158.000 kijkers voor Sterren voor de Klas


De kijkcijfers van zondag 21 september 2008 (SKO)

Sterren voor de Klas (Teleac, Ned2, 19:12) – De eerste aflevering van Sterren voor de Klas scoorde zondag 158.000 kijkers (madl: 3.0%). Actrice Yolanthe Cabau van Kasbergen zei gelijk ‘ja’ tegen Teleac/NOT en stond twee dagen voor de klas in de Amsterdamse Bijlmer. “Ik heb me laten overtuigen door mijn schoonzus Jenny, die zelf schooljuf is“, vertelt Yolanthe in Mikro Gids. “Zij heeft altijd heel mooie en leuke verhalen over voor de klas staan. Ik dacht: ik wil het ook wel eens proberen.

Teleac heeft volgens Yolanthe een speciaal doel met het programma. “Teleac maakt dit programma omdat er een tekort schijnt te zijn aan leerkrachten. De omroep wil het vak van leraar wat meer in de spotlights zetten, en ik denk dat dit een slimme en leuke manier is. Ik had altijd al respect en bewondering voor dit vak, maar dat is na deze ervaring wel verdubbeld!

Gooische Vrouwen (RTL4, 20:30) – In de eerste aflevering van de nieuwe reeks Gooische vrouwen, die een paar weken geleden te zien was, gaat Willemijn dood en wordt er door haar vriendinnen gerouwd. Het was een confronterende scène voor actrice Susan Vissser, die dit jaar haar man verloor. “De eerste de beste scène die ik voor de nieuwe draaiperiode repeteren moest, was die waarin ik Evert, de man van Willemijn, troost – een invoelende hand op zijn schouder, het aanbod om zijn kinderen op te vangen. Maar ik had de nacht ervoor slecht geslapen, ik was er maar half bij, ik zat te veel in mijn eigen verhaal. Dat ging dus mis. Ik moest huilen, waarop regisseur Will Koopman me even liet betijen. Toen realiseerde ik me: ik moet weer op zoek naar Anouk, niet naar gebeurtenissen uit mijn eigen werkelijkheid. Dat is juist het leuke van het vak: dat het lekker niet over jou gaat.” Gooische Vrouwen werd door 1.351.000 kijkers (madl: 18.7%) bekeken.

Op Zoek Naar Joseph (AVRO, Ned1, 20:23) – Hein en Baer moesten het zondagavond in Op zoek naar Joseph in de eerste sing-off tegen elkaar opnemen. Hein moest naar huis en Bear is dus nog in de race voor de hoofdrol in de musical. “Ik heb ongelooflijk veel mazzel gehad“, zegt Bear. In tegenstelling tot vorige week was de jury, bestaande uit Pia Douwes, Paul de Leeuw en Erwin van Lambaart tevreden. “Jullie hebben keihard gewerkt“, vond Paul. Remko moest tijdens de tweede sing-off het veld ruimen. Willem Nijholt besloot dat Robin nog een kans verdiende om volgende week te laten zien wat hij waard is. Willem lichtte zijn keuze toe: “Ik kijk bij mijn beslissing ook naar mijn eigen favoriet en of deze man de rol van Joseph kan neerzetten.” Op Zoek Naar Joseph trok zondag 1.327.000 kijkers (madl: 18.8%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen