1,5 miljoen kijkers voor Effe Geen Cent Te Makken

Geplaatst op vr 31 okt 2008 om 10:47


De kijkcijfers van donderdag 30 oktober 2008 (SKO)

De Frogers Effe Geen Cent Te Makken (RTL4, 20:29) – De docusoap Effe Geen Cent Te Makken met de Frogers blijft een groot succes. Er keken donderdag 1.534.000 kijkers (madl: 24.1%) naar de derde aflevering van het programma. Met deze score wist RTL 4 maandagavond de nummer één positie te behalen. René, Natasja en hun kinderen moesten voor het programma een maand lang rond komen van 1.100 euro. RTL 4: “Be- wustwordings-tv die fantastisch past bij ons als familiezender.

Bewustwordingstelevisie? Ach, schei uit“, zegt Ard Heuvelman, mediapsycholoog aan de Universiteit Twente, in NRC. “Met amusement kun je een sociaal probleem onder de aandacht brengen, maar het is maar de vraag of dat beklijft.” De docusoap rond de Frogers past volgens hem “in de ontwikkeling in de media dat al het persoonlijke publiek is geworden“. Die trend is volgens hem veroorzaakt door het enorme succes van de mobiele telefoon. “Op straat of in de trein hoor je mensen hardop praten over hun privéleven. Dat was twintig jaar geleden ondenkbaar.”

Derek Ogilvie The Ghost Whisperer (RTL4, 21:29) – Aansluitend behaalde Derek Ogilvie met The Ghost Whisperer ook groot kijkcijfersucces. Naar zijn show keken 1.439.000 kijkers (madl: 22.8%). Derek Ogilvie wil nog altijd bewijzen dat hij daadwerkelijk over een gave beschikt. Ogilvie bij Novum: “Ik ga wel begripvol met de informatie om. Als een bepaald detail te intiem is, neem ik diegene even apart. Ik zal nooit voor een publiek van duizend man zeggen dat je echtgenoot een affaire heeft. Misschien weet die vrouw dat niet of wil ze niet dat anderen dat weten. Ik zou dan zeggen dat er iets speelt in haar relatie en dat ze dan vast wel begrijpt wat ik bedoel. Critici verwijten me dan dat ik niet precies te werk ga, maar die vrouw weet op die manier precies wat ik bedoel.

Reporter Special (KRO, Ned3, 20:33) – De Heinekenontvoering jubileert. KRO’s Reporter kwam donderdag voor het oog van 626.000 kijkers (madl: 9.8%) wederom met nieuw materiaal rond de spraakmakende ontvoering van 25 jaar geleden. Reporter heeft zo een foto weten te bemachtigen waarop Freddy Heineken een Telegraaf ophoudt tijdens zijn gevangenschap. KRO-programmamaker Jacco Versluis: “Journalistiek gezien viel er bij deze zaak ook nog genoeg te halen, journalisten hebben veel laten liggen.” Het boek dat Peter R. de Vries over de ontvoeringszaak schreef, is daar debet aan, volgens Versluis. “Om dat standaardwerk hangt een soort aura heen ‘alsof daar alles in staat’. Maar dat is toch voornamelijk het verhaal van de daders, niet van de familie en andere betrokkenen. Heel veel journalisten dachten in het verleden waarschijnlijk: laat maar.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
59 Reacties op “1,5 miljoen kijkers voor Effe Geen Cent Te Makken”


 1. Anoniem

  “Jacco Versluis: “Journalistiek gezien viel er bij deze zaak ook nog genoeg te halen, journalisten hebben veel laten liggen.” Het boek dat Peter R. de Vries over de ontvoeringszaak schreef, is daar debet aan, volgens Versluis. “Om dat standaardwerk hangt een soort aura heen ‘alsof daar alles in staat’. ”

  Vreemde uitspraak als je naast een foto verder totaal niks hebt toegevoegd aan wat er in het boek van Peter R. de Vries staat en hem zelfs een belangrijk onderdeel van het programma maakt. Als je zo’n uitspraak doet moet je ook de kunde hebben om journalistiek iets toe te voegen, zeker als je vindt dat er nog genoeg te halen is en dat er heel veel is laten liggen.

  En de andere mensen die geinterviewd werden en die dat dan blijkbaar vanuit het perspectief van de familie en politie doen vertelden ook alleen maar dingen die ook in het boek beschreven worden. Als deze uitzending iets bewezen heeft dan is het wel dat het boek van Peter R. de Vries wel het meest complete werk is over deze ontvoering.

 2. Hans

  familiezender? Een zwaluw maakt nog geen zomer…

 3. Anoniem

  Goede donderdag voor 4. Nu de woensdag en vrijdag nog. De vrijdagavond is toch bagger: een film en een documentaire over sex vanavond (echt een avondje met de kinderen voor de buis)

 4. Anoniem

  Reactie op Hans:

  Mee eens

 5. Anoniem

  het gaat wel langzaam beter met RTL 4
  Ik vind de donderdag persoonlijk goed in elkaar zitten
  en tevens de dinsdag en zondag
  nu de andere avonden nog en de programmering na 22.30 uur

 6. Anoniem

  So you think you can Dance was weer prachtig! Wat een groot mooi decor, daar kan SBS6 nog wel een puntje aanzuigen met hun kartonnen decoortjes.
  En Elize is echt een aanwinst, wat een uitstraling heeft die meid. Gewoonweg drop dead sexy, en dat zeg ik als homo hahah

 7. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  De dagprogrammering nog, de programmering na 22.30, de woensdag, de vrijdag………….hoezo gaat het goed met RTL4?

 8. Hans

  06.45 RTL Nieuws
  09.00-18.00 herhalingen (van herhalingen)
  18.00 RTL Nieuws
  18.05 Editie NL
  18.35 RTL boulevard
  19.30 RTL Nieuws
  20.00 GTST
  20.30 aovndprogramma (veel buitenlands product
  22.30-06.45 Niets

  Zie hier, het RTL4 van nu.

 9. SBS less

  Nu na drie weken kunnen we wel zeggen dat de donderdag voor RTL4voor de komende periode een succes zal zijn. Toch wel overigens triest om te zien hoe het marktaandeel na half elf ineenzakt. Hoe hoog zou het wel niet kunnen zijn met een fatsoenlijk programma om half elf?!
  Ook RTL5 heeft zijn vaste schare kijkers op donderdag binnen. Daardoor is het totaal van de RTL groep op donderdag ook zeer hoog. Alleen uit RTL8 nog even de stekker trekken: totaal overbodig.
  Ik snap trouwens niet waarom SBS6 niet 1 van de programma’s van de woensdag ruilt met 1 van de donderdag. Twee buitenlandse series achter elkaar, net als trouwens op de dinsdag, is toch wel een beetje armoe voor een familiezender. (dit geldt trouwens ook voor de maandag van RTL4)

 10. Anoniem

  Er is niks mis met de dagprogrammering van RTL4, daar mag SBS6 juist wat meer aan werken

 11. michel

  @ Anoniem 4 Rtl4 heeft een paar goede programma’s op sommige dagen. Verder zit er niks goed in elkaar (behalve de vooravond) bij de zender!

 12. Laura

  Reactie op Anoniem:
  Mee eens. Na 22:30 zapt iedereen (gisteren dan) weg naar SBS6 voor Hart van Nederland, Popstars en Shownieuws.. tijd voor RTL om er iets tegenover te zetten!

 13. Anoniem

  Reactie op Hans:
  04:00 HvN (herhalingen)
  09:00 tot 18:30 vreselijk oude bagger series
  19:00 HvN (ja alweer)
  19:20 Shownieuws (items kopieren van Boulevard)
  20:00 Ziekenhuistv (wat al jaren op Ned1 is)
  20:30 House (een paar keer per week)
  22.30 HvN (ja alweer, je gelooft t niet)
  22:30 Aangekochte baggerreportages uit USA

  Zie hier SBS6

 14. Anoniem

  So You think you can dance was weer geweldig, prachtig decor! Geen SBS kartonnen decoortje! En Elize is de ontdekking van 2008 wat mij betreft , she is one fierce ruling Diva

 15. gerrie

  De donderdag is duidelijk voor RTL, al snap ik er zelf niets van. Vind het verschikkelijke programma’s!

  Om nu te zeggen dat het lek boven is bij RTL, nou nee, dan moet er structureel iets verbeteren en dat zie ik niet.

  Voorlopig staan er bezuiningingen voor de deur en wordt er gekort op budgetten.

 16. mike

  Nederland 3 begint wel steeds beter te scoren. Het is de enige zender van Nederland met vernieuwende programma’s. Al mag er best wat meer geëxperimenteerd worden.

 17. mike

  geëxperimenteerd = gee(e met puntjes)xperimenteerd

 18. Craig

  Reactie op SBS less:

  Er is helemaal niks mis met de maandagavond van RTL4. Waarom zou je niet 2 buitenlandse series op een avond kunnen uitzenden? De buitenlandse series zijn toch meestal van betere kwaliteit dan als het van eigen bodem is.

  En vanavond een top film op 4 alleen jammer dat ze weer zo’n bagger programmering hebben daarna.

 19. !#Michael#!

  Je ziet duidelijk dat 1.2mln de nieuwe standaart is geworden voor GTST ipv de 1mln van vorig seizoen …

  Verder zal GTST vanavond wel de pan uitvlammen, het moet een bijzonder spannende aflevering zijn, al dan niet de spannendste dit seizoen …

  Voor de verandering ook een aardige film op RTL4 vanavond … 900dznd kijkerstjes voor The Bourne Supremecy moet mogenlijk zijn lijkt me …

  Derek Ogilve was vorig sezoen met gemmideld ruim 1mln kijkers als een succes met z’n Ghost Wishpere reeks … dit seizoen staat de teller op gemmideld dik 1.3mln … een gouden zet van RTL4 om hem aan de zender te binden … persoonlijk geloof ik hem meer dan Char :)

  Morgen nog 1x een criem van een zaterdag en dan is de domper van RTL 4 dit seizoen, de Million Dollar Flop eindelijk over … wat een leidensweg!

  Jammer dat zaterdag ook de laatste aflevering van dit seizoen van Het Moment Van De Waarheid afgelopen is … had toch nog 1 aflevering na Ik Hou Van Holland iets eerlijker gevonden voor Robert ten Brink … maarja, hij was zowiezo het succes van de zaterdag avond de afgelopen maanden voor RTL4 :)

  Het is idd slecht dat SBS6 2 avonden in de week vult met US content … 1 avond is eigenlijk al te veel, maar de kijker kijkt massaal dus kan ik me voorstellen dat zowel SBS6 als RTL4 dat graag uitzenden … maar houd het dan bij 1 avond …

  Al met al een mooi begin van de week voor RTL4 …kijken wat de film vanavond doet … en dan begint het weekend weer … wat geheid een SBS6 feestje zal worden met de finale van HBIvN en een nieuwe groeten terug wat altijd hoog opend om dan te dalen naar 900dznd kijkers …

  Zondag kon RTL4 met de seizoens finale van Gooische Vrouwen nog wel eens verrassen maar verder weinig nieuws onder de zon …

 20. SBS less

  Reactie op Craig: op maandag zijn het er zelfs 3 achter elkaar. Dat is voor een familiezender pure armoede.

 21. Anoniem

  Reactie op SBS less:

  Mee eens

 22. Tom21

  De donderdagavond van RTL4 staat als een huis. Nu nog de maandag-, dinsdag-, woensdag-, vrijdag-, zaterdag-, en zondagavond en we zijn er!!!

 23. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  Man, ga eens uit van je eigen kracht! Altijd maar wijzen naar SBS6. RTL4 is toch veel beter?

 24. Anoniem

  Reactie op Tom21:

  Hihihhi

 25. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  De 1000 herhaling van Eigen Huis& tuin?

 26. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  Kinderen die documentaires over sex niet behoren te zien zouden om kwart voor elf ook al lang in bed moeten liggen. Je doet net alsof het om 8 uur wordt uitgezonden. Een beetje suggestief.

 27. Anoniem

  Reactie op Tom21:
  De maandag en dinsdagavond zijn ook voor RTL hoor!

 28. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  RTL4 heeft de middag programmering weer aardig op de kaart staan … van af oprah eigenlijk standaart minimaal 15% van de kijkers op zender … het 4 uur nieuws trek steeds vaker een dikke 200dznd kijkers … Wie is de Chef? is een hit om tien over 4 … en de andere kook porgramma’s zijn goed voor een dikke 250dznd kijkers (gelijk aan de peperdure serie The Bold op SBS6) … en ook ATWT is met zo’n 400dznd kijkers een knaller om 5 uur …

  RTL4 haalt meer dan eens om 1600u cijfers met het nieuws, waar SBS6 soms om 1800u nog veel moeite mee heeft om die dan naar de zender te sleuren … Ga dus niet zeiken over de dag TV … de kijker waardeerd het erg goed … en Oprah en ATWT zijn altijd al sterke dag programma’s op RTL4 geweest, de RTL8 uitzendingen hebben daar weinig aan veranderd …

 29. SBS less

  Reactie op Tom21: leuk :-) Al staat de dinsdag ook wel aardig, echter moeten ze Herman niet herhalen maar “gewoon” nieuwe programma’s laten maken, desnoods een kookles van “de meester” tussen de de afvalraces door, maar GEEN herhalingen.

 30. SBS less

  Reactie op !#Michael#!: ben ik toch niet helemaal met je eens. Er zijn nauwelijks zenders die de middagprogrammering serieus nemen waardoor de concurrentie hier laag is. Als je dan 15% haalt is dit niet bijzonder hoog. Met jouw kennis van de kijkcijfers herinner je je toch ook nog wel de middagen met Catherine en de Vijf uur Show: dat waren echt sterke middagen.

 31. !#Michael#!

  Reactie op SBS less:

  Toch is er geen enkele zender die zo’n sterke middag heeft als RTL4 dat heeft …

 32. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:

  Droom verder

 33. Anoniem

  Daarom is de roep om een nieuwe Koffietijd of 5 uurshow ook zo sterk…..

 34. Craig

  Reactie op SBS less:

  Die series komen in Amerika ook op familiezenders. Dus wat nou armoede… Er zijn ook mensen die van Amerikaanse series houden.

 35. Tjeerd

  Eigenlijk zijn die Amerikaanse series gewoon één pot nat en voegen niets leuks toe. Er zijn een paar die er bovenuit steken en die worden dan ook tot in den treure door RTL en SBS herhaald.

 36. bob

  kom op jongens scoren ze een avond met een of twee programms’s

  en iederee zit in de wolken het is niet te geloven

  RTL doet gewoon niet goed Klaar

  vooral de vrijdag zaterdag gewoon zeer slecht

 37. JB

  Nu het RTL propagandaministerium weer is langsgeweest (mickey) kunnen we hopelijk weer over naar de discussie over de programma’s in plaats van de zenders.

 38. jop

  Editie nl doet het behoorlijk goed

 39. Just Me

  Reactie op jop: ja wel grappig, ze gaven hotelovernachting weg, maar de kijkcijfers zakte juist…. terwijl ze ze wilde verdubbelen…. maar erg leuk programma! goed zo tussen het nieuws en RTL boulevard in :D

 40. Hans

  Ik geef het toe: een erg goede avond voor RTL gisteren! De Frogers is gewoon een hit en ook die ghost wisperer scoort goed! Jammer dat ze dit niet vaker in de week weten te doen… Weet iemand wanneer Ik hou van Holland weer begint?

 41. Frank | ONM Tha Bomb

  Reactie op SBS less:

  Maar dat waren nieuwe uitzendingen, nu worden er (volgens mij) tot 16.00 uur alleen maar herhalingen uitgezonden, op het Ontbijtnieuws na.

 42. Bart

  Wat was GTST leuk gister! Echt een spannende aflevering, ben benieuwd of het vanavond zo voort gaat…

 43. Mart

  Zo zie je maar weer. (wie zei hier vorige weke dat de frogers ging instorten???)
  Kwam puur door het voetbal, dus volgende week zal het wel weer 300.000 kijkertjes zakken dat is logisch.
  wat een topscore zeg dan vallen die andere avonden echt uit de toom.

  Heb gister weer genoten van De frogers en ook van echte gooische meisjes. SYTYCD ook weer gedeeltelijk bekeken eerste uur gemist. Wat doet Elize dat goed zeg. Wat een talent die gaan we nog vaker zien, grote show op rtl4 misschien in de toekomst?? wat mij betreft wel want vind haar nu al beter dan Wendy van Dijk.

 44. Mart

  Vanavond is toch de maandelijkse mediauitzending van DWDD?? Aan de gasten te zien is dit niet het geval, weet iemand hier meer over?

 45. Pieter

  Reactie op Tjeerd: Net als al die actualiteiten rubrieken op NED1. Wat is het verschil ?

  Maar goed, Derek Ogilvie The Ghost Whisperer, wat een leuk programma is dat. Normaal heb ik helemaal niets met dergelijke zweef TV dat teert op gebroken en wanhopige mensen. Maar deze man is zo integer en het is zo bizar hoe specifiek hij is. Ik zou het bijna geloven.

 46. sven

  ik denk dat de film vanavond op rtl4 best eens hoog kan scoren… hoger dan gemiddeld op vrijdagavond.. ik gok op 900.000 kijkers

 47. Belg

  Kijkcijfers uit belgie

  1 THUIS EEN 984.886 37,00%
  2 HET 7 UUR-JOURNAAL EEN 959.829 42,90%
  3 MAN BIJT HOND EEN 901.850 38,10%
  4 HET ZESDE ZINTUIG VTM 863.781 33,30%
  5 FAMILIE VTM 831.884 31,80%
  6 NIEUWS 19U VTM 13,40% 778.301 35,10%
  7 BLOKKEN EEN 681.451 41,10%
  8 DE LAATSTE SHOW EEN 11,40% 659.706 32,00%
  9 CELEBRITY SHOCK VTM 592.513 26,80%
  10 KOPPEN EEN 30/10/08 584.001 23,30%

 48. Anoniem

  Reactie op Mart:
  Er is wel media uitzending:
  Vandaag de media-uitzending van de maand oktober. De meest opvallende gebeurtenissen uit de media worden besproken door Marc-Marie Huijbregts, Joost Zwagerman, Roland Koopman, Johan Derksen en Lucky Fonz III. Dit alles onder de leiding van Matthijs van Nieuwkerk.

 49. michel

  @ Mart is wel de maandelijkse media uitzending. Roland Koopman is op het eerste gezicht een beetje vreemde keus als tafelgast vanavond maar we zullen zien!

  @sbs less Wat betreft middagprogrammering op Rtl4 heb je helemaal gelijk! Ze hoeven van mij niet met Chaterine en 5 uur show terug te komen maar, mag wel iets soort gelijks en meer van deze tijd.

  @michael aan de middagprogrammering van Rtl4 is op het moment helemaal niks sterks! Overgens bij Sbs ook niet hoor!

 50. Trouw meldt

  Celstraf en tbs geëist tegen oud-AVRO-dj
  UTRECHT (ANP) – De voormalige diskjockey R.A. (53) moet van de aanklager tweeënhalf jaar de gevangenis in omdat hij vijf jongens zou hebben misbruikt. Behalve celstraf eiste de officier van justitie donderdag voor de rechtbank in Utrecht ook tbs.

 51. Tjeerd

  Tja het is wat met die Robin Albers, helemaal afgegleden. Dan is zijn collega van toen, Rick van Velthuysen het stukken beter vergaan.

 52. frankje

  Reactie op Tjeerd: Het ois zeker niet Robin Albers, maar Romeo Altenberg. Erg veel verwarring rond de initialen.

 53. Mart

  Reactie op michel: Inderdaad had Rene froger wel verwacht of rob kamphues. De reunie en frogers ff geen cent te makken zijn toch echt de verrassingen van de maand oktober.

 54. michel

  @ helemaal mee eens! Had ook nog een van de winnaar van televisierring of iemand van Bnn kunnen zijn!

 55. Anoniem

  Reactie op Tjeerd:
  Als je niet weet waar je het over hebt noem dan geen naam. Zeker niet met dit soort zaken. Het is echt al tig keer in de pers geweest dat dit niet om Robin Albers gaat. Als je de media een beetje volgt dan zou je dat weten.

 56. Puk

  Hee waar is mijn reactie op de documentaire van vanavond? Heb ik er niet met voldoende egard en begrip over gesproken? Jammer, ik dacht een interessante discussie op gang te kunnen brengen maar de Heren MC vinden dat dus van niet. Tja.

 57. sven

  Opvallend dat RTL The Bourne Supremacy op 4 heeft gezet, en Sleepless in Seatle op rtl5… zouden ze toch aan het aanscherpen zijn dan?? Qua films zou je juist andersom gedacht hebben.. maar goed.

  Jammer dat ze de andere 2 Bourne-delen niet komende vrijdagen uitzenden, zou ik wel gedaan hebben…

  Ik denk dat deze film grote groep van GTST heeft weten te pakken, wat toch dagelijks rond de 1,2 miljoen kijkers trekt. Ik gok op 900.000 kijkers voor The Bourne Supremacy uiteindelijk.

 58. Anoniem

  Reactie op Frank | ONM Tha Bomb:

  Tot 18.00 (!) herhalingen op RTL4

 59. Anoniem

  1,5 miljoenb mensen die weer wat tijd van hun leven hebben weggegooid door naar Froger te staren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.