Schilderij Breughel ontdekt bij Kunst & Kitsch

Geplaatst op ma 29 sep 2008 om 18:47

Tijdens de opnames van het goed beke- ken AVRO-programma Tussen Kunst & Kitsch in het Rijksmuseum Twenthe in Enschede is vandaag een rond schilderij van kunstenaar Pieter Breughel de Jonge (1564-1638) ontdekt. Dat meldt een woordvoerder van de AVRO vandaag. Expert Oude Schilderijen John Hoogsteder noemt het “de vondst van de eeuw“. Hij schat het schilderij op een waarde van 80.000 tot 100.000 euro. De AVRO brengt de aflevering met de vondst in maart 2009 op tv. 

Op het schilderijtje uit 1620 van 17 centimeter doorsnede staat een boerenechtpaar afgebeeld, rustend bij een boom na het hooien. De signatuur is verwerkt in de stam van de boom, en is van boven naar beneden leesbaar. “Door de opstaande verf, die wordt veroorzaakt door het krimpen van het houten paneel, ben ik er zeker van dat het een origineel uit de tijd is“, aldus John Hoogsteder.

De eigenaresse van het schilderij is met stomheid geslagen. Haar man heeft het in 1950 bij een antiquair gekocht voor ongeveer honderd gulden. De AVRO brengt de aflevering, waarin de spectaculaire vondst te zien is, op een nader te bepalen datum in maart 2009 op het scherm.
10 Reacties op “Schilderij Breughel ontdekt bij Kunst & Kitsch”


 1. M2M

  Die mensen zullen vanavond heerlijk slapen :p

 2. Anoniem

  of niet

 3. Anoniem

  wel vet. dacht dat alle zolders al zo´n beetje leeg waren

 4. Anoniem

  Namen Ranking the Stars bekend:

  Sander Lantinga
  Dennis van der Geest
  Dennis Storm
  Rob Geus
  Danny de Munk
  Ruben Nicolai
  Michael Boogerd
  Sipke Jan Bouwsema
  Ferri Somogyi
  Maik de Boer

 5. arno

  Jeetje, dat is fantastisch om zo’n meesterwerk te hebben!!

 6. D@@N

  Sander, Dennis en Dennis, Danny en Ruben zijn namen die mij erg aanspreken voor de serie. Leuk weer een seizoen!

 7. RTL GJ

  Whahaha 80 tot 100.000 euro! leuke dag heb je dan… maar wie wil het van je kopen?

 8. mark

  Bij de PO ligt alles langer dan een half jaar op de plank… Waarom niet volgende week al op tv? SBS 6 zou het meteen als extra uitzending uitzenden, over een half jaar is de storm al weer overgewaaid…

 9. PROF BUIKHUIS

  Wat een kosten voor asylzoekers ; EXTRA bijstand, sociale opvoeding, criminaliteit, opsporing verzocht; EXTRA JEUGDZORG, wat kost het allemaal niet enz ,enz, EN DE INKOMENSAFHANKELIJKE MODAAL, DIE ZICH EEN HARTINFARCT WERKT, BETAALT T. MEEST I.T.T. DE VELE ASYL/BYSTANDSTREKKERS

  Ik vraag me af of die rechters niet eens een werkstraf moeten hebben. Een slachtoffer voor het leven beschadigd en de daders vegen 2 x een uurtje de straat aan en zijn er van af. Rechtspraak? Kromspraak. Wat een slappe straffen

 10. PROF BUIKHUIS

  Leo de Haas, de presentator van het populaire AVRO-programma Blik op de Weg, is tijdens een verkeersruzie in elkaar geslagen. Hij werd vrijdag in een privéauto klemgereden door twee andere auto’s. De inzittenden sleurden hem uit zijn wagen, waarna een van de mannen de presentator vasthield en een ander hem op zijn gezicht sloeg. Dat meldt De Telegraaf vandaag. De Haas liep een diepe snee in zijn lip op en zijn bril sneuvelde. De daders scheurden daarna weg, vertelt hij !!!!!!

  Ik vraag me af of die rechters niet eens een werkstraf moeten hebben. Een slachtoffer voor het leven beschadigd en de daders vegen 2 x een uurtje de straat aan en zijn er van af. Rechtspraak? Kromspraak. Wat een slappe straffen
  Ja,hoor…. die jongens lachen zich rot en over een paar jaar is iedereen het vergeten behalve de slachtoffer…worden we nou niet een keer wakker??deze jongens moeten nu al een plakkaat krijgen, hoppa, stempel in het paspoort, in een landelijk dossier, en gewoon HARD straffen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.