1,6 miljoen kijkers voor Gouden Televizier-Ring Gala


De kijkcijfers van vrijdag 24 oktober 2008 (SKO)

Gouden Televizier-Ring Gala (AVRO, Ned1, 20:33) – De meest prestigieuze televisieprijzen van Nederland zijn weer uitgereikt: 1.648.000 kijkers (mald: 24.2%) bekeken het televisiegala van het jaar. De nieuwe presentatrice Chantal Janzen bleek een uitstekende keuze als vervanger van genomineerde Frits Sissing. Chantal had de lachers op haar hand (foto), vooral na haar commentaar op het muzikaal optreden van hockeyster Fatima Moreira de Melo: “Wat kan ze toch hockeyen, hè?

Peter R. de Vries was merkwaardig genoemd niet genomineerd. Zijn programma trok dit jaar meer dan zeven miljoen kijkers. “Nou ja, de mensen hebben niet op mij gestemd. Althans, niet voldoende. Zo werkt dat bij de Televizier-Ring“, zegt De Vries nuchter. “Ik heb een Emmy bij mij thuis staan, die staat op de schoorsteenmantel te glimmen. Die overtreft alle andere prijzen die je in dit vak kunt winnen. Dus daar ben ik heel blij mee.

Mooi Weer De Leeuw (VARA, Ned3, 20:30) – Recht tegenover het Televizier-gala was Paul de Leeuw ook semi-live te zien in Mooi Weer De Leeuw The Warming Up. Het was voor Paul de Leeuw een bewuste keuze om mensen niet op te roepen om te stemmen in zijn show. Hij vond het niet chique dat de AVRO een grote campagne uitrolde voor Op Zoek Naar Evita. “Door al dat campagne voeren is er geen gelijke strijd“, vertelde De Leeuw in RTL Boulevard. Ook Linda de Mol sluit zich hierbij aan: “Ik wist eerst helemaal niet dat er zoveel campagne gevoerd werd omdat ik op vakantie was, maar ik vind het helemaal niet leuk. Als het zo doorgaat gaat het nog op de verkiezingen voor de Tweede Kamer lijken.” Een woordvoerder van de AVRO heeft laten weten dat er op dit moment niets in de statuten staat over campagnevoeren, maar dat de AVRO van plan is dit in de toekomst aan te passen. Mooi Weer De Leeuw werd vrijdag door 1.195.000 kijkers (madl: 18.1%) bekeken.

Popstars (SBS6, 20:30) – Recht tegenover het Televizier-geweld op Nederland 1 en Paul de Leeuw op Nederland 3, wisten Gerard Joling en Nance toch nog zeer behoorlijke kijkcijfers te halen met hun populaire talentenjacht Popstars op SBS 6. Er keken 1.550.000 kijkers (madl: 23.0%) naar het programma. Het is dan ook niet verwonderlijk dat SBS 6 Gerard Joling niet graag met een soap bij concurrent TROS ziet. “We ondersteunen de zangcarrière van Gerard, dus zingend mag hij van ons alles. Maar dit is andere koek. Hij zal toch ook wel eens sprekend te zien zijn“, zegt een woordvoerder van de omroep.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen