1,5 miljoen kijkers voor Effe Geen Cent Te Makken


De kijkcijfers van donderdag 30 oktober 2008 (SKO)

De Frogers Effe Geen Cent Te Makken (RTL4, 20:29) – De docusoap Effe Geen Cent Te Makken met de Frogers blijft een groot succes. Er keken donderdag 1.534.000 kijkers (madl: 24.1%) naar de derde aflevering van het programma. Met deze score wist RTL 4 maandagavond de nummer één positie te behalen. René, Natasja en hun kinderen moesten voor het programma een maand lang rond komen van 1.100 euro. RTL 4: “Be- wustwordings-tv die fantastisch past bij ons als familiezender.

Bewustwordingstelevisie? Ach, schei uit“, zegt Ard Heuvelman, mediapsycholoog aan de Universiteit Twente, in NRC. “Met amusement kun je een sociaal probleem onder de aandacht brengen, maar het is maar de vraag of dat beklijft.” De docusoap rond de Frogers past volgens hem “in de ontwikkeling in de media dat al het persoonlijke publiek is geworden“. Die trend is volgens hem veroorzaakt door het enorme succes van de mobiele telefoon. “Op straat of in de trein hoor je mensen hardop praten over hun privéleven. Dat was twintig jaar geleden ondenkbaar.”

Derek Ogilvie The Ghost Whisperer (RTL4, 21:29) – Aansluitend behaalde Derek Ogilvie met The Ghost Whisperer ook groot kijkcijfersucces. Naar zijn show keken 1.439.000 kijkers (madl: 22.8%). Derek Ogilvie wil nog altijd bewijzen dat hij daadwerkelijk over een gave beschikt. Ogilvie bij Novum: “Ik ga wel begripvol met de informatie om. Als een bepaald detail te intiem is, neem ik diegene even apart. Ik zal nooit voor een publiek van duizend man zeggen dat je echtgenoot een affaire heeft. Misschien weet die vrouw dat niet of wil ze niet dat anderen dat weten. Ik zou dan zeggen dat er iets speelt in haar relatie en dat ze dan vast wel begrijpt wat ik bedoel. Critici verwijten me dan dat ik niet precies te werk ga, maar die vrouw weet op die manier precies wat ik bedoel.

Reporter Special (KRO, Ned3, 20:33) – De Heinekenontvoering jubileert. KRO’s Reporter kwam donderdag voor het oog van 626.000 kijkers (madl: 9.8%) wederom met nieuw materiaal rond de spraakmakende ontvoering van 25 jaar geleden. Reporter heeft zo een foto weten te bemachtigen waarop Freddy Heineken een Telegraaf ophoudt tijdens zijn gevangenschap. KRO-programmamaker Jacco Versluis: “Journalistiek gezien viel er bij deze zaak ook nog genoeg te halen, journalisten hebben veel laten liggen.” Het boek dat Peter R. de Vries over de ontvoeringszaak schreef, is daar debet aan, volgens Versluis. “Om dat standaardwerk hangt een soort aura heen ‘alsof daar alles in staat’. Maar dat is toch voornamelijk het verhaal van de daders, niet van de familie en andere betrokkenen. Heel veel journalisten dachten in het verleden waarschijnlijk: laat maar.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen