3 op Reis groeiend kijkcijfersucces van LLiNK

Geplaatst op wo 29 okt 2008 om 12:12

Omroep LLiNK is trots op de kijkcijfers van haar reisprogramma 3 op Reis met Floortje Dessing (foto). Afgelopen zondag keken 596.000 mensen naar 3 op Reis, en de eerste aflevering van de nieuwe reeks scoorde zelfs 626.000 kijkers naar Nederland 3. VolgensLLiNK scoort Floortje nu meer kijkers dan met RTL Travel. “Heel erg verrassend en natuurlijk ontzettend leuk“, vindt Floortje. “En dan te bedenken dat de meest spectaculaire afleveringen van 3 op Reis nog moeten komen!.”

In 3 op Reis is elke zondagavond op Nederland 3 te zien hoe Floortje onderweg is naar een van de meest afgelegen plekken ter wereld. Daarnaast gaan Sebastiaan Labrie en Froukje Janssen afwisselend op pad naar meer toegankelijke reisbestemmingen. Een zegsvrouw: “Een formule die blijkbaar aanslaat, want met het aantal van 600.000 kijkers en meer overstijgt het best bekeken programma van LLiNK zelfs de cijfers die Floortjes reisprogramma de laatste jaren haalde bij de commerciële zender RTL.”

Volgens LLiNK was er vooraf ook kritiek op het reisprogramma, want “vliegen is toch niet groen“. “Maar die kritiek lijkt verstomd, nu de kijkers zien dat 3 op Reis op de opmerkelijke bestemmingen veel aandacht besteedt aan bijvoorbeeld slow travel, lokale cultuur en duurzaam toerisme. Bovendien nemen de presentatoren regelmatig andere vervoersmiddelen zoals de trein, bus of boot. Voor de reis naar Amsterdam Eiland zat Floortje zelfs vijf weken op een bevoorradingsschip. Dit afgelegen eiland wordt enkel bewoond door ongeveer dertig wetenschappers, die hier onderzoek doen naar de effecten van klimaatverandering.”

De reis naar Amsterdam Eiland in de Indische Oceaan ziet Floortje als één van de meest bijzondere die ze ooit gemaakt heeft. “De boottrip naar Amsterdam eiland is zo bijzonder, omdat ik wekenlang met een bijzondere groep avonturiers op een bevoorradingsschip heb gezeten.  Afgezien van een enkel gesprek met de satelliettelefoon ben je de gehele periode volledig afgesloten van de rest van de wereld. Bovendien zijn we als één van de eerste cameraploegen naar deze uithoek van de wereld geweest met eilanden van een ongekende schoonheid. Uniek dat er nog steeds van die plaatsen zijn op deze wereld.
7 Reacties op “3 op Reis groeiend kijkcijfersucces van LLiNK”


 1. !#Michael#!

  Leul voor Llink dat daar ook eens iets aan slaat … Alleen nu komt het, vanaf volgende week zend RTL5 er lijnrecht tegen over een nieuwe reesk van ‘RTL Travel: Share Your Planet’ … lijkt me een soort gelijke reeks, beide shows 350dznd kijkers???

 2. elwin

  Wel een leuk programma!

 3. Martijnjdd

  RTL Travel komt op zondag van 19.25 tot 19.55 uur en aansluitend begint 3 Op reis. Je mist dan hooguit 5 minuten, dus LIJNRECHT TEGENOVER. Mjaw, valt wel mee …

 4. Just Me

  Leuk voor floortje…. krijgt ze nu naast haar 200.000 euro per jaar een bonus???

 5. Sebas

  Het programma is wel meer RTL Travel geworden dit seizoen en in sommige items heb ik toch echt moeite er de Llink boodschap in te zien.

 6. !#Michael#!

  Ik hoop dat de komende reeks van RTL Travel ook weer zulke kijkcijfers mag halen ;)

 7. Anoniem

  Het programma komt nu 15 minuten eerder om 19.40 vanaf volgende week,want om 20.15 staat een ander programma gepland. Wel dom,want het sloot mooi aan bij bv het Rtl nieuws en Filmspot.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.