3 op Reis groeiend kijkcijfersucces van LLiNK

Omroep LLiNK is trots op de kijkcijfers van haar reisprogramma 3 op Reis met Floortje Dessing (foto). Afgelopen zondag keken 596.000 mensen naar 3 op Reis, en de eerste aflevering van de nieuwe reeks scoorde zelfs 626.000 kijkers naar Nederland 3. VolgensLLiNK scoort Floortje nu meer kijkers dan met RTL Travel. “Heel erg verrassend en natuurlijk ontzettend leuk“, vindt Floortje. “En dan te bedenken dat de meest spectaculaire afleveringen van 3 op Reis nog moeten komen!.”

In 3 op Reis is elke zondagavond op Nederland 3 te zien hoe Floortje onderweg is naar een van de meest afgelegen plekken ter wereld. Daarnaast gaan Sebastiaan Labrie en Froukje Janssen afwisselend op pad naar meer toegankelijke reisbestemmingen. Een zegsvrouw: “Een formule die blijkbaar aanslaat, want met het aantal van 600.000 kijkers en meer overstijgt het best bekeken programma van LLiNK zelfs de cijfers die Floortjes reisprogramma de laatste jaren haalde bij de commerciële zender RTL.”

Volgens LLiNK was er vooraf ook kritiek op het reisprogramma, want “vliegen is toch niet groen“. “Maar die kritiek lijkt verstomd, nu de kijkers zien dat 3 op Reis op de opmerkelijke bestemmingen veel aandacht besteedt aan bijvoorbeeld slow travel, lokale cultuur en duurzaam toerisme. Bovendien nemen de presentatoren regelmatig andere vervoersmiddelen zoals de trein, bus of boot. Voor de reis naar Amsterdam Eiland zat Floortje zelfs vijf weken op een bevoorradingsschip. Dit afgelegen eiland wordt enkel bewoond door ongeveer dertig wetenschappers, die hier onderzoek doen naar de effecten van klimaatverandering.”

De reis naar Amsterdam Eiland in de Indische Oceaan ziet Floortje als één van de meest bijzondere die ze ooit gemaakt heeft. “De boottrip naar Amsterdam eiland is zo bijzonder, omdat ik wekenlang met een bijzondere groep avonturiers op een bevoorradingsschip heb gezeten.  Afgezien van een enkel gesprek met de satelliettelefoon ben je de gehele periode volledig afgesloten van de rest van de wereld. Bovendien zijn we als één van de eerste cameraploegen naar deze uithoek van de wereld geweest met eilanden van een ongekende schoonheid. Uniek dat er nog steeds van die plaatsen zijn op deze wereld.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen