Gerard Joling: ‘Uitspraken over Wendy niet zo bedoeld’

De uitspraken die Gerard Joling zaterdag in het Algemeen Dagblad deed over presentatrice Wendy van Dijk, zijn volledig uit het verband gerukt. Dat vertelde Gerard Joling vanochtend op Radio 538. Gerard zou in een interview onder meer gezegd hebben dat Wendy het floppen van Million Dollar Wedding aan zichzelf te danken heeft. Gerard nu: “Ik heb het woord ‘flop’ nooit in mijn woord gehad. Dat is overgenomen door vijftien sites, waardoor ik door de halve wereld wordt afgebrand.

Gerard Joling vindt de situatie vervelend. “Ik vind het heel erg naar. Vorige week dinsdag heb ik een interview gehad met Annemarie van Rhee en Stefan Raatgever. Dat zijn twee journalisten, een mannelijke en vrouwelijke, van het AD. Dat interview was een soort dubbel-interview dat ik samen deed met Patty Brard. Dat ging over Wie Ben Ik en dat heel veel oude tv-programma’s weer terugkomen op de buis. Op zich leuk. Koffie met gebak. Ik heb tweeënhalf uur zitten lullen samen met Patty.

Op een gegeven moment ging het interview over kijkcijfers. “Toen werd aan ons gevraagd: ‘Hoe denk je dat het komt dat Wendy van Dijks show niet zo goed gaat’. Toen heb ik gewoon een paar dingen gezegd waarvan ik dacht dat het publiek het zou denken. Ik zei: ‘Misschien komt het ook omdat ze ooit de overstap heeft gemaakt van SBS 6 naar RTL 4, want niet iedere vernieuwing is verbetering’. Ik heb erbij gezegd: ‘Misschien dat gedraai met die directeur’. Ik heb nooit gezegd dat ik dat vond. Ik heb alleen gezegd dat ik dacht dat de mensen zo zouden denken.”

Daarna ontstond er een heleboel negatieve publiciteit. “Dat soort dingen zeg je dan gewoon om dingen aan te geven van: ‘Nou, jongens. Misschien ligt het daar aan’. Uiteindelijk wordt dat hele interview uit elkaar getrokken en wordt er een apart stuk overgeschreven in het AD van afgelopen zaterdag, waarin gekopt wordt ‘Flop Wendy eigen schuld’, of ik dat gezegd zou hebben.”

Gerard Joling: ‘Wendy belt niet terug’

Wilma Nanninga van De Telegraaf deed daar een schepje bovenop. “In de krant stond dan ‘is zelf de schuld aan flop’. Ik heb Wilma gisteren opgebeld en ik zei: ‘Ik ben het nu zat. Het is heel vervelend dat je het klakkeloos overneemt van het AD’. Het is toch altijd hoor en wederhoor. Er is aan mij niets gevraagd. Anders had ik het uitgelegd. Ik neem het AD dit zeer kwalijk.”

Gerard heeft wel contact gezocht met Wendy. “Ik heb Wendy gisteren wel gebeld, omdat ik het hartstikke vervelend vond. Het is een hartstikke lief grietje. Dat meisje zit mij geen strobreed in de weg. Zeker niet met die lage kijkcijfers. Ik heb haar opgebeld en uitgelegd hoe het gekomen is. Uiteindelijk heeft ze me niet teruggebeld, wat ik ook wel begrijpt. Ze zit in een soort vibe waar ze zelf al niet vrolijk van wordt, als je elke dag in de krant staat. Als Wendy vandaag of morgen met een ander programma heel veel succes heeft, dan gun ik dat van harte.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen