Voormalig Sky-directeur Carlo de Boer naar 100%NL

Carlo de Boer (38), oud-directeur van de Sky Radio Groep, is vanaf 1 oktober 2008 de nieuwe Algemeen Directeur van het groeiende radiostation 100%NL. Hij volgt hiermee Dennis Korthouwer op, die deze functie sinds januari 2008 tijdelijk vervulde. Dat laat een zegsvrouw van 100%NL vandaag weten. “Na 13 jaar Sky Radio Group heb ik sinds januari kunnen genieten van een lange vakantie“, zegt De Boer. Nu gaat hij weer aan de slag. “Het is leuk om de mouwen weer op te stropen.

Carlo de Boer, die al ruim 20 jaar werkzaam is voor commerciële radiostations, was in zijn laatste baan Algemeen Directeur van Sky Radio, Radio Veronica, Classic FM en TMF Radio. In januari stopte hij hiermee. “Het was heerlijk om even met andere dingen bezig te zijn, maar toen 100%NL me vroeg om de opwaartse trend voort te zetten, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Het is leuk om de mouwen weer op te stropen in een enthousiaste club en van 100%NL een nog groter succes te maken. Luistercijfers en omzet van 100%NL groeien fors en het station heeft de potentie om nog groter te worden. We gaan er de komende tijd dan ook keihard tegenaan.

Dennis Korthouwer, die 100%NL in korte tijd succesvol maakte, is blij met de aanstelling van zijn opvolger Carlo de Boer. “Het bedrijf is in korte tijd buitengewoon succesvol geworden. 100%NL is het snelst groeiende station van Nederland. Nu het weer op de rails staat draag ik het zoals gepland over. Carlo brengt een enorme schat aan ervaring en kennis mee. Ik verwacht dat wij hiervan verder gaan profiteren en dat we rond de jaarwisseling winstgevend zijn.

100%NL zag in een paar maanden tijd zijn marktaandeel verviervoudigen en zegt inmiddels circa één miljoen luisteraars per week en grote merken als adverteerder aan zich te binden. Bij 100%NL zijn aansprekende namen als Elsemieke Havenga, Myrna Goossen, Daphne Deckers en Tanja Jess (foto) te horen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen