Paul de Leeuw: ‘Mooi Weer De Leeuw twaalf uur live’

Paul de Leeuw presenteert in november een twaalf uur lang durende marathon van zijn tv-programma ‘Mooi Weer De Leeuw’ op Nederland 1. De bijzondere uitzending vindt plaats ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Paul de Leeuw. Dat vertelde Paul vanochtend op de radio bij Giel Beelen. “De VARA vond het een leuk idee en Nederland 1 ook. We gaan dan 12 uur live televisie maken Mooi Weer De Leeuw van half negen ’s avonds tot half negen ’s ochtends. Dat is dan op 29 november.

Paul de Leeuw onthulde het nieuws over zijn twaalf uur durende marathon vanochtend bij de VARA op Radio 3FM. “Het is 25 jaar geleden dat ik begonnen ben. In 1983 heb ik met Brigitte Kaandorp en Hans Liberg meegedaan aan Cameretten. 29 november wordt weer Cameretten gehouden. Het leek mij leuk om dan ook mijn 25-jarig jubileum te gaan vieren.

De twaalf uur durende marathon van Mooi Weer De Leeuw wordt een bijzondere, vertelt Paul de Leeuw. “Het wordt waarschijnlijk waanzinnig leuk en spannend en goed. Er gaat van alles gebeuren. Heel veel mensen hebben al toegezegd. We hebben een aantal mensen gevraagd of ze alsjeblieft wilden komen. Sinterklaas komt sowieso. En nog meer gasten, maar dat wordt later bekend. Maar ontzettend veel wensen en ideeën en dan gaan we twaalf uur lang live door.”

Het reguliere seizoen van Mooi Weer De Leeuw start op 8 september. “We beginnen nu eerst op vrijdag met een warming-up en dan zaterdag gewoon Mooi Weer De Leeuw. Dan zondag zoeken naar Joseph. Vanaf begin november zijn we dan weer heel vertrouwd op de zondag. Het wordt een heel leuk seizoen.

56 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Bart Marsman
december 31, 2008 11:02

Reactie op marco van breme
n
:

Het is werkelijk beschamend dat zo veel mensen zo slecht spellen. Marco Van Bremen spant in dit opzicht wel de kroon: Hij bedient zich in een reactie van de kwalificatie “een grootte loser” (jawel, met dubbel o en dubbel t). Dat hij het in zijn bericht opneemt voor de geaardheid van meneer de Leeuw is prijzenswaardig, maar dat geeft hem natuurlijk niet het recht om de Nederlandse taal op zulk een ontluisterende wijze geweld aan te doen.

Gast
jeannet
december 4, 2008 19:36

ik ben een fan van paul hij is goed,hij is recht door zee,daar hou ik van
niet dat achterbakse,ik wou dat ik hem een kusje kon geven gewoon als
eens goeie vriend ik ben alleen ubert ik hoop paul dat je dit leest
je maakt mij aan het lachen als ik s`avonds in bed ligt je hebt een mooie
stem waar veel mensen jaloers op zijn,ik wou dat ik je echt kon zien
ik woon in schijndel mooi gezellig dorp alleen ik wou dat ik vriendinne had
mij familie heb ik niet meer ouders ook niet,daarom mag ik je ik ben zelf
ook zo net als jij ik hou van je paul heel vel sterkte met je show jubert

Gast
JANNY
december 4, 2008 12:13

EEN GROOT, GROOT COMPLIMENT VOOR DEZE MAN!
En dan kun je beste zeggen: hij verdient er veel voor, maar… HIJ DOET ER OOK HEEL, HEEL VEEL VOOR!! Dat is wat anders dan een monitor te laten draaien met opgenomen films, documentaires en herhaalprogramma’s.
Paul, PROFICIAT!!!!!!

Gast
marathon kijkster
november 30, 2008 19:38

Het was een geweldige schitterende marathon !

