196.000 kijkers voor Waar is De Mol?


De kijkcijfers van maandag 27 oktober 2008 (SKO)

Waar is De Mol? (Veronica, 22:26) – Johnny de Mol keerde maandag terug met een nieuwe reeks van Waar is De Mol?. De eerste uitzending werd door 196.000 kijkers (madl: 3.9%) bekeken op Veronica. Sportpresentator Wilfred Genee was te gast in de eerste aflevering. “Wilfred wilde graag naar Brazilië of Iran gaan“, vertelt De Mol. “Zijn vrouw komt uit Iran, maar het was te kort dag om dat te regelen. Dus zijn we naar Brazilië gegaan, voetballand bij uitstek in de wereld.

Wilfred Genee wilde graag naar het Maracanã-stadion in Rio. “Het grootste stadion ter wereld“, vertelt Johnny in Mikro Gids. “Daar kunnen 180.000 mensen in. Jammer genoeg was het stadion niet vol toen wij er waren, omdat de ploeg die er speelde onderaan de competitie stond. Maar de vijftienduizend die er wel zaten, hebben negentig minuten lang gezonden en vuurwerk afgestoken. De sfeer was geweldig.

Rick’s Road Trip (RTL4, 23:30) – Rick Nieman wilde zijn nieuwe programma Rick’s Road Trip eigenlijk maken voor RTL Z, maar programmadirecteur Erland Galjaard zag het programma graag na het late nieuws op RTL 4. De interviewserie over de Amerikaanse verkiezingen ging maandag met 178.000 kijkers (madl: 6.7%) van start. Rick Nieman zou iedere ochtend samen met zijn vrouw Sacha de Boer (NOS) de kijkcijfers van de nieuwsrubrieken met elkaar vergelijken. “Nee hoor, Sacha kijkt nooit naar de cijfers. Dat is meer een dagelijkse tik van mij. Ze zijn nou eenmaal belangrijk voor het voortbestaan van commerciële programma’s. Hoe beter wij scoren hoe meer financiële ruimte we krijgen en hoe minder er aan onze kop wordt gezeurd. Maar van dit programma verwacht ik niet zo veel vanwege het late tijdstip“, vertelt Nieman in de Volkskrant.

Flikken Maastricht (TROS, Ned1, 22:09) – In de politieserie Flikken Maastricht was maandag een opmerkelijke rol weggelegd voor Ernst Daniël Smid. Hij speelde Will Sauer, de rondborstige wapenmeester van de schutterij, die betrokken raakt bij ’een ongeluk’. De serie met Victor Reinier en Angela Schijf werd maandag door 1.311.000 kijkers (madl: 22.2%) bekeken. Andere succesvolle uitzendingen op Nederland 1 waren maandag NOS Journaal (1,9 miljoen kijkers), Radar (2,2 miljoen kijkers) en Spoorloos (2,7 miljoen kijkers).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen