wester, Raoul heertje, Magriet van der Linden, Senar Osdermir, Ali B, Rick Nieman, John van de heuvel, Bas van Hout ea (Van Maandag t/m Zaterdag)
  24.00 Nieuws
  01.15 Herhalingen van Nieuws, Rtl boulevard en late nigth

  Maandagavond
  Nieuwe dramaserie ala Westenwind, De zwakste schakel, Het roer om, Just the two of us, All you need is love, Het zesde zintuig plaat delict, Klasgenoten, Ushi en van Dijk, Tv kantine

  Dinsdagavond
  Tv makelaar, Mijn tent is top, Herman den Blijker programma’s, Realife soap over bv Van der valk, Help mijn man is klusser, Bouwval gezocht, Verhuisbericht, Uitstel van Executie, Onder de pannen

  Woensdagavond
  Derk Ogliver, Char, Heel holland helpt, ….. ff geen cent te makken, Rtl Dossier ,1x per maand De Rtl Droomfabriek 2 uur duurend programma waarin Rtl prestentatoren wensen van kijkers uit laten komen

  Donderdagavond
  Nieuwe nederlandse comedyserie, Man en Paard (comedy), Zeg ns aaa. Daarna een grote spelshow! 100.000 euro show (oude stijl met hindernisbaan en thuisspellen)pres: Beau van Erven Dorens en Linda de Mol (studio) locatie: Damien Hope, Doet ie het of doet ie het niet(stoppen met Wat schat je. Slap aftreksel) pres: Martijn Krabbe (studio) (locatiefilmpjes: , De avonturen op het Fort Boyard pres: Winston Gerstanovisch en Silvana Simons, Kanjer show van 1 Januari, en terugkeer van Postcodeloterij De kans van je leven pres: Ron Brandsteder en Straat op stelten pres: Kim-Lian van der meij en Jeroen Nieuwehuize (probeersel)

  Vrijdagavond
  Grijpstra en de gier, Straks ben ik een popster (de kids factor) Talentenjacht voor kinderen, Gillend naar huis, Wanted (eerder een seizoen lang op bij de Tros geweest en is een verstopspel met heel Nederland als speeldveld), Alles moet weg (belgisch amusements programma nu nl versie)

  Zaterdagavond
  De x- for, Idols, Ik hou van Holland, Ik wed dat ik het kan, Moment van de waarheid, Monte Carlo, Singingbee nieuwe stijl met meer interactie met de kijker en nieuwe presentatoren: Lieke van Lexmond en Xander de Bouisonje, Dancing with the Stars, Ron’s honymoonquize (Nieuwe stijl en leuker dan dan Miljon dollar wedding)Voor laat op de avond De vrienden van Amstel live pres: Silvana Simons en Jeroen Kijk in de Vegte

  Zondagavond
  Live en Cooking, Achmea kennis quize, Gooische vrouwen, Voetbalvrouwen, Nieuwe nederlandse comedyserie, Advocaat van de duvel dus niet met Jack maar kan gewoon met iemand anders natuurlijk), De 8 plagen van (terug keer van dit programma met een andere presentator/ was altijd met Rob Kampheus), Miljoenenjacht, Fata morgana pres: Humerto Than en Bridget Maasland(Belgisch amusements programma waarin iedereen op straat kan worden inget om mee te doen) Laat op de avond: Wat een week met Jeroen Kijk in de vegte

  Rtl5
  Veel buitenlandse series (ook alle csi) en films, Nieuw jongeren programma (bv voor de late avond en dan de dag erna herhalen in de vooravond) Met bv: Tamara Brinkman, Damien Hope, Nikkie Plessen, Dennis Weening) Nieuw programma voor Robert Jensen, Terugkeer van de Lounge met Mike Starink, Expeditie Robinson, Wie is de chef, 71 Graden Noord, Rtl travel, Hollands next Top model, Van etter tot Engel, Echte … meisjes/ jongens,Dames in de dop, Beauty en de Nerd, Beath the blondes, Deal or no deal, Big Brother, So you think you can dance, 5 tegen 5, Wie is de chef, De top 40 met jeroen Nieuwehuize, Nieuw muziekprogramma ala Countdown met Seth Kamhuijs, Nieuw programma over vakantie vierende en feestende jongeren ,Stenders latevermaak!!! (nieuwe afleveringen) Laat op de avond happy hours: comedy met series uit binnen en buitenland en De jeugt van tegenwoordig- de cadettenschool (Nederlandse versie van dit vt4 programma)

  Van 6.00 tot 18.00 Telekids (nieuwe stijl) Met veel oude series,tekenfilms, nieuwe series en nieuw eigen product! Met nieuwe presentatoren! (Nicolette van Dam, Co Rowold, Amber Tetterissa, Joris Putman)Misch een samenwerking met Disney of Studio 100
  en Rtl5 moet (semi) live verslag gaan doen van grote evenementen. En dan met name het feest gedeelte. Zoals koninginnedag, oud en nieuw feesten, 4 daagse, Tilburge kermis, Gay pride, Zwarte cross, Sneekweek ea

  Rtl7
  Zoveel mogelijk zo laten met veel sport en nieuws en de programma’s die ze al uitzenden
  Vanaf 23.30 De slimste (herhaling Rtl4)
  24.00 late nigth rtl4 (herhaling RTl4)
  Realily en echte mannen programma’s
  Toevoeging vooravond
  De leukste thuis video’s en samen
  Verder: Dok 12, Parels en Zwijnen, Blauw- blauw, Boks op herhaling

  rtl8
  klassiek op 8 en Kijkradio 538
  In de middag The Oprah winfrey show, Dr Phil, Ellen Degeres en herhaling van Koffietijd van Rtl4.
  Happy hours soap met: Gtst (oud), Goudkust, Bon bini beatch en Lotte
  Vooravond
  18.00 Linda (herhaling Rtl4)
  19.00 Rozengeur en wotkalime
  20.00 De bruiloft van
  Avondprogrammering: x factor hh, Help mijn man programma’s, waargebeurde verhalen, liefdesmakelaar, De naakte waarheid, Char hh, Derk Ogliver hh, zesde zintuig hh, Gay programma, Wekelijkse vrouwen talkshow met Bridget en Silvana, gooische vrouwen hh. voetbalvrouwen hh. De erfenis, Ic, Een plek onder de zon, etc
  As the world turns laat op de avond, Big Brother hh en Deal or No deal hh

 89. !#Michael#!

  Reactie op Timo:

  Ik bedoelde me reactie ook niet boos ofzo hoor ;) En verder mag ik toch hopen dat de vaste bezoekers mijn mediavisie goed genoeg kennen om te weten dat z’n bagger programmering niet van mijn hand zou komen :P

 90. television boy

  met RTL Boulevard weekend editie bedoel ik een talkshow waarin dieper op de onderwerpen wordt ingegaan met Albert en Beau

 91. bob

  weten jullie waarom het niet goed gaat met RTL?
  omdat ze dom zijn geweest om met john de mol
  in zee te gaan dat had RTL nooit moeten
  en nu zitten ze op de blaren

  en SBS gaat het steeds beter mee en wordt over paar jaar zijn ze tweede
  zender van nederland

 92. Anoniem

  De huidige programmering is goed een talkshow en een show om 5 uur of serie en het is prima…
  Om daar hele programeringen over te gaan schrijven?!

 93. Anoniem

  Reactie op michel:

  Rtl 7 & 8 moeten niet te veel herhalen ik zou zeggen maak gewoon van Rtl8 een dag en nacht herhalingskanaal met klasieke serie’s…
  Boks kun je wel herhalen op |R|T|L|7|

 94. Anoniem

  @92 Daar zijn dus heel veel mensen het niet mee eens blijkbaar en daar hebben ze gelijk in vind ik!

 95. Maarten vh

  Jongens, Daphne Bunskoek zit niet meer bij rtl, maar gaat een programma presenteren voor de vpro (zei ze bij DWDD) en al die schema’s hier kosten veel geld. En zijn dus kansloos, ik noem b.v. linda (post 88). Je denkt toch niet dat RTL geld gaat uitgeven voor de dagprogramering!
  Of iedereen die overdag belspellen zei, volgens mij zijn ze eral mee gestopt!
  Of een kinderzender in samenwerking met Disney of studio 100. Jetix is al een disneyzender (Disney is aandeelhouder met meer dan 50%), dus wil dus nog een zender in NL en studio 100 werkt samen met de TROS, dus waarom zou die met rtl samenwerken?

 96. Timo

  Reactie op michel: Zitten veel goede dingen tussen. Ook een aantal dat ik denk, lijkt me een superslecht idee. Maar het is niet waar te maken. Het overgrote deel kost denk ik veels te veel voor RTL op het moment, en dan heb ik het met name over RTL4. Het is heel ambitieus. Maar ik denk bijv. niet dat RTL Linda zover krijgt, en uberhaupt is het qua tijd ook niet mogelijk, om Gooische Vrouwen, The Linda de Mol Show, Just the two of us, Miljoenenjacht, Ik hou van Holland en De 100.000 Euro Show in 1 seizoen te laten presenteren. Dat is echt veels te veel. Ik denk dat ze het nu al giga druk heeft met Ik hou van Holland, Miljoenenjacht, Gooische vrouwen en het blad Linda. in 1 jaar. En een talkshow vergt enorm veel tijd om het goed te doen. Ik denk dat het een enorme hit kan zijn, maar dat zie ik nooit of iig voorlopig niet gebeuren.

  Maar daarnaast verplaats je zowat alle programma’s die op bepaalde dagen juiost goed scoren. Niet elke kijker verhuist ook mee naar een andere dag of tijdstip, en dat kan shows als Derek Ogilvie, Effe geen cent te makken, Char, Het zesde zintuig alleen maar schaden. Ik denk juist dat RTL absoluut hun donderdag helemaal goed voor mekaar hebben met om 20.30 uur de Help! formats en nu de real-life soap met De Frogers en dan om 21.30 H6Z, Char en Derek.
  Fort Boyard lijkt me trouwens geweldig als dat terugkomt. Of het weer aanslaat weet ik niet. Want anno 2008 kunnen mensen het misschien een beetje te ouderwets vinden. Maar ik heb vorige week op de site van een franse zender een franse episode gezien. Echt geweldig leuk gewoon. Kon ze wel niet verstaan maar het zag er echt uit zoals ik het kon herinneren van vroeger.
  En ik zou de maandag ook laten zoals die nu is. Ik zou CSI: NY wel naar RTL5 verhuizen weer volgend jaar, na een succesvolle run op de RTL4 maandag. Maar CSI: Bones en de CSI: repeat scoren gewoon erg goed in de demo 20-49. En naast dit zie ik het juist als een avondje kwaliteitsdrama brengen. Wat RTL naast GV en VV niet heeft. Want alle buitenlandse shows hoeven echt niet allemaal verbannen te worden naar de andere 3 RTL zenders. Want ook NED1 zend Britse en Scandinavische shows uit, en die zijn nog allemaal armoedig slecht ook. CSI: en Bones zijn tenminste goed.

  RTL5 is gewoon super zoals het nu is. Alleen de vrijdag, zaterdag en zondag moeten aangepakt worden. Zaterdag is moeilijk want de doelgroep 18-34 zit dan niet voor de buis. Op zondag moeten 2 tot 3 nieuwe US series worden gevonden die weer net zo lekker kunnen gaan scoren als dat de CSI: repeat, Bones en 24 deden tot vorig jaar Maart. En op de vrijdag moeten meer premieres, want de films die er nu komen zijn vaak al zo vaak herhaald of niet al te best dat er geen hond kijkt vaak. En dat betekent dat die deals met de studio’s moeten worden binnengehaald. En dat betekent met iets meer geld gaan smijten dan SBS de studio’s al jaren biedt.

  RTL7 doet ook prima met een combi van films, sport, male-skewed US series en male-skewed programma’s.

  RTL8 moet zich gaan proberen te onderscheiden van Net 5. En daar zou ik een combi van talkshows van Oprah, Dr. Phil, Ellen Degeneres, Tyra Banks, Rachel Ray, Bonnie Hunt, Martha Stewart op gooien. Niet allemaal, maar 3 of 4. En gooi daar een paar herhalingen van female-skewed shows van 4 en 5 bij, en nog wat aangekochte female-skewed comedy en drama series. En dan kan het als niche zender best redelijk scoren met zo’n 4% marktaandeel over de gehele week.

  Als we dan het gehele plaatje nemen. RTL4 naar 18% proberen te liften bij de absolute 6 kijkers, RTL5 weer naar de 9%, RTL7 naar de 5 en RTL8 naar de 4%. Dan is dat een marktaandeel voor RTL NL van 36%. En dat lijkt me genoeg om of een sterke 2 na de NPO te zijn qua absolute 6 kijkers, maar daarnaast ook om de absolute marktleider te zijn in de demo 20-49.

 97. Anoniem

  @ Timo

  Ja, op Nederland1 scoord alles dat is gewoon een trouwer publiek ik snap er ook niks van de meest slechte programma’s scoren gewoon super…

 98. michel

  @ Timo Het was ook maar een greep van wat ze konden doen. Weet ook wel dat het financieel niet haalbaar is.

  @ Maarten vh Studio 100 zou juist heel graag met Rtl willen samenwerken voor een eigen kanaal denk ik want, die hebben namelijk een Duits bedrijf overgenomen met rechten om vele tekenfilms en series die ze helaas niet allemaal bij de Tros kunnen slijten. En ja Jetix is van Disney maar, heeft naast die zenders ook Disney channel in diverse landen maar, nog niet in Nederland.

  Verder is het nog niet zeker dat Daphne bij de Vpro iets gaat doen. Ze werkt bij E.v.a tv en is daarnaast gewoon freelance. Ze zou dus ook weer bij Rtl of bij een andere zender op kunnen duiken! Een programma als Linda zou er ook best kunnen komen en zeker ook in de dagprogrammering aangezien dit Rtl bijna niet hoeft te kosten omdat de uitgever van dit blad het project financieel kan ondersteunen en de rubrieken in het blad (ook gesponsord door andere bedrijven) ook vertaald kunnen worden naar televisie.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.