Gast
Willem
november 30, 2008 18:14

Reactie op Rob Lodewijk:

Van zijn geaardheid laat ik in het midden, dat is zijn keuze, maar inderdaad kan het wel iets minder. Verder helemaal met je eens. In mijn geplaatste bericht heb ik ook geschreven hoe hij over komt. En ik begrijp dan ook niet dat mensen zich zo laten kleineren door zo iemand. Ik ben zelf ziek, maar zal daar nooit heen gaan met een laatste wens. Ik kijk wel uit. Ik heb al verdriet genoeg en ik laat me niet voor half Nederland voor paal zetten, zodat zij kunnen lachen om mijn verdriet. Zo serieus als hij eerst kan zijn, zo snel weet hij dat ook weer met een klote-opmerking te verzieken. Hij heeft ooit gezegd op de top van zijn carrière te stoppen. Van mij mag ie!

Gast
Willem
november 30, 2008 18:01

Toch een aantal uren volgehouden, maar wat een vreselijk programma zeg! Ik kan best wat hebben, maar de hele uitzending hing aan elkaar van seks. Als hij daar kritiek op kreeg, was hij het er òf helemaal niet mee eens, òf gedeeltelijk niet. En mensen uit laten praten? Vergeet het maar! Daar was de tijd niet voor! Hij had uiteraard wel tijd voor allerlei ge*le praatjes, maar als dan een ander wat wilde vertellen, kapte hij het af, omdat het programma door moest. Als iemand zijn naam maar noemde zat onze gefrustreerde homo er alweer doorheen met een opmerking dat ie ge*l werd en een stijve le*ter kreeg. Wat een walgelijke man is het dan ook eigenlijk. En dat is dan het tv-vermaak anno nu? Zo’n man is dan uniek? Soms zijn er leuke momenten te zien in zijn programma’s, maar hij gaat vaak veel te ver. Of er nou kinderen bij zitten of niet, het interesseert hem niks. Walgelijk. Bah.

Gast
marco van bremen
november 30, 2008 17:25

beste rob lodewijk iemand die zo over paul de leeuw denkt is zelf een grootte loser en een zielig figuur hij komt teminste uit voor zijn geaardheid ik heb er in ieder geval van genoten

Gast
marco van bremen
november 30, 2008 17:19

ik vond het een goede uitzending hulde aan paul de leeuw en zijn medewerkers van mij mag hij nog heel lang op de tv blijven met zijn progamma ik heb het meeste gezien nog van harte gefeliciteerd met je jubilieum

Gast
Hay
november 30, 2008 15:42

Iedereen zijn meug en mening….Maar ik heb 12 uur genoten van dit spektakel, Was weer eens typisch De Leeuw, lekker eigenzinnig,onderhoudend en vermaakelijke tv, waarin ik ned1 een pluim wil geven voor de uitdaging. ( beter als die sexnr die in de nacht verschijnen). Er zullen zeker vele anders denkende zijn en dat mag ook best wel. Maar als ik evt tegen een voetbalclub ofzo zou wezen, zal ik nooit deze club afzeiken zoals sommige dit hier wel doen. Tevens zou t een belediging zijn voor de vele bekende nederlanders die ten tonele zijn verschenen, om deze avond mede kleur te geven aan deze happening. Ik heb er graag mn nachtrust voor opgeoffert en ben nog altijd na aan t genieten. De ring is dus naar mijn mening dus ook op zn goede plaats terechtgekomen. Paul ga lekker door, en nog van harte gefeliciteerd.

Gast
Rick
november 30, 2008 13:02

Hebben de show van 20:30 tot 21:30 bijgewoond en thuis verder gekeken, gewoon goed. Iemand die in ons goedkope omroepbestel dit voor elkaar krijgt, petje af. En laat de rest maar naar een avondvullend programma over vallende steentjes gaan kijken, nee dat is diepgaand. Gewoon lekker ontspannen en Paultje kijken Prima avond/nacht.

ps de kip van de moeder van Dave was lekker

Gast
Rob Lodewijk
november 30, 2008 11:24

Een walgelijke vent. Dat hij nog wel de populairste man van nederland is en een Televizierring heeft gekregen is tekenend voor de slechte smaak van de Nederlander.
Hij beledigd, vernederd, schoffeerd en belazerd zijn publiek en ze vinden het nog leuk ook. Bovedien loopt hij te koop met zijn geaardheid, wat ik een privezaak vind. Hij vind zichzelf zo geweldig dat hij het vanzelfsprekend vind voor zijn wangedrag tonnen te kunnen eisen.
Ik prijs de dag dat hij er eens eidelijk mee ophoud.

Gast
Ans
november 30, 2008 10:11

wij vonden het n geweldige show .wij hebben niet alles gezien,maar we hebben ons best gedaan.Ga zo door lieve Paul ,veeel succes voor de volgende 25 jaar

Gast
Anoniem
oktober 26, 2008 23:56

Goh is het nou niet te lang? Trouwens hoe gaat hij op blijven?

Gast
s, geerlings
oktober 25, 2008 22:18

ps je mag die lullekop paul de leeuw in plaats van krullebol ook badmuts noemen ik zie hem nooit als mijn schoonzoon , ik zie hem alleen maar als een graaiende media tv superman.

Gast
s, geerlings
oktober 25, 2008 20:47

ik vindt mensen die naar deze troep kijken niet het bezef hebben dat ze zelf in het middelpunt moeten leven van hun leven ze late zich entertenen ten koste van mensen die wel zelf een mening en droom hebben ik vind alle fans van paul de leeuw losers zonder een eigen droom waarom laat je je vermaken door zon krullenkop heb je zelf geen zin om iets nuttigs te doen voor jezelf dan te kijken naar een homo die alleen op andere mannen kikt vrouwen wees je daar aub voor je eigen bestwil van brewust. ik denk niet dat hij een mietje is zowel dan wordt hij goed betaalt. ik denk eerder dat de rollen zijn omgedraait jullie zijn de mietjes en betalen het gelach losers.

Gast
sylvia
oktober 23, 2008 09:30

Ik vind dat je mag denken wat je wilt over paul de leeuw maar ik vind het beneden alle peil om dat op deze manier kenbaar te maken.

Het getuigt van geen enkel respect en ik vind het behoorlijk discriminerend!!

Gast
ina
oktober 8, 2008 13:34

Geweldig!!! ook voor ons hier in België!
Ik hou van Paul De Leeuw en ga zeker kijken 12 u lang!
Voor de onnozelaars onder jullie: ik ben Full-Time bediende – Business Development Executive en 37 jaar!
Paul De Leeuw zegt wat wij “denken” en zorgt voor fantastische humor op TV.

Groetjes uit België, -ook aan Paul!
Ina

Gast
jan de wild
oktober 5, 2008 20:12

Ik ga zeker wel kijken.
Paul de Leeuw is echt zo goed!
Ik snap niet dat mensen hem zo afsnauwen.
Maarja…
Ik ga zeker kijken
en stemmen op die goude televizier ring he voor Mooi! weer de leeuw

Jan

Gast
nina albers
oktober 5, 2008 20:09

WAAAAAAAAAAAUWWWWWWW COOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
;) alleen ’s nachts en dan kan ik niet kijken :'( want dan slaap ik :'(:'(
stom maarja ik kijk wel het meeste en anders smeek ik m’n moeder gwoon of ik wakker mag blijven of ik kijk het weer op upc on demand ;)

DOEI Nina

Gast
anneke
september 6, 2008 21:05

perfect gesproken Paul. Vanuit de historie gaf de staat altijs al brood en spelen aan het volk. En zo gruwelijk als toen ben je niet. Ik geniet van je veelzijdigheid in de loop der jaren, als was niet alles goed. Je bent inderdaad goed, maar niet perfect en daarom waardeer ik je. Laat je niet vergelijken met de geldgraaiers ten kost van andere mensen. Jij brengt er in ieder geval iets voor terug.

Gast
Henk
augustus 26, 2008 21:19

Eidelijk iets goeds 12 uur lang op de TV HOI HOI

Gast
Henk
augustus 26, 2008 21:19

Eidelijk iets goeds 12 uur lang op de TV HOI HOI

Gast
Tico
augustus 23, 2008 22:06

Reactie op Betsie:
Wat is daar gek aan?

Gast
hans en mireille
augustus 20, 2008 19:10

Al die RTL rukkers hier zitten alleen maar te wachten op een koffietijd marathon…

Gast
Roy
augustus 20, 2008 17:59

Geweldig joh!

Wordt een nachtje lang opblijven;) met Paul blijf je in ieder geval wel wakker:)

Gast
Gerard
augustus 20, 2008 17:07

Geweldig idee!

Gast
michel
augustus 20, 2008 16:46

@ marciano Waar haal je die logica nou weer vandaan? Slaat echt nergen op. Ben geen huisvrouw en nog lang geen 45 gelukkig en ik en veel mensen om mij heen kijken er ook gewoon naar. Mooi weer de leeuw is samen met Idols een programma waar hele gezinnen moeders, vaders, kinderen, opa’s en oma’s voor gaan zitten. Dat zie je de laatste jaren bijna niet meer met televisie programma’s hoor!

Gast
Anoniem
augustus 20, 2008 14:42

Reactie op michel: JAAA, die uitzending herinner ik me nog vaagjes…

Gast
elwin
augustus 20, 2008 14:33

Ik denk dat ie veel meer gaat doen dan alleen wensen. Misschien wel spectaculaire wensen, of oude fragmenten…

Ik ga het in ieder geval proberen op te nemen, en anders gewoon te kijken! Vind het wel leuk, misschien te lang, maar dan kijk je het toch in delen? Elke dag 2 uurtjes ofzo!

Gast
marciano
augustus 20, 2008 09:28

We zullen het allemaal zien, de meeste mensen die naar MWDL kijken willen voor de Leeuw echt wel de hele nacht opblijven, het zijn meestal toch 45 ers/huisvrouw.

Gast
michel
augustus 19, 2008 23:44

Paul de Leeuw heeft dit in het verleden al eens gedaan met Oud&nieuw met de show Jeetje meetje het was me het jaartje wel. Dit begon om 20.00 en ging door tot een uur of 5.00u en hebben veel mensen naar gekeken toen. Vooral de parodie op de co was toen er leuk. Bob en Annie die het publieke bestel gingen verlaten met een eigen zender Rtl6 (six)beter dan niks De zender voor de onderontwikkelde vrouw. Hoop dat het weer zoiets gaat worden!

Gast
Vincent
augustus 19, 2008 23:15

Hoe leuk wordt het dan Paul:

Mevrouw Jansen, Mevrouw Jansen…Mevrouw jansen…halloo…u had een wens….

Teveel van hetzelfde te lang….

Gast
!#Michael#!
augustus 19, 2008 22:38

Dit gaat tussen 2030/2400u 1.2mln kijkers trekken (dat is al te lang, vandaar dat de absolute kijkcijfers gaan dalen (1e 1 á 2 uur zal de gebruikelijke 1.8mln zijn) … 2400/0830 zal gok ik gemmideld 250dznd kijkers aan de buis houden, wat al erg veel is :)

Leuk idee, maar of het een instant hit word betwijfel het …

Gast
Sandra
augustus 19, 2008 22:12

Ik ga echt niet 12 uur aan een stuk kijken, maar dat Bram van Vlugt, ( alias Sinterklaas) komt is wél heel leuk. Die man heeft namelijk vreselijk goede humor, zoals vorige jaar bij Boulevard. Ik heb echt in een deuk gelegen van het lachen. Hopelijk blijft Bram nog lang Sinterklaas. Vooral ook de ene tweetjes met Paul de Leeuw en Bram zijn ook altijd grappig.

Gast
michel
augustus 19, 2008 21:18

@Rtl gj Ja jij gaat misch altijd op een vaste tijd naar bed omdat je s’nachts hoort te slapen maar, zijn dan echt nog heel veel mensen wakker hoor. Die gaan tegen de ochtend slapen en slapen dan de hele bv ochtend want hun baan is niet van 9.00 tot 17.00 en je hebt ook mensen die in het weekend niet naar tijd kijken en dus heel lang wakker blijven.

verder aan de mensen die Paul niet leuk vinden. Kijk gewoon niet er zijn nog meer zenders!

Gast
RTL GJ
augustus 19, 2008 19:55

WHAHAha wat achterlijk! doe het dan van 9 ’s ochtends tot ’s avonds… nu kijken alleen de mensen met nachtdienst en beveiliging haha dus inbrekers pak je kans :P ;)
Wel erg lang ook is een te druk programma voor 12 uur…. maar op zich leuk bedacht…. gok op 21:00 – 02:00 1,7 miljoen kijkers en van 02:00 – 8:30 600.000 ofzo geen flauw idee hahah

Gast
Johan
augustus 19, 2008 19:48

kan je beter van 12.00 tot 24.00 uur houden

Gast
arno
augustus 19, 2008 18:55

Je hebt voor en tegenstanders van Paul de Leeuw, over het algemeen vind ik hem heel goed en zorgt hij iedere week voor een heerlijke zaterdagavond! En wie niet kijken wil, die kijkt gewoon niet!
Wat ik heel jammer vind is dat mensen zo snel oordelen over mensen en programma’s! Leer te kijken naar ieder zijn talenten!
Ik zal in ieder geval kijken, al zal het vast geen 12 uur achterelkaar zijn!

Gast
Anoniem
augustus 19, 2008 18:37

Gut, gut gut, wat een stelletje zielige azijnpissers hier weer… het moet jullie ongelooflijk veel pijn doen dat jullie grote god en absolute nummer 1 in herhaal-TV (waarbij de Nederlandstaklige herhalingen zelfs worden rechtgeluld met de schrijvers staking in Amerika) al een paar jaar probeert Paul de Leeuw binnen te halen… en ik weet 100% zeker dat als dit exact zelfde programma op RTL te zien was geweest 99% hier lirisch enthousiast was geweest en het een geweldige stunt van RTL had gevonden, die het programma daarna nog zeker 6x herhaalt en daarna nog 4 keer in 12 delen van een uur… maar nu is het op de publieke omroep en dan moet het afgezeken worden… tja doet pijn he¨… die programma’s die RTL niet qua kijkcijfer kan verslaan, dan MOET je als RTL verafgodenaar het bewuste programma wel afzeiken… maar waarom moeilijk doen? RTL heeft die avond ook uitzending, ga je daar toch gezellig naar kijken? Alleen tja, daar zul je al op tijd de sexadvertenties hebben en dan iets met teleshopping of andere geldklopperij… veel plezier, maar nou niet stiekem toch Paul de Leeuw gaan kijken he? We zijn immers geen huichelaars…. toch?

Gast
Yossarian
augustus 19, 2008 18:19

Reactie op Q:
Kijk dan niet. Dat mensen (?) zoals jij zijn programma niet kunnen waarderen is het grootste compliment dat hij kan krijgen..

Gast
Jimmy
augustus 19, 2008 17:47

Reactie op Betsie: Het zal wel een foutje zijn, maar misschien wordt het wel op de maandag al opgenomen en op zaterdag uitgezonden, want LIVE is het zeker niet!!!

Gast
johan
augustus 19, 2008 17:11

Q, nr.l 13. wat een trieste reactie en bovendien ook nog discriminerend. paul de leeuw mag blij zijn dat zo’n racist niet naar zijn programma kijkt.

Gast
Mart
augustus 19, 2008 17:02

Die show van paul de leeuw heeft me nog nooit geboeid, snap niet wat mensen daar zo leuk aan vinden, maargoed ieder z’n smaak.

Gast
Q
augustus 19, 2008 17:01

Ik begrijp dat de VARA van wat leden af wil? Eén minuut van dit non-talent zijn 60 seconden teveel. Laat hij lekker naar zijn aanrecht gaan en voor die negertjes zorgen.

Gast
Betsie
augustus 19, 2008 16:46

8 september is op een maandag… das gek

Gast
Jeroen
augustus 19, 2008 16:38

Hahahaha ik ga 12 uur lang kijken! :D

Gast
Marino
augustus 19, 2008 16:34

Het is toch niet te geloven, deze ongemanieerd varken 12 uur lang op TV? ik walg van de man

Gast
Anoniem
augustus 19, 2008 16:33

LEUKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

Gast
Elm
augustus 19, 2008 16:33

Lachen :D

Gast
Peter
augustus 19, 2008 16:24

Ik las het een tijdje geleden al op z’n hyves-blog. Dacht eerst dat het een zelfingenomen geintje was. Maar tis dus echt 12 uur lang MWDL?! En dan ook nog live? P de Leeuw kan ik nog wel velen. Maar het publiek dat op commando klapt om elke scheet die hij laat… en dat 12 uur lang… Dat wordt dus iets anders plannen die avond (en ochtend)!

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen