Schilderij Breughel ontdekt bij Kunst & Kitsch

Tijdens de opnames van het goed beke- ken AVRO-programma Tussen Kunst & Kitsch in het Rijksmuseum Twenthe in Enschede is vandaag een rond schilderij van kunstenaar Pieter Breughel de Jonge (1564-1638) ontdekt. Dat meldt een woordvoerder van de AVRO vandaag. Expert Oude Schilderijen John Hoogsteder noemt het “de vondst van de eeuw“. Hij schat het schilderij op een waarde van 80.000 tot 100.000 euro. De AVRO brengt de aflevering met de vondst in maart 2009 op tv. 

Op het schilderijtje uit 1620 van 17 centimeter doorsnede staat een boerenechtpaar afgebeeld, rustend bij een boom na het hooien. De signatuur is verwerkt in de stam van de boom, en is van boven naar beneden leesbaar. “Door de opstaande verf, die wordt veroorzaakt door het krimpen van het houten paneel, ben ik er zeker van dat het een origineel uit de tijd is“, aldus John Hoogsteder.

De eigenaresse van het schilderij is met stomheid geslagen. Haar man heeft het in 1950 bij een antiquair gekocht voor ongeveer honderd gulden. De AVRO brengt de aflevering, waarin de spectaculaire vondst te zien is, op een nader te bepalen datum in maart 2009 op het scherm.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen